Aselece hanım ve buradaki diğer tüm hanımlara sevgi ve selamlar..
Bu ay ilk defa ovulasyon testleri ile yumurtlama takibi yaptım, adet bitişinden bugüne kadar (ki bugun adetimin 35. günü) her gün düzenli olarak kurallara uygun kalarak yapıyorum. adet döngüm son iki üç aydır çok düzensizleşti, geçen ay 39 gün ondan önceki ay 49. gün adet gördüm. ama doktor hormon tahlillerimin normal olduğunu söylüyor, stres, mevsim geçişleri ve sık kilo alıp verdiğim için adetlerin birkaç aydır gecikiyordur dedi. ben de bu ay ovulasyon testleri ile takip yaptım ve gerçekten de adet döngümün 33. gününde PİK gördüm (ki bu geçtiğimiz pazar günü oluyor, 31 MAYIS), ertesi gün de çatladı...Demek ki geç yumurtluyorum.
Benim sorum ve yardım istediğim konu şudur: Bundan 12 gün önce (yani 20 mayıs çarşamba günü) de yumurtlama belirtilerim vardı, o günkü testim pik'e yakındı. Ben taa ki bu pazar gerçek PİK'i görene kadar o günü hep pik sanmıştım, ama bu pazar testte direk PİK'i gördüm. Hani sizler diyorsunuz ya pik olunca muhakkak anlarsın diye gerçekten anlaşılıyormuş :))) Sorum şu; 20 mayıs çarşamba günü zaten pik değildiyse zaten sıkıntı yok, 31 mayıs pik'ine göre adet günüm hesaplanacak, onda sorun yok. Ama diyelim ki 20 mayıs çarşamba günü pik'tim, ertesi gün de çatladı, bu hesaba göre 14 gün sonra yani bugünden 2 gün sonraki perşembe günü adet olmam gerekiyor ya, 2 gün önce (31 mayıs pazar) gördüğüm pik ve sonrasında girmekte olduğum ilişkiler tutarsa adet olur muyum?
NOT: Fotoğraf yüklemem daha sağlıklı olurdu biliyorum, ama cep telefonum yere düştü ve kamerası kırıldı, o yüzden yükleyemiyorum, kusura bakmayın