Gebeliğe Hazırlık OVITRELLE nasıl kullanılıyor

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
Arkadaşlar merhaba bu ay klomen kullandım yumurtam 19 mm olmus hamd olsun . doktor ovitrelle 250 mg verdi

şimdi bikaç sorum var doktor çok açıklamadı yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 - ovitrelle gece saat 11 demi vuruluyor
2 - ovitrelle vurulduktan sonra ne zaman ilişkiye girmemiz lazım. en son dun gece ilişkiye girdik
3 - hemşire komsumuz var o da vurabilir mi hastaneye gitmeden karından mı vurulması lazım
4 - eczaneye 89 tl ödedik ssk lıyamı bu fiyat acaba

kusura bakmayın bu konularda çok bilgisizim deneyim ve bilgileriniz için şimiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba bu ay klomen kullandım yumurtam 19 mm olmus hamd olsun . doktor ovitrelle 250 mg verdi

2 - ovitrelle vurulduktan sonra ne zaman ilişkiye girmemiz lazım. en son dun gece ilişkiye girdik
3 - hemşire komsumuz var o da vurabilir mi hastaneye gitmeden karından mı vurulması lazım

kusura bakmayın bu konularda çok bilgisizim deneyim ve bilgileriniz için şimiden teşekkür ederim.
doktorun sana dedigi saatte vuruyorsun canim saat farketmiyor dr belirliyor.
iliskide cogunluk 36 saat sonrasi gun asiri diyorlar
igneyi kendinde vurabilirsin
sgk karsilamiyor bende 2ay once 99 almistim
benimde iliski gunleri kafami karistiriyor daha dogrusu hangi gunler degerlendirip hamile kalindi merak ediyorum

doktorun sana dedigi saatte vuruyorsun canim saat farketmiyor dr belirliyor.
iliskide cogunluk 36 saat sonrasi gun asiri diyorlar
igneyi kendinde vurabilirsin
sgk karsilamiyor bende 2ay once 99 almistim
benimde iliski gunleri kafami karistiriyor daha dogrusu hangi gunler degerlendirip hamile kalindi merak ediyorum

çok sağol canım

Canım bende iki kere kullandım, iğne karından vuruluyor kendin bile yapbilirsin. Benimkini doktor yapmıştı.
Bir de ilişki konusuna gelirsek doktorlar 36 saat sonra diyor ama yumurtan erken de çatlayabilir bence iğnenin vurulduğu gün de ilişki olmalı.
Yani ben bi daha vurulursam öyle yapıcam.

Canım bende iki kere kullandım, iğne karından vuruluyor kendin bile yapbilirsin. Benimkini doktor yapmıştı.
Bir de ilişki konusuna gelirsek doktorlar 36 saat sonra diyor ama yumurtan erken de çatlayabilir bence iğnenin vurulduğu gün de ilişki olmalı.
Selam canım, nasılsın .? İlaca başladın mı yine ?

ay ben sasırdım ne yapacagımı önerilmiyor da deniyor kafam karıstı

Selam canım, nasılsın .? İlaca başladın mı yine ?
İyiyim canım sen nasılsın? Yok artık bıraktım rahim filmi çekildim çok şükür güzel çıktı. Doktor gidin biraz kendiniz deneyin hiçbir probleminiz yok dedi :) sen de ne var ne yok?

İyiyim canım sen nasılsın? Yok artık bıraktım rahim filmi çekildim çok şükür güzel çıktı. Doktor gidin biraz kendiniz deneyin hiçbir probleminiz yok dedi :) sen de ne var ne yok?
Ohh maşallah canım , deneyin bakalım kendi halinde belli olmuyor bir anda süpriz olur.
Benimde klomende 3. ayım ilk defa bu ay 4 yumurtam oldu. Bu ay olmazsa bende tamamen kendi haline bırakıcam canım.

Ohh maşallah canım , deneyin bakalım kendi halinde belli olmuyor bir anda süpriz olur.
Benimde klomende 3. ayım ilk defa bu ay 4 yumurtam oldu. Bu ay olmazsa bende tamamen kendi haline bırakıcam canım.
Ooo ne güzel canım maşallah :)) inşallah bu ay tutar bebişin ;)

Canım ben şu an hamileylim ben de ovitrelle iğneyi olmuştum, kendim göbekten yapmıştım. Youtube da video var izleyerek yapabilirsin. Saatini kendin belirle. İğneyi yaptıktan 12 24 ve 36 saat sonra ilişkiye girin mutlaka. Bu süreçte asla stres yapmamanı tavsiye ediyorum. Sen ne kadar rahat olursan emin ol o zaman döllenme olacaktır. Şimdiden hayırlısı olsun. Güzel haberlerini alırız inşallah

b

Canım ben şu an hamileylim ben de ovitrelle iğneyi olmuştum, kendim göbekten yapmıştım. Youtube da video var izleyerek yapabilirsin. Saatini kendin belirle. İğneyi yaptıktan 12 24 ve 36 saat sonra ilişkiye girin mutlaka. Bu süreçte asla stres yapmamanı tavsiye ediyorum. Sen ne kadar rahat olursan emin ol o zaman döllenme olacaktır. Şimdiden hayırlısı olsun. Güzel haberlerini alırız inşallah

b

Sağol bitanem teşekkür ederim.

merhaba kizlar. banada tecrubelilerinizin bilgi vermesini isteyecegim.
benim yumurtam kendiliginden buyusu. 1 tane vardi 19 mm olunca doktorta adetimin 16. gunu igne verdi. 28 gunde bir adet olduğum icin adetim 3 gun gecikti. bugun ama ignenin daha 15. gunu. 3 gun once yani adet gunumde pembe akinti geldi ama devami gelmeyip kesildi. bir umut yerlesme kanamasimidir diyip 2 gun once idrar testi yaptim negatifti. sizce varmidir bisey biraz daha beklemelimiyim. kan testi negatif cikinca yikiliyorum resmen bu sebeple yapmaya cesaretim yok. aranizda bu durumdan yasayan varsa bilgi verebilir mi. uzun oldu biraz kusura bakmayin, Rabbim hepimizin kucagini doldursun insallah

Kizlar bende bugun 11e dogru igne vurundum ovitrelle 250 mg ve suan sol tarafimda hafif sancilar geluo gidiyor ve dun doktor bakti 18 20 iki tane yumurtam varmis ve 3 gun iliski onerdi bakalim bu defa tutacak mi :(

Ovitrelle ovulasyon takiplerinde kullanılan bir enjeksiyondur. Bir nevi LH hormonu görevi görerek olgunlaşma seviyesine gelen(17 mm-20 mm) folikül içindeki oosit (yumurta) hücresini tam olgun hale getirir. İğneyi yaptıktan 36 saat sonra olgunlaşan oosit folikülü terkederek kadın fallop tüpüne ilerler. İlla 36 olacak diye birşey yok. Bu 40 saat sonra da olabilir. ama bilimsel belirtilen süre 36 saattir. Bu sebeple yumurta fallop tüpünde sperm ile karşılaşında döllenme olur. O sebeple ilişkinizi gece yaşayabiliyorsanız buna göre enjeksiyon yapmanız gerekir.

Enjeksiyonu kol,göbek, bacak kısmına yapabilirsiniz. Zaten bu enjeksiyonlar hasta konforunu sağlamak adına cilt altına yapılabilir şekilde üretilmiştir. Bu sebeple sağlıkçı gerektirmez. Yapımı çok basit.

Hani evde ovulasyon testi yaptığınızda "aa çift çizgi çıkıyor LH pik yapmış,yumurtam çatlayacak" diyoruz ya..işte çatlatma iğnesi bu LH pikini yapıyor. Mantık bu hanımlar..

Back