- Konu Sahibi Rapunzelea
-
Erikson baba her şeyi biliyormuşEvet efendim, Erikson üstadımızın psiko-sosyal gelişim kuramına göre "üretkenliğe karşı durgunluk" evresine hoş geldiniz.
Adından da anlaşılacağı üzere bu evremizde üretmek istiyoruz, üretemezsek kendimizi işe yaramaz hissediyoruz. Etrafımıza bakınca da bu yaşlarda herkesin evlendiğini, çocuk yaptığını görüyor, bende bi anormallik var galiba diyoruz. Tabi ki yok, panik yapmıyoruz =)) Devir değişti, şimdi evlenme ve çocuk yapma yaşları 30'dan sonra başlıyor ortalama. Ben de 33 yaşımda evlendim, 35 oldum çocuğu erteliyorum 'ben daha çok küçüğüm nasıl bakarım ki' diyerek
Şimdi n'apıyoruz?
Hayatın olağan akışına sakince kendimizi bırakıyor ve başka yollarla üretme/faydalı olma ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz.
Evrene olumlu mesajlar yolluyoruz, yakışıklı , sadık , gücü kuvveti yerinde bir koca ve sağlıklı evlatlar diliyoruz.
(Güç kuvvet çok önemli üretkenlik açısından, yoksa evlensek de üretemiyoruz gene hüsrana uğruyoruz)
Bence 30 yasa girdiğiniz için değil de sanki evlilik ve çocuk için geç kalıyorum düşüncesi sizi üzüyor.insan her yaşta evlenebilir çocuk ise tamamen nasip .bu bir zorunluluk veya görev değil herşey ne zaman doğru ve güzel olacaksa o zaaman olsun inşallah .yoksa 15 de evlenip 3 çocuklu ve mutsuz olabilirdinizHanımlaaar....
Bir şeylere geç kalmış gibi hissediyorum. Yaş ilerledikçe bu hissim artıyor. Evlilik ,çocuk bu konuları düşündükçe üzülüyorum.Çevremde çoğu arkadaşım evlendi ,çocuğu olan bile var...sanırım o yüzden geç kalmış gibi hissediyorum ve de göz çevremde mimik çizgilerim oluşmaya başlamış bakım yapıyorum ama onları gördükçe kendimi kötü hissediyorum.
Bu başlığı açtığım için çoğu kişiden tepki alacağım biliyorum.
Sizden ricam bu saçma düşünceleri nasıl kafamda atabilirim. Saçma diyorum çünkü düşünmek insanı strese sokmaktan ve üzmekten başka bir işe yaramıyor. Ve de mutluluğu 1 kişiye bağlamak hata.
Takmayanlar, sorun etmeyenler ya da tersi düşünmemi sağlayacaklar nasihat verebilir mi lütfen ya da bu yaşlarda böyle hissetmek normal miŞimdiden teşekkürler ..
Yapıcak bişey yok geçici de olsa yapılıyor daha bende bişey yok ama derin çizgiler olunca yaptırıcamYorumunuz için teşekkür ederimBotoks, dolgu var evet ama geçici ya 6 ay sonra eski sen oluyon. Ve çok pahalı bütçe kaldırmıyor. Keşke başka çözüm olsa
Erikson baba her şeyi biliyormuşmesela çocuk için erken diyorsunuz ya çevrenizde mi genelde böyle yoksa siz mi böyle düşünüyorsunuz
Aynen ben de öyle ya gülünce çok kırışıyorum. Benim yaşıtlarım bile böyle değil hatta benden büyükler bileAnacım o değilde 30uma 9 ay kala göz altlarım pörtleyiverdi gülünce kırışıyorum artık
İnsan bi alıştırma yapar yavaştan yavaştan gelir dimi
Valla ben kırışmaya başladığım için gençlik fotolarıma bakıp ah diyorum34 yaşındayım, kendimi en güzel, en kendim gibi hissettiğim yaşlar 30 lar. Hatta iki gün önce arkadaşlarla 20-25 yaş fotoğraflarıma bakıyorduk, o kadar değişmişim o kadar yüzüm oturmuş, bir güzellik gelmiş ki, inanamadılar, estetik mi var sende diyorlar:) hayır dedim, sadece kendine güven, kadınlığının farkında olmak. 30 yaşıma gelene kadar ben kadınlığımın farkında değildim, şimdi keyif alıyorum ve bu halime tavrıma da yansıyor tabi. 30 lar bir kadının fiziki anlamda en güzel, enerji anlamında en çekici olduğu yaşlar bence. Ayrıca en güçlü aşkımı da 32 de yaşadımve erkekler arasında en popüler olduğum yaşlar da bu yaşlar, söylemeden geçemeyeceğim:)
Manevi anlamda da kendiniz oluyorsunuz, benim hayatımda kendi içimde yaşadığım iki dönüm noktası oldu, biri 26da biri de 30 larda, şimdi olduğum kişiden o kadar memnunum ki. Hiç bir yanımı saklamıyorum, hissettiğim gibi davranmaktan hiç çekinmiyorum, hatalarımı bile seviyorum, insanların ne dediğini önemsemiyorum. Sevmediğim, enerjisi bana iyi gelmeyen insanları hayatımda tutmuyorum. Geziyorum, yiyip içiyorum, okuyorum. Beğenmezsem yaşadığım yeri değiştiriyorum(30 umda küçük bir şehirden istanbula taşındım).
Kısacası 30 lar çok güzel, ama siz enerjinizi güzel tutar, kendiniz için çaba sarfederseniz
Vallahi bende hiç anlamadım yavaş yavaş kırışıyo sanıyordum bu senenin içinde olduAynen ben de öyle ya gülünce çok kırışıyorum. Benim yaşıtlarım bile böyle değil hatta benden büyükler bilegenetik mi göz yapısıyla mi ilgili bilemedim
Catiklmaktan kaşların etrafı kiriscagina. Gülmekten göz kenarların kirissin diye bı söz var çok severim. Evlilik çocuk bunlar güzel. Ama güzel olması için doğru insan iyi şartlar lazım. Yirmi yaşında evlenmek için evlenip iki yıl sonra çok boşanan var. Allah gönlüne göre versin. Ayrıca hiç bişey için geç değil. Çok normal yaşınHanımlaaar....
Bir şeylere geç kalmış gibi hissediyorum. Yaş ilerledikçe bu hissim artıyor. Evlilik ,çocuk bu konuları düşündükçe üzülüyorum.Çevremde çoğu arkadaşım evlendi ,çocuğu olan bile var...sanırım o yüzden geç kalmış gibi hissediyorum ve de göz çevremde mimik çizgilerim oluşmaya başlamış bakım yapıyorum ama onları gördükçe kendimi kötü hissediyorum.
Bu başlığı açtığım için çoğu kişiden tepki alacağım biliyorum.
Sizden ricam bu saçma düşünceleri nasıl kafamda atabilirim. Saçma diyorum çünkü düşünmek insanı strese sokmaktan ve üzmekten başka bir işe yaramıyor. Ve de mutluluğu 1 kişiye bağlamak hata.
Takmayanlar, sorun etmeyenler ya da tersi düşünmemi sağlayacaklar nasihat verebilir mi lütfen ya da bu yaşlarda böyle hissetmek normal miŞimdiden teşekkürler ..
Ne kadar üzücü değil mi? Malesef benim sosyal cevrem de kafayı evliliğe takip gerçek anlamda başka hiç bir hedefi,hayali,planı olmayan kadınlarla dolu. Ne desem de tek gerçeğin 'hala evlenememiş' olmak olduğunu düşünüyorlar, geneli de 'niyetim ciddi' diyen ilk adamla kendisi için uygun olup olmadığını tartmadan evleniyor, mutsuz oluyorYorumunuzu okudum da hiç hedefim olmadığını fark ettimKafayı evliliğe takınca bomboş olmuşum hedef konusunda yani. Turla mı geziyorsunuz ve tek mi? Ben tek pek bi şeyden zevk aldım Gezmeyi seviyorum ama yurt dışı hayalim hiç olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?