Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bende bundan sonra söz olsun asla test yapmayacagim kanda cikana kadr gunum gecene kadar evde test yapmayacagim çok canim yaniyor çünkü LaRisaCca LaRisaCca Dream1988 Dream1988 @rengarenk44
üzülme kuzum yaaa. herşeyde vardır bir hayır. Allah beterinde korusun. Hamile olup da kaybetmek de var. Herşeyin daha kötüsü var bu hayatta. Çok şükür ki önünüzde nice güzel yıllar var. O da olur. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin. Önemli olan o. Ve kendine verdiğin sözü de unutma. Doktorun sölediği günün ve yöntemlerin dışına çıkma

Kızlar meraba gebeyim ama cok sevinemiyorum kesenin etrafında kanama var dedi doktor basına gelen var mı 😢
Evet canım ben bu yüzden 21 ekimde hastaneye yattım. Büyük bir kanama alanı oluşmuştu. 3 su bardağı civarında kan kaybettim 1 hafta hastanede yattım. Şuanda da progesteron kullanıyorum. Korkma. Burada önemli olan bebeğin gelişiminin devam etmesi. Böyle şeyler olur. Moral herşeyin başı sakın beslenmeni filan da ihmal etme.

5. Haftadayız kese gözükdü karından bebek gözükmedi cok korkuyorum insallah düşük yasamam
Korkma benim ikizlerime çok şükür Allaha birşey olmadı. Bol bol dua et. Yat uzan dinlen doktorun seni hastaneye yatırmadı mı? Progestan kullanıyo musun? Her kanama kendini dışarı atmayabilir. Vücut herşeyi değerlendirir. İçerideki kan demir,protein ve yapıtaşları bakımından zengindir. Vücut ihtiyacı olanı kendisi emer. Günden güne kanama alanının küçüldüğü görünür. Bazen tekrar büyüyebilir ve ya pıhtılaşabilir buradaki tek önemli şey bebeğin gelişiminin sağlıklı fevam etmesidir ayrıca kromozomal bir bozukluk varsa da neyaparsan yap zaten bebek tutunamaz. Moral çok önemli. Dualarım seninle. Bu uzun bir süreç benim tedavim hala bitmedi. Sabırlı ol pozitif düşün, yat uzan dinlen canım

Korkma benim ikizlerime çok şükür Allaha birşey olmadı. Bol bol dua et. Yat uzan dinlen doktorun seni hastaneye yatırmadı mı? Progestan kullanıyo musun? Her kanama kendini dışarı atmayabilir. Vücut herşeyi değerlendirir. İçerideki kan demir,protein ve yapıtaşları bakımından zengindir. Vücut ihtiyacı olanı kendisi emer. Günden güne kanama alanının küçüldüğü görünür. Bazen tekrar büyüyebilir ve ya pıhtılaşabilir buradaki tek önemli şey bebeğin gelişiminin sağlıklı fevam etmesidir ayrıca kromozomal bir bozukluk varsa da neyaparsan yap zaten bebek tutunamaz. Moral çok önemli. Dualarım seninle. Bu uzun bir süreç benim tedavim hala bitmedi. Sabırlı ol pozitif düşün, yat uzan dinlen canım
Canım cok tesekkür ederim ilgin için Allah bebeklerini sana bagıslamış inşallah daha da iyi olursunuz , benim 5 haftalık henüz sadece kesesi var doktor kese bozulmamış ama hafif kanama var dedi kahverengi akıntılar gelebilir yerlesme kanaması olabilir dedi ama 5. Hafta yerlesme kanaması olur mu bilemiyorum , cok sükür kanama gelmiyo ama kanama alanı gözüküyo bu konuda tecrübesizim , o kanın benden akması mı gerekiyo yoksa kaybolur mu kanamam olmadan da , doktor seninde dedigin gibi saglıklı bi bebekse tutunur diyor kafam karısık cok 😕 Birde 5. Haftadayız degerimiz 5000 ama bebek yok kesenin içinde sen kacıncı hafta görmüştün bebeği

Canım doktor yatırmadı neden bilmiyorum progestan kullanıyım mı dedim sen bilirsin bana göre bi yararı yok dedi zararı da yok içmek istiyorsan iç dedi bende bugun içtim 1 tane belki şiddetli kanama olmadıgı için yatırmadı bilemiyorum sen progestan günde kac tane alıyosun

Canım doktor yatırmadı neden bilmiyorum progestan kullanıyım mı dedim sen bilirsin bana göre bi yararı yok dedi zararı da yok içmek istiyorsan iç dedi bende bugun içtim 1 tane belki şiddetli kanama olmadıgı için yatırmadı bilemiyorum sen progestan günde kac tane alıyosun
Canım progestanın bebeğin tutunması düşüğün önlenmesi konusunda çok yaygın kullanımı olmasına rağmen bilimsel olarak gerçekçi bir faydası olduğu kanıtlanmış değil. Ağızdan %4 vajinal %8 etki ediyor. Ben vajinal olarak 200 mg lık tableti günde 3 defa 400 mg olarak alıyorum. Dediğim gibi kanama bazen dışarı çıkmaz fakat vücut onu emer çünkü o kanda çok değerli şeyler var vücut bunu heba etmek istemez. Ben 7. Haftada bebeği ve kalp atışını duymaya gittim ama 6. Haftada bebeğin görünecek korkma. Kesenin bozulmaması bebeğin gelişiminin iyiye gittiğine işarettir. Moralini yüksek tut canım . Lütfen yat ve sadece wc ye kalk ❤️

Lütfen progestanı benim kadar içme doktoruna sor ve ne kadar önerirse o kadar iç ya da fitil olarak kullan. Ben içemiyorum çünkü bulantı, sersemlik , uyku hali gibi şeyler yapıyor kendime gelemiyorum o yüzden fitil olarak kullanıyorum.

Lütfen progestanı benim kadar içme doktoruna sor ve ne kadar önerirse o kadar iç ya da fitil olarak kullan. Ben içemiyorum çünkü bulantı, sersemlik , uyku hali gibi şeyler yapıyor kendime gelemiyorum o yüzden fitil olarak kullanıyorum.
Canım bende de yapıyor günde bir kez yatarken içiyorum ve hemen uyuyorum ben calısıyorum güvenlik görevlisiyim işimden izinde alamıyorum işim cok kolay sürekli oturuyorum agır bi iş yapmıyorum doktor da yat demedi o yüzden akışına bırakdım insallah saglıkla tutunur yavrularımız tekrar cok tesekkür ederim ilgin için herkese yetisiyorsun masallah sana ugurlu topiğimizin ugurlu annesi 💜💜💜🌸🌸🌸

Back