• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlanmayı düşünüyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    270
Dolar yukseldi zamlandi hersey........

Zaten memlekette hersey zam sebebi yagmur yagar zam, gunes çıkar zam,
Arkadaş hava bulutlansa pazara cikamiyoruz..
Beyaz esya teknolojik cihazlar zaten öyle.
Elimdeki teli almak için 1 bucuksene para biriktirdim.

Evet degerlendirdik diycemde :-)...
Bağ evi gibi küçük bir yerimiz var orası için beyaz eşya aldık , arçeklik , fakat çok degişen bişi oldugunu sanmıyorum ankastre setler ötv öncesi neyse o .
Fırmalar yada satış yapan mağzaların indirimi yansıttıklarını düşünmüyorum ......

Biz indirim aldık evetde eşimin pazarlık gücü indirimini :-).....

Ötv indirimi bitmeden bebek odasını alalım dedik, indirim gelmeden önce ablamın aldığı yerden, aldığı modelin aynısına bakıp fiyat karşılaştırması yapacaktım, fiyatlar aynıydı, indirim hiçbir şekilde etikete yansıtılmamış. Aynı şekilde Arkadaşım mobilya takımı aldı, sadece nakit ödedi için indirim yapılmış ötv indirimi falan kesinlikle yok.
Burda olan şey sadece markaların ekstra kar etmesi, vatandaşa yansıtılması gereken fiyat, markalara kar olarak kalıyor. Bu indirim yapılmadan önce, insanların alım gücü yok, kimse alışveriş yapmıyor indirim yapın, ekonomi canlansın diye ağlayan markalar, her zamanki gibi kendi çıkarları peşinde koşturuyorlar.

Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
yanlis degilsem 2008 ile 2009 yili arasinda kdv ve otv indirimi vardi. yatak odasi, yatak, takim koltuk, buls. makinesi, aspirator, utu gibi seyleri yeniledim... o zaman fiyatlar gercekten liste fiyatina gore cok dusmustu.
1500 tl lik yatagi 600 tl ye
800tl bazayi 450tlye
bulasik mak 400 tl ( onceki liste fiyatini hatirlamiyorum)
kose takim 900tl almistk.
aspirator 200tl.
utu 100tl.
simdi ki indirimler gercekten kandirmaca gibi..
fabrikadan bayiilerin alis fiyati ile satis fiyati farkli. bu yuzden otv kdv ve exra keyfi indirim bile yapsa her halukarda bayiler para kazaniyorlar :)

Sorum çok basit ama değil mi ?

ÖTV indiriminden 1 ay önce 1.600 TL olan ürün bugün nasıl 1.800 TL olur. Adamlara sordum birde bu ÖTV indirimli fiyat mı diye utanmadan evet dediler... İndirim mi bindirim mi çözemedim !

Ötv indirimi var lakin firmalar ekstra zam yaptıkları için indirim fark edilemiyor

Ben yılbaşında zamlanır diye 31 aralıkta 1.670 tl ye siemens çamaşır makinesi aldım , daha sonra ötv indiriminde 1.570 olmuştu , şimdi baktım 1.650 olmuş , liste fiyatı 2.039 tl

31 Martta siemens buzdolabı aldım 1860 tl
Şimdi baktım 1955 olmuş , liste fiyatı 2.372 ..

Özetle indirim var , ama zam eklendikçe indirim arada kaynıyor .. ( Genelde düğün sezonu , nisan gibi ekstra herşeye zam geliyor )

Bir de ben aynı marka ve modele farklı şubelerden baktım , şubeler arası fark vardı , bir şube 31 martta nisan fiyatını yansıtmıştı aynı buzdolabına 2.055 fiyat koymuştu ve son fiyat inemem dedi , burası şehir dışına ekstra ücret istemezken , diğer tüm şubeler 50-70 arası nakliye parası istedi ve bunu fabrikanın aldığını söyledi ..

Ayrıca bu süreçte , her ay seçilen bir ürüne ekstra indirim uygulandığını öğrendim , benim aldığım çamaşır makinesi o ayın indirimli ürünüymüştü

Son düzenleme:
Maalesef kurnaz esnaf aradaki indirim farkını cebine atıyor. . Devlet ekonomi canlansın diye bi uygulama yaptı ama vatandaş faydalanacağına satıcı faydalanıyor. Haberlerde gösterdiler yok fiyat kurtarmıyo diyorlar.. yazıklar olsun.. önce bindirim sonra indirim yapıyorlar. .

valla ne deyim bilemedim ki:bicak: ötv indirimi açıklamasından sonra ankastre ocak fırın aldık çok araştırdık hemen her sorduğum kişiye ötv indirimi nerede alalım dedim güldüler bana :deli: asıl kdv yi indirsin ötvde neymiş dediler artı zam yaptı bütün beyaz eşya firmaları yani kandırmaca dediler ...deee dediler

bu arada 850 liraya aldım ankastre ocak ve fırınımı vestel En Büyük TÜRKİYE maşallah memnunumdaEn Büyük TÜRKİYE

Biz faydalandik galiba. Aspiratoru yeniledik 200 liraya. Kurutmalı çamaşır makinesi aldık samsung 3200 e eski fiyatı 3600 imiş. Bir de telefon heidye ediyorlardı. Bir de Arçelik şarjlı dik Süpürge aldık onu internetten aldık bir siteden. Eski fiyatı 350 veya üstü gibi bir şeydi, biz 290 a aldık. Bunları belki tanıdık bir esnaftan alsak daha indirimli olurdu. Belki şehirden şehire degisiyordur fiyatlar bilemiyorum ama biz faydalandik indirimden :)

Dolar yukseldi zamlandi hersey........

Zaten memlekette hersey zam sebebi yagmur yagar zam, gunes çıkar zam,
Arkadaş hava bulutlansa pazara cikamiyoruz..
Beyaz esya teknolojik cihazlar zaten öyle.
Elimdeki teli almak için 1 bucuksene para biriktirdim.
Beyaz eşya parçaları vs belki yurtdışından aliniyordur belki o nedenle gerçekten doların yükselmesi fiyatları arttırmıştır diyeceğim de mobilyayi anlamıyorum. Türkiye üretimi bir mobilya dolara bağlı nasıl artar ki ? Keresteleri de yurtdışından mı alıyorlar ki :KK48:
Telefon fiyatları uçmuş bu arada, modası geçmiş telefonlar bile ateş pahasi :KK17:

Benzer bisey biz de tv icin yasadik, sordugumuzda dolar artti biz bunlari dolarla alioruz gibi bi cevap aldik

Merhaba,

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
1 ay önce dediğiniz hangi ay oluyor bilmiyorum yani dolar artmadan önce mi sonramı? ben beyaz eşyalarımı ağustos-eylül 2016 da aldım. Ötv indirimini duyunca baktım ben aldığımda katalog fiyatı 3700 olan buzdolabı ötv inmiş halini 4100 gibi gördüm. bu dolar euro artışından etkilenmiş olabilir bir miktar. ama şöyle bir durumda var insan psikolojisi indirim kelimesinden etkilenen bir yapımız olduğundan mağazalar indirim öncesi fiyat arttırıp sonra indirim yapıyor gibi geliyor bana.Yıllar önce vatandan almak istediğim bir notebookta da benzer durumu yaşamıştım 2-3 ay gibi bir sürede karar vermiştim bir modele mağazaya gittiğimde de o zaman hafta sonu yüzde 20 gibi indirim denk gelmişti ama 15 gün önceki indirimsiz fiyatından daha fazlaydı indirimli hali. Mağaza yöneticisi bir arkadaşımda bir ürün vardı 10 tl ydi aylarca kimse almadı %50 indirim reyonuna koyup 15 tl yaptım bikaç günde tükendi demişti.

Ötv den haberdarim ama arastirma yapmadim beniimde çamasir makinası ve bulaşık makinesi almam lazim iyice bir arastirmak lazim.

haberım bıke yoktu aynındurumda olsam 1800 e alır gelırdım sazanlama :D ogrendıgım ıyı oldu , hos borc harc odemekten alısverıse sıra gelmıyor :D esım arabayı satmaya calısıyo bı tık model yukseltmeye calıscaz arabada da oluyomu bu otv

Merhaba,

İndirim yapmadan önce bindirim yapalım da sonra indiririz demişler. Araya ötv indirimini katlayıp giydirmişler

Beyaz eşya parçaları vs belki yurtdışından aliniyordur belki o nedenle gerçekten doların yükselmesi fiyatları arttırmıştır diyeceğim de mobilyayi anlamıyorum. Türkiye üretimi bir mobilya dolara bağlı nasıl artar ki ? Keresteleri de yurtdışından mı alıyorlar ki :KK48:
Telefon fiyatları uçmuş bu arada, modası geçmiş telefonlar bile ateş pahasi :KK17:
Ahsap hammadde saticilari ( keresteciler) turk mali urunlere bile aninda kur farki yansitirlar geceden sabaha bile...mobilyacilar ne yapsin...

Vay be keresteye bile kur yansıyor. Bilmiyordum teşekkür ederim :)
Rica ederim tatlim bilmemen cok doğal... ben mimarım bu malzeme konuları ile de meslegim geregi cok ilintiliyim bu sebeple biliyorum ;) ama söyle bir baktigimda yurt disinda 15000 eur olan bir arabayi yani 60000 tl olan bir arabayi burada 200000 e satiyorlar bunun 130 bin tl si sirf vergi... biz uretmeyen yalnizca tuketen bir toplumuz ve devlet de uretime destek vermediginden ve tum gelir getiren varliklarini sattigindan sirf vatandasin sirtindan geciniyor. Vergi adi altinda bir suru para topluyor... vergiler bu kadar fazla oldukca bu ulkede hicbirseyde indirim olmaz... siradan asgari ucretle gecinen kisinin bile brut gelirinin yuzde bilmem kaçi vergiye gidiyor...

Back