- 12 Ağustos 2016
- 814
- 1.092
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yanlis degilsem 2008 ile 2009 yili arasinda kdv ve otv indirimi vardi. yatak odasi, yatak, takim koltuk, buls. makinesi, aspirator, utu gibi seyleri yeniledim... o zaman fiyatlar gercekten liste fiyatina gore cok dusmustu.Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;
ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
Sorum çok basit ama değil mi ?
ÖTV indiriminden 1 ay önce 1.600 TL olan ürün bugün nasıl 1.800 TL olur. Adamlara sordum birde bu ÖTV indirimli fiyat mı diye utanmadan evet dediler... İndirim mi bindirim mi çözemedim !
Beyaz eşya parçaları vs belki yurtdışından aliniyordur belki o nedenle gerçekten doların yükselmesi fiyatları arttırmıştır diyeceğim de mobilyayi anlamıyorum. Türkiye üretimi bir mobilya dolara bağlı nasıl artar ki ? Keresteleri de yurtdışından mı alıyorlar kiDolar yukseldi zamlandi hersey........
Zaten memlekette hersey zam sebebi yagmur yagar zam, gunes çıkar zam,
Arkadaş hava bulutlansa pazara cikamiyoruz..
Beyaz esya teknolojik cihazlar zaten öyle.
Elimdeki teli almak için 1 bucuksene para biriktirdim.
1 ay önce dediğiniz hangi ay oluyor bilmiyorum yani dolar artmadan önce mi sonramı? ben beyaz eşyalarımı ağustos-eylül 2016 da aldım. Ötv indirimini duyunca baktım ben aldığımda katalog fiyatı 3700 olan buzdolabı ötv inmiş halini 4100 gibi gördüm. bu dolar euro artışından etkilenmiş olabilir bir miktar. ama şöyle bir durumda var insan psikolojisi indirim kelimesinden etkilenen bir yapımız olduğundan mağazalar indirim öncesi fiyat arttırıp sonra indirim yapıyor gibi geliyor bana.Yıllar önce vatandan almak istediğim bir notebookta da benzer durumu yaşamıştım 2-3 ay gibi bir sürede karar vermiştim bir modele mağazaya gittiğimde de o zaman hafta sonu yüzde 20 gibi indirim denk gelmişti ama 15 gün önceki indirimsiz fiyatından daha fazlaydı indirimli hali. Mağaza yöneticisi bir arkadaşımda bir ürün vardı 10 tl ydi aylarca kimse almadı %50 indirim reyonuna koyup 15 tl yaptım bikaç günde tükendi demişti.Merhaba,
ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
Merhaba,
Ahsap hammadde saticilari ( keresteciler) turk mali urunlere bile aninda kur farki yansitirlar geceden sabaha bile...mobilyacilar ne yapsin...Beyaz eşya parçaları vs belki yurtdışından aliniyordur belki o nedenle gerçekten doların yükselmesi fiyatları arttırmıştır diyeceğim de mobilyayi anlamıyorum. Türkiye üretimi bir mobilya dolara bağlı nasıl artar ki ? Keresteleri de yurtdışından mı alıyorlar ki
Telefon fiyatları uçmuş bu arada, modası geçmiş telefonlar bile ateş pahasi
Vay be keresteye bile kur yansıyor. Bilmiyordum teşekkür ederim :)Ahsap hammadde saticilari ( keresteciler) turk mali urunlere bile aninda kur farki yansitirlar geceden sabaha bile...mobilyacilar ne yapsin...
Bu arada Nick şahane soylemeden edemedim....İndirim yapmadan önce bindirim yapalım da sonra indiririz demişler. Araya ötv indirimini katlayıp giydirmişler
Rica ederim tatlim bilmemen cok doğal... ben mimarım bu malzeme konuları ile de meslegim geregi cok ilintiliyim bu sebeple biliyorum ama söyle bir baktigimda yurt disinda 15000 eur olan bir arabayi yani 60000 tl olan bir arabayi burada 200000 e satiyorlar bunun 130 bin tl si sirf vergi... biz uretmeyen yalnizca tuketen bir toplumuz ve devlet de uretime destek vermediginden ve tum gelir getiren varliklarini sattigindan sirf vatandasin sirtindan geciniyor. Vergi adi altinda bir suru para topluyor... vergiler bu kadar fazla oldukca bu ulkede hicbirseyde indirim olmaz... siradan asgari ucretle gecinen kisinin bile brut gelirinin yuzde bilmem kaçi vergiye gidiyor...Vay be keresteye bile kur yansıyor. Bilmiyordum teşekkür ederim :)