• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Over CA Yumurtalık Kanseri

gozdelicious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
89
6
98
İstanbul
Annemin 11 Ocak da kütle tespiti ve 15 Ocak da MR ve BT sonuçlarına göre ileri evre Over CA olduğunu öğrendik. İlk yapılan Ca125 2300 civarındaydı Kemoterapi öncesi 3000 lerin üzerindeydi. Bu Ptesi 22.02.2010 da ilk Kemoterapisini aldı annem, gayet iyiydi ama bu sabah ağrıları başladı. 3 kür kemoterapi görecek sonra ne olacak bilmiyorum. Karaciğer metastazı var.
Çok zor bi hastalık. ailemizde hiç kimsede kanser olmadığı için insan üniversite mezunu bile olsa kendini cahil hissediyor.
Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz.
Umarım sıkıntılarımız paylaştıkça azalır. Tecrübelerimiz hayat kurtarır.

Yakınlarında yumurtalık kanseri olanlarla sıkıntı ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Ayrıca yumurtalık kanseriyle ilgili olarak aklımızdan çıkartmamamız gerekir.
* tüm kanserler gibi yumurtalık kanseri de çok sinsi bir hastalıktır. Genelde 3. ve 4. evrede şikayetler ortaya çıkar.
* 45 yaşın üzerinde tehlikelidir.
* gaz, sancı, düzensiz akıntılar.

(annemin şikayetleri bunlardı insan bu şikayetlerin kanser olduğuna inanmıyor. annem 1,5 yıl önce Kadın doğum muaynesi olmuş ve testleri temizdi.Bu hastalık gerçekten çok hızlı ilerliyor.)

LÜTFEN YILLIK KONTROLLERıNıZı ıHMAL ETMEYıN
HıÇ BıR ŞıKAYETıNıZ OLMASA BıLE HER YIL DÜZENLı KADIN DOĞUM DOKTORUNA GıDıP MUAYNE OLUN
ERKEN TEŞHıS HAYAT KURTARIR
.

Ayrıca yumurtalık kanseriyle ilgili olarak aklımızdan çıkartmamamız gerekir.
* tüm kanserler gibi yumurtalık kanseri de çok sinsi bir hastalıktır. Genelde 3. ve 4. evrede şikayetler ortaya çıkar.
* 45 yaşın üzerinde tehlikelidir.
* gaz, sancı, düzensiz akıntılar.

(annemin şikayetleri bunlardı insan bu şikayetlerin kanser olduğuna inanmıyor. annem 1,5 yıl önce Kadın doğum muaynesi olmuş ve testleri temizdi.Bu hastalık gerçekten çok hızlı ilerliyor.)

LÜTFEN YILLIK KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN
HİÇ BİR ŞİKAYETİNİZ OLMASA BİLE HER YIL DÜZENLİ KADIN DOĞUM DOKTORUNA GİDİP MUAYNE OLUN
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
.

canım öncelikle çoook geçmiş olsun ALLAH şifalar versin annene sakın hastalığı hakkında bişey söylemeyin yanında kötü şeyler konuşmayın hiç üzülmemeli inşallah atlatacak
kanser olduğunu nasıl anladı açıkça anlatırmısın yumurtalıkta kist göründümü ultrasonda çikolata kistine benzeyen sormamın sebebi Rabbim cümlemizden uzak etsin dr um bendende şüphelendi açıkça söylemedi sağ overde 3,5 m çapında çikolata kistine benzeyen fakat içinde dikenli bişiler olan kistin var normalde boyutu küçük ama incelemem lazım ameliyat etmeliyim dedi ca125 testi istedi bu testi yaptırmadım hala çünkü daha 1 ay sonra ameliyatım ca125 testi kesin sonucu verirmi ki başka sebeplede yükselir yazıyodu oofff
Rabbim yar ve yardımcımız olsun cümlemizin inşallah

Arkadasim cok gecmis olsun, dilerim annen yakinda sagligina kavusur. Gercekten cok zorlu bir surec, benimde ablamda over canceri tespit edildi 1 yil önce. Amaliyat oldu ve sonrasinda 6 kur kemoterapi aldi, faydasini gördu ca 125 35 altina dustu ve iyiydi ama ne yazikki 1 ay önce tekrar yikildik, K tekrarladi, lemf bezlerinde tespit edildi. Kemoterapiye basladi önumuzdeki hafta ikinci kurunu alicak. Sintografi cekildi pazartesi onun cevabini alicagiz ve cok korkuyorum, cunku ablamin agrilari cok ve kemiklerede birsey olabileceginden endiseliyiz. ALLAHIM korktugumuza ugratmasin. Herkese acil sifalar.

Sevgiler
Canay

benim annem de over ca malesef. 2. kemoterapisini aldı.lenfleri diğer organları temiz ama yağ dokusunda leke görülmüş.Rabbim cümlemize şifa versin

Daha önce yazdığım gibi annemin kanseri ileri evre olmasına rağmen neyazikki düzensiz akıntılar gaz sancısı şişkinlik şikayetleri dışında öyle fazla bir belirtisi yoktu. Menapoza giriyor diye çok önemsememişti.
Ama çok büyük hata etmiş. siz siz olun en ufak bir şüpe bile duymadığınız zamanlarda bile düzenli kontrole gidin !
Annem 2. kemosunu bu ptesi alacak, saçları da dökülmeye başladı...
Umarım bu seferkini daha kolay atlatır...

Tekrar bütün hastalara acil şifa yakınlarına da sabır diliyorum...

Merhaba herkese,
çok mutluyum :) 3 kemoterapi öncesi annemin kan tesi sonuçları geldi ve CA12-5 değeri 60 a düşmüş.
Allahım çok şükür annem tedaviye cevap veriyor:)). Ptesi 3. kemoya girecek çok ümitliyim artık.

Tüm hastalar ve hasta yakınları mutlaka moralinizi yüksek tutun...

bitanem inanılmaz sevindim sevincini en içten paylaşıyorum emin ol :)))Diyet saç vb . konular o kadar çok ilgi görürken senin bu güzel haberine rağbet olmaması beni çok üzdü :(((( Oysa ki en değerli şey sağlık...Allahım daha da güzel haberler almayı nasip etsin inşallahhhh. :)Allah tüm hasta lara ve yakınlarına sabır versinnn inşallahhhh

Annemin 11 Ocak da kütle tespiti ve 15 Ocak da MR ve BT sonuçlarına göre ileri evre Over CA olduğunu öğrendik. İlk yapılan Ca125 2300 civarındaydı Kemoterapi öncesi 3000 lerin üzerindeydi. Bu Ptesi 22.02.2010 da ilk Kemoterapisini aldı annem, gayet iyiydi ama bu sabah ağrıları başladı. 3 kür kemoterapi görecek sonra ne olacak bilmiyorum. Karaciğer metastazı var.
Çok zor bi hastalık. ailemizde hiç kimsede kanser olmadığı için insan üniversite mezunu bile olsa kendini cahil hissediyor.
Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz.
Umarım sıkıntılarımız paylaştıkça azalır. Tecrübelerimiz hayat kurtarır.

Yakınlarında yumurtalık kanseri olanlarla sıkıntı ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

cnm çok geçmiş olsun bn onkolojide çalışıyorum hergün yüzlercesiyle beraberim ne kadar zor olduğunu biliyorum hangi hastanede tedaviye başladınız

Geçmiş olsun. Benim annem de ileri evre meme c.a. Çok iyi anlıyorum seni, malesef bizim de sülalede dahi yoktu ama şu an o kadar çok şey öğrendim ki hakkında. Allah kimseyi öğrenmek durumunda bırakmasın. Tedaviye yanıt çok önemli. ıleri evre insanı çok korkutuyor biliyorum. Hiçbirşeyi yokken pat diye ileri evre çıkıyor. Ama yumurtalık meme gibi organların kanserinde, ileri evre bile tedaviye yakın düzeyde iyileştirilebiliyor. Allah yardımcınız olsun

Annem ptesi 5. kemoterapiye girecekti. Toplam 6 tane. ama bugun kan değerleri düşük olduğundan Dr. u ptesi tekrar değerlerine bakicak.
Aslında beslenmesine dikkat ediyoruz. Geçen sefer 2 ünite kanda almıştı.
Bugun sürekli kan değerlerini 3 gün içinde nasıl yükseltiriz diye forumları okuyorum.

Annem ÇAPA da heyet kararıyla teşhis edildi. Kemoterapilerini evimize yakın olduğu için Şişli etfalde yaptırıyoruz.

Tam herşey iyi gidiyor diyordum kendini fazla yordu heralde. Dün pazar çarşı dolaşıp alışveriş yapmıştı keyfide yerinde..

OOf yaa sağlık gibisi yok. HERKESE ACıL ŞıFALAR !!!

Bı TEK ANNEM OLSUN BANA BıŞEY OLMAZ:)

merhaba gozdelicious maalesef benim ablamda over ca. ameliyat olalı 1.5 yıl oldu. çook şükür kontroller iyi gidiyor.
bizimde kemoterapi sürecinde kan değerlerimizden dolayı gününde alamadığımız kemoterapiler oldu. bikeresindede ablam dayanamadığı ağrılarından dolayı ağrı kesici almış. karaciğerindeki değerler yükselince vermemişlerdi kemoterapiyi. ama bunlar gelip geçiyor. unutuyorsun bir zaman sonra...
sizin anneniz kaçıncı evrede yakalandı

Benim annem son evre neyazikki..
Ama bugun çok şükür güzel haberler aldık..
son 4 gündür çok dinlenip beslenmesine aşırı dikkat ettik. Kandeğerleri normale döndü ve bugün Kemoterapiye girebildi. CA12-5 de 23 e düşmüş artık normal seviyesinde yani..
Bu 5. Kemoterapiydi geriye 1 tane kaldı...

Çok mutluyum.. Umarım 7 Hazirandan sonra herşey daha güzel olacak:)

Benim annem son evre neyazikki..
Ama bugun çok şükür güzel haberler aldık..
son 4 gündür çok dinlenip beslenmesine aşırı dikkat ettik. Kandeğerleri normale döndü ve bugün Kemoterapiye girebildi. CA12-5 de 23 e düşmüş artık normal seviyesinde yani..
Bu 5. Kemoterapiydi geriye 1 tane kaldı...

Çok mutluyum.. Umarım 7 Hazirandan sonra herşey daha güzel olacak:)

inş. artık hep böyle güzel haberler alırsınız

Merhaba tekrar,
Annemin toplam 6 kür olan Şişli Etfaldeki Kemoterapi serüveni bitti çok şükür..

Bu hafta tekrar Çapa ya kontrole gittik. Doktor kemotrapiye iyi cevap verdiğini ve ameliyet olabileceğini söyledi. Son evre bir hasta olan annem için pozitif gelişmelerin olması, ameliyat olacak kadar gelişme kaydetmesi bizim için mucize gibi.

Buradan hasta ve yakınlarına sesleniyorum. Moral ve umudunuzu hiç kaybetmeyin...

Gecmis olsun canim acil sifalar diliyorum, annen icin cok sevindim. Dedigin gibi umudumuzu kabybetmeyelim....

Ablama 1 1/2 önce over kanseri teshisi konuldu malesef dörduncu evrede, amaliyat oldu sonrasinda kemoterapi aldi ca 125 degerleri terapiden sonra cok guzeldi. Ne yazikki 6 ay sonra tekrar geri geldi bu kez kemiklerinde, ve tekrar kemoterapiye baslandi. Ablamin unutkan oldugundan bahsettim doktoruna normal ilaclardandir dedi. Ben ginede beyin emari cekilmesini istedim ve malesef beyinde 5 tumör bulundu. Yaklasik 4 ay önce isin tedavisi uygulandi ve tumörler kayboldu ve cok mutluyuz.

Fakat tekrar gelebilirmis ve bu yuzden cok korkuyorum, ablami cok seviyorum ve onu kaybetme korkusu cok. Ama ginede dedigin gibi umudumuzu kaybetmemeliyiz, ALLAH butun hastalara acil sifa versin.

Öpuyorum

Benim CA 125 de 496 çıkmıştı doktor kansersin dedi Ankara'da Ali Ayhan'a ameliyat oldum ama herşey temiz çıktı ve adet ağrılarım olduğu ve bi zaman öncesine kadar sol tarafımda seğriyen bir şey var diye ultrasona girdim hep temiz çıktı ve ameliyat sonrası CA da yine yüksekti bu neye göre belli oluyor acaba.O ameliyattan sonra boynumda tümörden ameliyat oldum ama içim hiç rahat değil ya yine bişey olursa korkusunu bir türlü atlatamıyorum

Back