• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlanmayı düşünüyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    270
Sorunuzun cvbını arçelik çalışanı olarak ben vereyim Kazen bey önce normal zam koyup daha sonra da ötv % 6,7 olarak düşürdüler yani zam geldiği için bu fiyata çıktı ötv indirimi çok bişey fark etmedi ama nakit ödemek isteyen müşterilere yine indirim yapılıyor o liste fiyatı
Biz Beko dan klima aldık o ara ötv ye denk gelmısız martta son dıyorlardı falan 2 ay oldu ben alalı heryerde devam edıyor bekoyla arcelık aynı fırma dıye bılıyorum heray anlasmalı bankalardan yatırıyoruz kocfınansa beyaz esya kredısı gıbı bırsey olmus oldu... pesın fıyatına bırsey farketmedıgını soyledıler o fıyattan taksıtlendırıldı yoksa pesın verıp gececektık yine birsey farketmedı bu iş sanki

Aslında adamlarda da fiyat artırmıyorlar ama hammadde zammı ve doly yükselişi derken fiyatlar doğal arttı sonra da ötv indirimi yapıyorlar ama pek bir farkı yokmuş gibi geliyor bize maalesef
Mobilya da örnek vereyim BASF firmasının fabrikasında yangın çıktı mesela bütün sünger kimyasal herşeyin tedarik edildiği bir yer dolyısı ile herşeye mobilya sektöründe zam geldi ee uyanık satıcılar da düğün mevsiminde fiyat artırır olan vatandaşa işte

Arçelik'ten bulaşık makinesi aldık,zaten alınacaktı bozulmuştu..
Şöyle bir durum var,her mağaza indirimi farklı yaptı,birisi 1536 tl lik makineyi 1100'e düşüp 12 aya taksit yaparız dedi..
Bir tanesi o fiatı 4 taksite böleriz dedi,peşin fiat olarakta 1300 gibi br fiat verdi.
Diğeride 1250 olur 8 taksit olur dedi..
Her mağaza maalesef kendilerince fiat verdiler...

Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
bu konu iyi oldu.
ben tüm ev eşyamı yenileyeceğim ama eski fiyatı bilmiyorum. kesin artmıştır. sonra da indirdik derler.

Sorunuzun cvbını arçelik çalışanı olarak ben vereyim Kazen bey önce normal zam koyup daha sonra da ötv % 6,7 olarak düşürdüler yani zam geldiği için bu fiyata çıktı ötv indirimi çok bişey fark etmedi ama nakit ödemek isteyen müşterilere yine indirim yapılıyor o liste fiyatı
nakit ödemede çok farketmiyor sanki.

Devlet indirdi fiyatları biz bindirelim haydee demişler herhalde:halay::KK45:

Ben faydalandım, ilk geldiği ay 2000 tl civarındaki bebek odası takımını 1600 tlye aldım oğluma. :) Fiyatları da karşılaştırdım, zaten ilk ay olduğu için kataloglar eski fiyattandı hep. :)

Şöyle bir yazı buldum ;

Internet alışverişlerinde fiyat karşılaştırma sitesi Akakçe'nin Genel Müdürü Koray Karataş, piyasada canlanma sağlama amacıyla, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde uygulanan özel tüketim vergisinin (ÖTV) sıfırlanmasına karşın, fiyatlarda bir düşüş yaşanmadığını, bazı ürünlerde fiyat artışı dahi olduğunu ileri sürdü.

Şubat ayının ilk günlerinde uygulamaya konan ÖTV indirimi piyasayı hareketlendirse de, aslında tüketicilere pek yaramadığını savunan Karataş, ÖTV indiriminin fiyatlara zam olarak yansıması ile ilgili olarak, “ÖTV indiriminin beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin tamamına ayniyle henüz yansıyamamış olduğunu görüyoruz. Bunun nedenleri arasında yüksek kur hareketliliği ve halen stokta bulunan ürünlerle ilgili maliyet yapıları olabilir. Bu faktörlerin yanı sıra, tüm kanal boyunca bu tür düzenlemelerin tam olarak yansıması zaman alabilir” dedi.

"En fazla fiyat artışı buzdolabında"

İnternetteki fiyatlar üzerinden yapılan araştırmaya göre, ÖTV indirimi başladıktan sonra, bulaşık makinesi fiyatları en az 10 lira en fazla 70 lira arttı. Platformun popüler ürünlerinden 8 programlı bir bulaşık makinesinin ÖTV indirimi öncesi etiket fiyatı bin 469 liradan indirim sonrasında bin 539 liraya yükseldi. Bir başka deyişle, ürünün fiyatı 70 lira arttı.

Çamaşır makinesi kategorisindeki ürünlerde, ÖTV indirimi öncesi ve sonrası fiyatlarda minumum 29 lira, maksimum 207 liralık artış dikkat çekti ve "Tüketiciler tarafından sıkça tercih edilen 9 kg kapasiteli bir çamaşır makinesi, ÖTV indirimi öncesinde 1,419 liraya satılırken, bugün ÖTV indirimine rağmen 98 lira artışıla bin 517 liraya satılıyor" dedi.

Buna göre, ÖTV indirimi başladıktan sonra buzdolabı fiyatlarında ise en az 23 lira en fazla 350 liralık artış yaşandı. Bu kategorinin en çok ilgi gören ürünlerinden No-Frost bir buzdolabının fiyatı, ÖTV indiriminin uygulanmaya başlamasının ardından yaklaşık 202 lira yükseldi.

Karataş'a göre, ÖTV indiriminin başlamasının ardından fiyatı artış gösteren ürünler, sadece beyaz eşyalarla da sınırlı kalmadı; küçük ev aletleri de bu uygulama sonrasında pahalılaştı. ÖTV indirimi ile birlikte elektrikli süpürgelerin fiyatları en az 5 lira, en fazla 225 lira artarken, bu kategorinin en çok tercih edilen ürünlerinden toz torbasız bir süpürgenin fiyatı bin 94 liradan bi 184 liraya çıktı.

ÖTV indirimiyle birlikte, ütü fiyatlarında en az 15 liralık bir artış görülürken, bu kategoride en yüksek fiyat artışı 140 liralık oldu. Piyasanın popüler ürünlerinden olan buhar kazanlı bir ütü, ÖTV indirimi öncesi 519 liraya satılırken, ÖTV indiriminin uygulamaya konmasıyla birlikte, 144 lira zamlanarak 663 liradan alıcı buldu.

Son dönemin en popüler küçük ev aletlerinden Türk kahvesi makinesinde ise, ÖTV indirimi, fiyatları 5 ile 75 lira arasında artırdı. Akakçe’de bu kategoride en çok tercih edilen ürünlerden olan çift cezveli bir Türk kahvesi makinesinin ÖTV indirimi öncesi fiyatı 530 lira iken, ÖTV indirimi sonrası bu tutar, 69 liralık artışla 599 liraya ulaştı.

Öyle oldugunu esim soylemisti. Ben de zannediyorum ki gercekten indirim yaptilar... Esim akilli adam.

Dün eşime acaba bi kaç eşya mı alsak hazır ötv indirimi uzatılmışken ? Dedim

Eşimde bırak ya yalan dolan ,

Alacağımızı yine alalım ama ötv olayı sallamasyon deyince beklemeye aldım alışveriş işini :kahve:

Sorum çok basit ama değil mi ?

ÖTV indiriminden 1 ay önce 1.600 TL olan ürün bugün nasıl 1.800 TL olur. Adamlara sordum birde bu ÖTV indirimli fiyat mı diye utanmadan evet dediler... İndirim mi bindirim mi çözemedim !
bildiğiniz uyutuluyoruz

Fıkra gibi .
Trajikomik ..
Bindirimdir o kesinlinlikle bindirim. :)
Meali :
"Kaşıkla veriyoruz, ama, kepçe ile geri alacağız.."

Merhaba,

ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
Aynen ben de bir elektrik süpürgesi bakıyordum. Fiyat ortalama 480- 530 TL bandında seyrederken ÖTV indirimi duyurusundan sonra 800 küsurlere fırladı. Üstelik yerli üretim bir ürün. Aynı şaşkınlığı yaşadım.

İnsanları kekleyip alışveriş yaptırıyorlar şişirilmiş fiyata indirim yapıyorlar bence ben güvenmiyorum böyle şeylere illa birşey alınacak da kışın alın derim işler kesat olur :)

Ben ötv degil ama başka bir indirimden bahsedicem kusura bakmayın lütfen .

İzmide ünlü bir ayakkabï magazasında sezon fiyatî atıyorum 110 ytl olan bir ayakkabı iki hafta sonra % 30 indirim etiketi ile 140 ytl ile satışa çıkmıştı mağaza müdürüne gidip iki hafta önceki fiyat buydu siz nasıl indirim yaptınız açıklayın dedim , tabi adam direk yalanladı fiyat düştü diye birdaha o magazadan alışveriş yapmadım . Türkiyede indirim demek fiyatları uçurun anlamına geliyor.
Biz türk halkı olarak indirimli ve hediyeli ürünleri sevdigimiz için satıcılar bizleri ciddi ciddi kazıklıyor uyanık olmak lazım .

firmaların açıklamalarına göre dolar yüzünden olan bir artış var. ötv indirimi bir arkadaşın dediği gibi %6 falan oldu. ama dolardan gelen zamdan dolayı daha pahalı alındı her şey.

Biz zigon sehpa alacaktik, otvden once de 240 tl idi, sonra da 240ti fiyat degismemis. Sonra kasada kartimdan parayi cekmeyi basaramadilar sorun oldu çekilmis gozuktu falan, eskisiyle idare etmeye karar verdim:KK53:

Ben üç ay önceden beri bulaşık makinesi arıyordum burda da fikir almak istemiştim hatta. Simens zeolit makineyi buldum ama 3.600₺ fiyattı 1.5 ay önce aldık. ÖTV indirimden yararlanıp fiyat 3.200₺ Ödedik çokta iyi oldu

Ötv indiriminden faydalanmadım ama ötv zammı öncesi aracımı yenilemiştim,şu an ötv ile birlikte zamda gelmiş olacakki aldığım fiyatın baya üzerinde satılıyor. Ciddi fiyat farkı oldu benim aldığım dönemle yani.
Bilmeden yararlanmış oldum aslına bakarsanız.

Ekonomi bu kadar kotuye giderken ve maalesef devlet esnafa vergi ve masraf konusunda yeterince bindirim yaptiği icin hicbirseyden indirim beklemiyorum.

Merhaba,

Alakasiz bir sey yazicam ama. Bende Arcelik ten mikrodalga firin alacaktim. Ayni marka ayni model Arcelik ten daha ucuza veren yerler var sastim kaldim. Kendi magazasinda daha ucuz olmasi gerekmez mi?

Back