- 20 Eylül 2017
- 950
- 1.360
- 63
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Gerçekten bu ilginç işte ben 20 lerin başındayım ama ben bile farkindayim çok geç kalmışsın bunu fark etmekte. İlla yaşlanman gerekmiyordu hayatın akıp gittiğini, insanların sürekli yaşlandığını görmen için. Demek ki o zamanlar ben merkezciydin şimdi biraz biraz çevrene bakmaya başlamışsın tabii kendi başına gelince.evet haklisiniz ama ben bunu otuz yasima girince idrak ettim. Anne babamda yaslaniyor ananem dedem de 85 oldu her an onlara bir sey olcak diye korkuyorum üzülüyorum. Bir insanin yaslanabildigini otuzuma girince farkettim cok ilginc
KK de gün gecmiyor ki yeni bir sendrom üfürülmesin.. üfürmeyin efenim yaşayıp ölüp gidecez yahu. esamemiz bile okunmayacak seni taniyan son kişi de öldüğünde artık kesinlikle yoksun burada. Tadını cikar nefes almanin şükret halin her nasil ise yaşa geç.Kizlar 32 yasindayim kendimi yasli hayata gec kalmis hissediyorum 30 yasta böyle duygularin normal oldugunu okudum ama ben cok kafama takiyorum asiri derecede yirmili yastakilere özeniyorum ve artik kendimi güzel hissetmiyorum sanki yüzüm elastikiyetini kaybetti saclarim azaldi. Bosandimda zaten üc sene önce artik kimse beni begenmicek diye kafama takiyorum yalniz evlilik yapmaktan korkuyorum. Otuz yas kadinlarindan öneriler bekliyorum hayatinizi ve düsüncelerinizi duygularinizi nasil düzene koyuyorsunuz? Genc kalmak icin neler yapiyorsunuz? simdiden tesekkürler
erken mi=) 28 yaşındayım 4 yaşında kızım var.3 çocuk olursa gepegenç ana olcam.=))32 yaşında evliyim bir çocuğum var biri yolda :) 28 yaşında evlendim (erken aslında), 20 yaşında çalışmaya başladım evlenene kadar ailemden uzak büyük bir şehirde tek başına yaşadım maddi manevi bir çok imkanım vardı ama mantık yürütecek kendi değerimi bilecek bir aklım yoktu şuan 32 yaşındaki tek pişmanlığım 20 li yaşlarımı daha verimli geçirebilirdim. dünyayı gezebilir, yeteneklerim üzerine daha çok gidip geliştirebilir, birikim yapabilir, ailemle daha çok gezip tozabilirdim. ve düşün ehliyet bile almadım şu yaşıma geldim. aklım başıma ise bebeğimi kucağıma aldıktan sonra geldi hayatın tadını çıkarabilecek çocuklar yetiştirmek istiyorum kendini kıymetini her yaşta bilebilecek. fiziksel olarak gören 20 yaşında sanıyor, oysa en güzel yıllarım boş geçti şuan 32 yaşındayım aklım başıma geldi, zamanı daha da iyi değerlendiriyorum zor günlerden de geçiriyorum ama hep düşünüyorum daha iyi nasıl hayatımdan verim alabilirim die . yaşamak güzel şey doğrusu...
Yaşamak güzel şey doğrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün
Hele kar gibiyse alnın
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dğnyada
Dostuna güveniyorsan
İyi günler bekliyorsan hele
İyi günlere inanıyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey doğrusu.
:)
Spor hem vücudunuzu iyileştirir hem de duygularınızıKizlar 32 yasindayim kendimi yasli hayata gec kalmis hissediyorum 30 yasta böyle duygularin normal oldugunu okudum ama ben cok kafama takiyorum asiri derecede yirmili yastakilere özeniyorum ve artik kendimi güzel hissetmiyorum sanki yüzüm elastikiyetini kaybetti saclarim azaldi. Bosandimda zaten üc sene önce artik kimse beni begenmicek diye kafama takiyorum yalniz evlilik yapmaktan korkuyorum. Otuz yas kadinlarindan öneriler bekliyorum hayatinizi ve düsüncelerinizi duygularinizi nasil düzene koyuyorsunuz? Genc kalmak icin neler yapiyorsunuz? simdiden tesekkürler
fizyolojik olarak tam zamanı aslında ama yapmadıklarım yapamadıklarım olunca önceliği evliliğe verdiğim için erken evlendim sayılır. çevre baskısı aile baskısı aklımn başında olmayışı falan... tabi ki çok pişman değilim anne de oldum o konuda mutluyum ama giden yıllar gelmiyor. bi ara 30 yaşına girdiğim gün psikoloji bozulmuştu ahh ahhh ama şimdi ipin ucunu zorda olsa yakalamaya çalışıyorum :)erken mi=) 28 yaşındayım 4 yaşında kızım var.3 çocuk olursa gepegenç ana olcam.=))
şaka bı yana kesınlıkle dedıklerınızde haklısınız. 22 yaşında evlendım ve halandaha aklım yapamadıklarımda.ikizler(özgurluğu fazlaıyla ısteyen seven bırıyım) burcuyum daha çok daha çok gezmeyı isterdim
1.5 sene önce annemi kaybettim. hastalık sürecinde ciddi bir borç oluştu, vefatından bu yana 150bin tl civarı borç ödedim. hala ufak tefek ödemelerim var. anneannem yaşıyor. anneannem, babam ve ben birlikte oturuyoruz. son 2.5 senedir iş yerimde mobbing ve çeşitli zorlayıcı şeyler yaşıyorum. şikayet edebileceğim somut delillerim olmadığından adım atamıyorum. ama vazgeçmiyorum, ekmek param için ve güçten düşüp kimseye o mutluluğu yaşatmamak için.
3 sene önce tecavüze uğradım.
evli değilim, erkek arkadaşımla evlenmeyi çok istiyorum. şu an çok zor bir süreçten geçiyoruz.
bunlara rağmen aynaya baktığımda gözbebeklerimde umut ve istek görüyorum hayata karşı. yılmıyorum. kendimi bütün bu acılarımla beraber kabul edip seviyorum. dayanamayacağımı düşündüğüm, sinir krizi geçirdiğim zamanlar da yaşadım tabi ki. ama nolursa olsun hayatın güzel olduğuna inanıyorum. sevdiklerime ve yanımda kalanlara daha sıkı, daha fazla sevgi ile bağlanıyorum.
bu yüzden belki de 30lu yaşlarımda kendimi daha kadın daha gerçek daha güzel hissediyorum.
çok uzun yazdım çünkü son cümlemi boş bir vaat gibi algılamanızı istemedim.
hayat ona nasıl baktığınıza göre şekilleniyor.
ben düşsem de kalkacağıma inandım, en zor anda bile çözüm aradım. bu yüzden iç dünyamı seviyorum. iç dünyamı sevdikçe bedenimi ve yüzümü beğeniyorum.
kendinizi kabullenin ve kendinizle barışın. o zaman yaşın önemi kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?