• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlanmayı düşünüyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    270
Annemlere çamaşır makinası aldım 1700 tl dedi Arçelik 9 kg ben sorgulayinca ve bu seneki 3 makinamız KV ve kendimde sizden aldim diyince benim bile 8 ay önce aldığım fiyatın altına indiler 1500 TL ye verdiler

Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.

Biz de çocuklara mobilya aldık. İndirimli olarak. Alırken üstüne basa basa şu notu düştüler: Bahar indirimi yapılmadı , geçen seneki fiyatlar üzerinden indirim yapıyoruz. Belki sizin dondurucunun üstüne bahar fiyatları konmuştur. O da ineyim derken çıkmıştır : )

Bu tip indirimler bana hiç inandırıcı gelmedi gelmeyecek
Adam satmak için 1000 liraya mal alıyor. Hadi indirim yap bunu 700 liraya sat desen niye satsın ki zararına. 2000 etiket gösterip indirim var 1500 oldu der doğal olarak

Bişi sorabilir miyim, arçelikte taksit fırsatı var mı kredi kartına?
Yani en fazla kaç taksit yapılıyor ?

Evet var tabi bütün kartlara taksit yapılıyor 4 ile 12 ay arası karta göre değişiyor

Zam oranları üründen ürüne değişiyor ama ötv indirim % 6,7

O zaman şöyle sorayım, ürünlere ÖTV indirimi ile gelen zamdan çıkan fark ile ÖTV indirimi arasında ki farka bakılırsa zam mı geldi ?

O zaman şöyle sorayım, ürünlere ÖTV indirimi ile gelen zamdan çıkan fark ile ÖTV indirimi arasında ki farka bakılırsa zam mı geldi ?

Evet zam geldi aslında net olarak bakacak olursak hiç indirim olmadı gibi bişey

Sorunuzun cvbını arçelik çalışanı olarak ben vereyim Kazen bey önce normal zam koyup daha sonra da ötv % 6,7 olarak düşürdüler yani zam geldiği için bu fiyata çıktı ötv indirimi çok bişey fark etmedi ama nakit ödemek isteyen müşterilere yine indirim yapılıyor o liste fiyatı

Kazen 'BEY' mi? lütfen yanlış anlamayın beni, burda yeniyim çok merak ettim o yüzden sormak ve bilmek istedim. Kazen sanırım yöneticiydi. Erkek misiniz yani Kazen Kazen :))

Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
Aynı şeyi yaşadım ÖTV indirimi gelmeden önce beğendiğim mobilyaların fiyatı 11 bin liraydı indirim geldi gittim aynı fiyatı söylediler zam gelmiş dolar yükselmiş bla bla.. fırsatçılık yapmış olmuyor musunuz şimdi siz? Devlet bu indirimi vatandaş az para odesin diye yapmıyor mu dedim kem küm ettiler sonra epey bir pazarlıkla 9.5 a anlaştık. Aslında bunları şikayet etmek lazım.

Ötv indirimi zaten bizim için değil, firmaların cebine daha fazla para girsin diye yapıldı. Devlet aldığı vergiyi kıstı, firmalar aradaki farkı kendileri kapattı. Hep böyle olmuyor mu zaten?

Bonus var bende kahve makinası ev çaycı almak istiyorum. Teşekkürler..

Bonusa 4 ay peşin fiyatına satıcının insiyatifine bağlı 6ya kadar yapılabilir ama daha üstü derseniz fark gelir fiyata

Back