Adetleriniz kac gun de bir oluyor? Duzenli mi birde? Ornek vermek gerekirse mesela ben 28 gunde bir adetoluyorum 12 veya 11 gun pik oluyor yumurtlama yumurtlamadan pik gordugum gunden itibaren saydigimda hemen hemen 14 gun sonra adet oluyorum
Erken gebelik testi alip yapabilirsin valla benimde kafam karisti 29. Gun ve hala gelen giden yok ise bence test yap tekrardanNormalde 30 gunde 1 di ama son zamanlarda degisiyo. Gecen ay 29.gun oldum onceki 28. Ondan once 30. Gun. Bugun 29.gunum ve olmadim hala
Erken gebelik testi alip yapabilirsin valla benimde kafam karisti 29. Gun ve hala gelen giden yok ise bence test yap tekrardaneger negatif vikarsa bile gec dollenme olmus olabilir
Ümidini kaybetme belkide gec dollenmedir dedigim gibi insallah kirmizilari gormessinDun normal gebelik testi yaptim negatifti. Hicbir belirtim de yok zaten sadece arada sol tarafimda batma hissediyorum ama onunda psikolojik olduguna inaniyorum ya testte cikardi smdiyetabi insallah yanilirim ama
İnsallah cok cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icinÜmidini kaybetme belkide gec dollenmedir dedigim gibi insallah kirmizilari gormessin
Kızlar moralim asırı bozuk uc dort gundut teste yumurtlama goruyorum bır catlamayı gormedım nezamqn catlıcak bu yumurta delırcem•Merhaba kızlar. Hamilelik planlayan her kadın ovulasyon testini illa duymuştur,okumuştur,denk gelmiştir biryerlerde. Bazi arkadaşlar ne zaman pik oldu nezaman değerlendirmemiz lazim? Kac gun degerlendiricez veya takibini yaoma konusunda emin olamayabiliyolar kafalar karışıyor tabi. Bende yaşadım biliyorum. 1 yıla yakındır ovulasyon testi yaptığımdan cok fazla içerik video izlediğimden bununla ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmak adına boyle bi içerik hazırlamak istedim.
• Öncelikle herkes adetten 14 gun sonra yumurtlicak falan diye birşey yok uygulamar var bu yumurtlama ile ilgili onlar kesinlikle yanlis. Cunki her kadın her ay ayni gun yumurtlamaz. Testlerle pik gününü yakalamak ve değerlendirmek önemli. Şimdi testi adetiniz bittiğinden emin olduğunuz başlaya bilirsiniz. Testi sabah ilk idrarla yapmıyoruz. Istediğiniz saate yapabilirsiniz. Testin yapmadan 2 saat önceden sıvı alanını bırakıyoruz. Testi yaptıktan 5 dk icinde çıkan sonucu baz alabilirsiniz. Teste t ve c kismi var. C kısmı herzaman koyu cikar testin çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Biz t kısminda ise herzaman hafif silik bulanip ince bir cizgi cikacaktir. Buda yumurtlama da olusan horman LH nin herzaman vucuzunuzda bulunmasindandir. Yumurtlamadan 24 saat once bu LH hormonu arkadaş artıyor. Test yaptigimizda T cizgisi kop koyu cikiyor ise anliyoruzki onumuzdeki 24 saat icinde yumurtamiz catlayacak. Iki cizgide (c ve t cizgisi) ayni esitlikte koyu ve kalın oldugunda test pozitif. O gunu degerlendirin. Ertesi gun tekar ayni saate test yapmaya özen göstererek testi yenileyin. Test tekrar pozitif çıkabilir bu çatlamamış daha demektir. Ama t cizgisi siliklesmeye baslamissa yada yok denecek kadar az ise yumurtaniz catlamistir. O gunude mutlaka degerlendirin derim. Silik çizgi çıktıktan sonra test yapmanıza gerek yok. Ama bazen kadınlar iki kez yumurtlamaya biliyor. Deneyedebilirsiniz. Tavsiyem teste basladiginiz andan itibaren gun aşırı iliski ile pik gununu beklemek. Sperm içeride yaşayabiliyormuş. Sağlıklı bir sperm ise çatladığı gibi direk yumurtayı dölleyebilir. Buda hamilelik sansini artiriyor. Size kendi test ornegini assagida veriyorum.
Eki Görüntüle 2598328
•Adetim benim 12 gün once başlamıştı. Başladığı gunu baz alarak saydigimda günleri bugun 12. Günüm ve testim pik. Yumurtlamam bugun olmus. Yarin testi yenileyerek çatlayıp catlamadığına bakacagim. En üsten 1. Test persembe gunu yaptim en üsten 2.ciyi dün yani cuma günü. En altakide az once yaptım ve pik.
Baya uzun bir yazı olduamacım bu süreçte yardımcı olmak. Testlerinizi atabilirsiniz takibini hep beraber yapabiliriz. Bu yolda herkese bol şanslar gebelik testindede çift çizgiyi görmek nasip olur hepimize inşallah
Catladigi zaman hafif bir agri yasayanda var kasıklarinda yada akıntibyasayanda vucudunuzu dinleyin bence ben de oyle yapiyorum. Belkide yumurtaniz henuz catlamk icin yeterli olgunluga ulasmamistirKızlar moralim asırı bozuk uc dort gundut teste yumurtlama goruyorum bır catlamayı gormedım nezamqn catlıcak bu yumurta delırcem
Kuzum 10. Gun ve 11. Gün pik yumurtlama olmus 11. gunde catlamiş gordum. 10-11-12 degerlendirdiyseniz super@Mihribaalin canım benim testlerimde ovülasyon var mı sence ?
Benım bugun agrım var ıste bugun basladı o agrılarım belımde agrıyo yarına kadar catlar belkı dort gub olduCatladigi zaman hafif bir agri yasayanda var kasıklarinda yada akıntibyasayanda vucudunuzu dinleyin bence ben de oyle yapiyorum. Belkide yumurtaniz henuz catlamk icin yeterli olgunluga ulasmamistir
Yok kuzım devam :)@Mihribaalin canım benim testlerimde ovülasyon var mı sence ?
Catyalabilir canim onun agrisidir buyuk ihtimalle insallahda oyledirBenım bugun agrım var ıste bugun basladı o agrılarım belımde agrıyo yarına kadar catlar belkı dort gub oldu
Evet bıde sayfaya sordum herkeste degısıyomus kımısı 6 gun pik olup catlamıs o ay hamıle kalmıs kımı bes kımı 1 onemlı olan catladıktan sonrasıymıs 24 36 saatCatyalabilir canim onun agrisidir buyuk ihtimalle insallahda oyledir
Aynen oyle catladigi zaman sperm iceri cok daha rahat girip yumurtayi dolleyebiliyor. Eger sperm sglikli ise yumurta catlamdan cinsel iliskide sperm iceride 2 gune kadar yasayabiliyormus catladigi anda döllüyor yumurtayi birazda sansEvet bıde sayfaya sordum herkeste degısıyomus kımısı 6 gun pik olup catlamıs o ay hamıle kalmıs kımı bes kımı 1 onemlı olan catladıktan sonrasıymıs 24 36 saat
Pik suresı kac gun surdu sılıklestıyse catlamıstır canım nıye catlamasıb :)Kizlar aranizda yeniyim..bende 14 ve 15. Gün pik oldu...ama bugün 20. Gün anca silikleşmeye başladı...yanliz bu 4 5 günde kasık ve bel ağrısı göğüs hassasiyeti akıntı hepsini yaşadım. .ama hissiyatim catlama olmadi diyor....merakla bekliyorum adet zamanini
16 17 18 falanda pıkmıydıPik suresı kac gun surdu sılıklestıyse catlamıstır canım nıye catlamasıb :)
14 özellikle de 15 pikti...daha sonrakiler onlara gore biraz daha azdı ama oyle aman aman bi siliklesme yoktu...instagramda ovulasyon takibi yapan sayfalara attim henuz catlama olmadi yazmışlardi hep...bugun 20. Gün biraz daha silikleşme oldu....yumurtlama 5 6 gun sürüyormu ki...ya benim öyle sürdü yada dediğim gibi catlamadi16 17 18 falanda pıkmıydı
6 gün surup gebe kalan var sakin ol ılıskıne devam et degerlendırmeye calıs :)14 özellikle de 15 pikti...daha sonrakiler onlara gore biraz daha azdı ama oyle aman aman bi siliklesme yoktu...instagramda ovulasyon takibi yapan sayfalara attim henuz catlama olmadi yazmışlardi hep...bugun 20. Gün biraz daha silikleşme oldu....yumurtlama 5 6 gun sürüyormu ki...ya benim öyle sürdü yada dediğim gibi catlamadi