ovulasyan testi yapan var mı?

kızlar gittigidiyordan bu testlerden aldım.ama yanış uyguladım galiba sabah ilk idrarım ile baktım.sonra 11. gün farkettim yanlış yaptığımı ve 12. gün sonra yaptım ama yine 4 saat beklemeden yaptım 2. çizgi çok silik çıktı.13. gün yine ilk idrardan 4 saat belkemeden yaptım yine silik çizgi çıktı.bugün 14. günüm daha yapmadım bakalım ne çıkacak.

nurayahmet 24.gün yumurtladım demişsin.peki adetin geçti mi yoksa 28 günde bir oluyosan tam 28.gününde mi oldun.yani yumurtlaman geç oldu diye adet tarihin de gecikiyor mu?
geçen ay denedim ov testini.14.gün yaptım hala çıkmamıştı.test bititği için de yenisini almadım.galiba bu ay olmıycak dedim.ama adetim 4 gün geçti.sebep acaba geç yumurtlamam mı?çok takılıyo kafama.cevaplarsan sevinirim.

Nuray,
Nerden ve nasıl sipariş verdin acaba sorabilirmiyim?
Ben de ovulasyon testi kullanıyorum, pek düzenli değil gibi gözüküyor yumurtlamam. İnternet üzerinden mi sipariş verdin? benim bu ay beklediğimden 1 hafta önce oldu yumurtlamam, şok oldum.

merhaba hanımlar nasılsınız??valla yazıyı bastan sona okudum bende deneyımımı yazmak ıstedım ..
medı smart ovulasyon testınden aldım bu ay 08/12/2007 tarıhınde hastalıgım basladı bıtımınde teste basladım hep negatıf cıktı.dun goguslerımde sıslık ve kasıklarımda agrı vardı (kı bugun hala var) testı yaptım cok ılgınctır c ve t hanelerının tam ortasınta tek bır koyu cızgı cıktı anlayamadık esımle daha oncelerı c kısmında tek cızgı cıkıyordu ve buda negatıftı.
benım dr um kesınlıkle ovulasyon tarıhımı soylemıyor bende meraktan yapıyorum :)
umarım herkesın gonlune gore olur hersey sevgılerrr

arkadaslar bu arada test nereden alınıyor dıe arkadaslar sormus eczanelere sorun medı smart eger yok derlerse depolarından getırtebılıorlar ben oyle yaptım 2 defa .27,5 ytl.hepımız meleklerımızı kucaklayacagız bırgun buna cok ınanıyorum sabırr :)

merhaba hanımlar nasılsınız??valla yazıyı bastan sona okudum bende deneyımımı yazmak ıstedım ..
medı smart ovulasyon testınden aldım bu ay 08/12/2007 tarıhınde hastalıgım basladı bıtımınde teste basladım hep negatıf cıktı.dun goguslerımde sıslık ve kasıklarımda agrı vardı (kı bugun hala var) testı yaptım cok ılgınctır c ve t hanelerının tam ortasınta tek bır koyu cızgı cıktı anlayamadık esımle daha oncelerı c kısmında tek cızgı cıkıyordu ve buda negatıftı.
benım dr um kesınlıkle ovulasyon tarıhımı soylemıyor bende meraktan yapıyorum :)
umarım herkesın gonlune gore olur hersey sevgılerrr

merhaba,

bende medi-smart kullanıyorum. Ovulasyon pozitif için, iki çizgi olması gerekiyor ve ikinci çizgi en az test çizgisi kadar koyu olması gerekiyor. Negatif olduğunda ise; bende genelde yine 2 çizgi oluyor, test çizgisi ile karşılaştırdığında 2. çizgi çok silik gözüküyor. 10 dk. bekliyor musun? Bi de en az 3 saat idrar yapmayın ve o sürede normalin üstünde likit tüketmeyin diyor.

canım benım cevabın için cok saol.bugun bı daha yapıcam artık en zoruda benım kadar cok wc ye gıden bırı ıcın 4saat beklemek.insallah sonucunu alırız hepımız .ben bebeklerımız naz yapıyor nezaman canları ısterse o zaman gelıcekte ....
:)

bu arada benım reglym de cok duzenlı olur 27 gunde bır ama hala yumurtlamadım cok saskınım zaten yumurtlasamda bayram gırdı tam o araya ee hep zıyaretler yollarda neyse nasıp artık.vardır vaktı zamanı.

ben bişey sormak istiyorum bu testlerden ben de aldım ama benim çizgiler silik çıkıyor bide sık sık çıkıyor yani 10.gün verdı 14.gün ve 21.gün yine vardı ama silik bende bişey anlamıyorum bu şekilde çıkan varmı bana yardımcı olabilirmisiniz

Silik çıkması negatif anlamına gelir, pozitif olması için 2 çizginin de aynı şekilde koyu olması lazım.

bu arada benım reglym de cok duzenlı olur 27 gunde bır ama hala yumurtlamadım cok saskınım zaten yumurtlasamda bayram gırdı tam o araya ee hep zıyaretler yollarda neyse nasıp artık.vardır vaktı zamanı.

Valla bu yumurtlama işleri garip zaten. Benimde bu ay bir hafta önce oldu beklediğimden :eek:klava: Ancak zamanla insan vücudunu tanıyor ve anlıyorsun, ben kramp hissedince yaptım ve pozitif çıktı. Bakalım şimdi bekliyorum, 10 gün kadar oldu. Bu ay erken regle olacağım gibi gözüküyor diğer aylara göre.CADIARZU

bakalım gercekten garıp bı durum ya ne olacak bakalım ben bugun aksam yapıcam yıne ınsallah pozıtıf cıkarda kayınvalıdemlerde kalıcaz :)
cok ters oldu bu ay..

bu arada ızmırlısın ponoran galıba
hangı dr a gıdıyosun bı sakıncası yoksa yada soyle sorayım dr ından memnunmusun ?
benım drum cok ıyı ama hıc bırsey soylemıyor
ve hıç bılgı vermıyor ..

Bu konuyla ilgili deneyimimi aktarayım arkadaşlar.
Ben de birkaç aydır deneyip, stres yapıp sonunda ovülasyon testi denemeye karar verdim. Gittigidiyor'dan aldım 8'li bir paket. Bir kere paket elime ulaştığında biraz şaşırdım. Çünkü "kit", 8 tane ince kağıt parçasından ibaretti. Neyse, adet döngüm 29-30 gün. Ben de 11. gün başladım bakmaya.. 11-12-13 derken, 19. güne kadar geldim, çift çizgi hiç görünmedi. Hatta, "acabaa ben hiç yumurtalmıyor muyum" diye endişeye kapıldım, adet sonrası doktora gideyim diye düşündüm. Biraz da kafama taktım...
Sonra, günler geçti, reglim gecikince test bile almayayım, bu ay bir tuhaflık var zaten diye düşündüm... Gecikme 3 günü bulunca tabii her ihtimale karşı bir bakayım dedim ve, bingo!
Yani tek çizgi görüp "tüh" dediğim günlerden birinde hamile kalmışım.
Bu arada doktora gittikten sonra ultrasondaki ölçümlere göre döllenme tam 15-16 gün civarında olmuş. Yani test yaptığım günlerde.. Bir geç-erken döllenme söz konusu değil.
Diyeceksiniz ki, acaba testi mi doğru düzgün kullanamadın, ama bu küçük bir ihtimal zira karşınızda gebelik testlerini onlarca defa yapmış bir guru duruyor. :)
Ama sonuçta ya benim aldığım testler çok kötüydü (ki pek güven verici görünmüyorlardı dediğim gibi), ya da yanlış sonuç verdiler...
Size iyi şanslar dilerim,
Sevgiler

Nuray selam.
Evet doğru markası Wondfo.
Tek çizgi çıkıyordu evet..
Bilmiyorum sorun neydi.. Testler doğru koşullarda saklanmamıştı desem dediğin gibi tek çizgi de çıkmazdı...
Bir şekilde vardı işte bir sorun.
Neyse, umarım sizde işe yarar.
Sevgiler

bu arada ızmırlısın ponoran galıba
hangı dr a gıdıyosun bı sakıncası yoksa yada soyle sorayım dr ından memnunmusun ?
benım drum cok ıyı ama hıc bırsey soylemıyor
ve hıç bılgı vermıyor ..

Evet izmirliyim. yıllardır gittiğim dr'um, kıvanç bilici, karşıyaka'da, aynı zamanda sigorta dr'da. Onda muayane olup, testlerini devlette yapabiliyor. tavsiye ederim, ancak hamile kalacak olursam kime giderim bilmiyorum açıkçası. :uhm:
Kent hastanesinde iyi drlar var diye duyuyorum hep.

arkadaslar bunu dr kagan kocatepenin sitesinde gormustum fakat bu da kesin cozum deilmis cunku bunu yazdıktan sonra beklenen adet gununden cok sonra oldum ve arastırdım en kesin yontem bu deil ısı takibi yontemiymiş.yumurtlama sonrası progesteron hormonu salgılanıor ve dolayısıyla vucut ısınız yukselıor.salgı da onemli bir bulguymus yaklastgını gosterırmıs fakat ısı takibi yumurtlamanın oldugunu teyit edior.her sabah yataktan kalkmadan dil altından dijital derece ile olculecek.yumurtlama sonrasındaki sabah 0.2 lik artıs oluor benim mesela 36.4 36.5 giderken bir sabah 36.7 oluor bunun gbi ve bu ısı artısının en az 3 gun surmesi gerekir.ve adete kadar yuksek kalması gerekior.bu yontem ilişki planlaması için kullanılamaz cunku ne zaman artcagını bilemezsiniz o yuzden ovulasyon testi iyi olur ama içinden 5 tane cıkıormus ve gordugum kadaryla cogu ınsan cıft cızgıyı yakalayamadan testler bıtmıs ve pahalı bısı her ay 2 kutu alınmaz ben yurtdısından ebay.com dan sıparıs ettım 50tanesı 20ytl.bu sekilde temin ederseniz cok iyi olurr.ben de yapmaya basladım 18.gundeyım hala negatif 13.gunden beri yapıorum eczaneden alsam benim de akibetim aynı olacakmıstatlicadiarzu

Dediğin doğru, testler oldukça pahallıya geliyor ama işi de garantiliyorsun gibi geliyor. Özellikle vücudunu çok tanımıyorsan. Benim kocam çok dalga geçiyor bu konularda benimle lülülülülülü, uzman olucaksın artık diye ama başka türlü de öğrenemiyor insan.

Bu ay hem ısı takibi, hem ovulasyon testi, hem serviks mukus kontrolü ne varsa yaptım artık :dance:

Bakalım bekliyorumCADIARZU

Cosette 333 ve Nurayahmet bende sizingibi aynı testlerden alanım.Benimki 12. gün çok belirsiz 13. gün biraz daha belirgin çıktı ama yine de diğeri kadar net değildi,14. gün ise yine çoook belirsiz çıktı 15. gün ise kayboldu çıkmadı bende bıraktım.ama ısı takibinde bu ayda bir gariplik var geçen ay gibi değil o yüzden yumurtladımmı yada ne zaman çözemedim...şu an reglime 9 gün var ama miğde bulantısı ve kasık ağrılarından duramıyorum.ben enfeksiyona yoruyorum.dua edin banda nolur enfeksiyon daha önce geçirmiştim ve hamileliği zorlaştırıyor .

Kizlar ay boyunca sabahlari ısı yukselmesi olmamasi yumurtlama olmadigi anlamina mi gelir ?

X