otuz yas sendromu felaket vurdu:((

31 im annem hep 20lerde simdi fevrisin 30una gel gucunu hissedeceksin hatta bunu kullanmal bilr istemeyeceksin bazen derdi
Ben hep ne sacma guclu olucam ve susucam mi diye dusunuyordum
Hakliymis simdi daha sakin daha olgun oluyor insan bazen gulup geciyorum kisilere olanlara gucumunde farkındayım hakikaten bir kadin ne isterse elde eder
Oncelikle size kendinizle mutlu olmayi ogrenmenizi tavsiye ederim boylexe hayatin tadini cikarabilirsiniz

Bende tam tersi etki oldu. 31 yaşındayım 30'lu yaşları çok sevdim. Kendinden eminsin, ne istediğini iyi biliyorsun artık az uz çevre edinip ona göre dostların ark oluyor evet fiziksel değişiklikler var ama ben onlardan bile zevk almaya başladım en önemlisi yüz hatların oturmuş oluyor. Yaşanmışlıkların verdiği tecrube olayı müthiş bir his ve ne olursa olsun düşsende kalksanda hayatın devam ettiğini ögreniyorsun. Bu yüzden artık kimse umrumda değil bütün kimse kavramları hayatımdan çıkardım sadece kendim ve ailem için yaşıyorum. Mesela geçen gün bisiklet aldım bisiklet sürüyorum günde mutlaka bir saat kendime vakit ayırıyorum ve ne olursa olsun Yaş almaktan değil yaşamamaktan korkuyorum.

31imdeyim 30um itibariyle hayatımın fiziksel olsun manen olsun hayata baktığım pencere olsun en güzel en parlak en aydınlık dönemlerinde hissediyorum ... çok aydınlanmalar yaşadım ....paramı vaktimi enerjimi nefesimi gereksiz hiç kimse için israf etmiyorum ...vitesi düşürdüm ...üzüntülerimi Sevinç’lerimi sindire sindire tadını çıkara çıkara herşeyden ilham ders alarak yaşıyorum ...bedenime ve ruhuma daha iyi bakmaya çalışıyorum

35'im ve yasimla ilgili hicbir sorunum yok. Isteklerim konusunda cok net oldugum, ayaklarimin yere saglam bastigi, huzur ve zaman kavramlarina cok daha yuksek dozda anlamlar yukledigim bir yastayim.

Yaslaniyor muyuz? Evet, herkes yaslaniyor. Kacinilmaz mi? Evet. Sorun ne o zaman?

10 yil once siz 20'lerinizdeydiniz, 20 yil once de bir digeri. Uzulmek yerine anin keyfini cikarsaniz daha iyi olmaz mi? Hayiflaninca 5 yil geriye isinlanmiyorsunuz cunku.

Guzel gorunmeye gelince de tavsiyem guzel beslenme ve bol spor.

Mutsuzluk demeyim de, 30 uma gelince evet, yaslanabildigimi, daha çabuk yorulabildigimi, giden yılların geri gelmeyeceğini anladım..

30 dan önce bunları aklımdan bile gecirmiyordum..

Mutsuz ve pişman olarak ölmek istemediğimi düşünür oldum hep, daha yapmak istediğim çok şey olduğunu..

Evet yani o hep söylenen 30 yaş hissiyati değişik bir şekilde bana da değdi..

Ama asla mutsuzluk olarak değil, bence sizinki de birikmiş yipranmisliklardir..

Yaşımın altında gösteririm ama, bende göz altlarıma bozulur oldum mesela bu aralar

Hayır niye kirismaya çalışıyorsun ki, daha 31 im altı üstü.

Ama yaslandim modunda asla değilim, zaten 30 da hissetmiyorum.
Bence sizi motive edecek şeyler yapın, bol bol yürüyün, mümkünse zayıf kalın, bu yaşam enerjisini çok etkiliyor bence.

Bir de gülümseyin, gülümsemek sihir etkisi yapıyor inanın.

Gülümsemek ten oluşan mimik kirisikliklarini saymazsak tabi

az önce başka bir konuda yorum yaptım konu sahibi üniversite öğrencisi ve gelecek kaygılarından bahsediyor. 20-25 yaşındakinin de derdi var 30-35 dekinin de 40 dakinin de. yani sınavlar kaygılar hiç bitmiyor. ölene kadar sınanacağız. mutlu olmayı bilmezsek her zaman takacak şeyler var yani. sorunu önce içimizde halletmemiz gerekiyor.

30 yaşındayım ve seninle birebir aynı duyguları paylaşıyorum. Sanki eskiden cok daha güzel ve dikkat cekiymişim gibi düsünüyorum. Hızla yaşlanmaya devam etmekten korkuyorum...

Hayir ben burda yasiyorum 13 yasimdan beri. Oyle ya da boyle yasamak zorundayiz niye hayati kendimize zehir edelim ki? Bir yerden baslarsiniz herseye ayni anda baslamaniz gerekmez. Sporun kesinlikle olumlu etkileri var. Ben de her daim gulen positif bir insan degilim ama ucundan kiyisindan ufak seylerle mutlu olmaya calisiyorum.

evet malesef ben yasli hissediyorum ve fiziksel olarakta yorgunum hep
Zaten melankolik takılırsanız ruhunuz yaşınızı da bastırır.Surekli bu modda ılerlersınız.
Nickhınız bıle çöküntüde.
Yanlış anlamayın bu moddan cikin.Boşanmışta olabilirsiniz. Hayat sızı zorlamış olabılır. Stabil yasıyor olabilirsiniz.
Degısıme acık olun.
Saclarınız uzunsa kestırın.
Alılverıs yapın.
Cildinize beyaz kil bır kac damla su bır nemlendirici birde mısır unu karısımı haftada iki kez maske yapın temizlensin aydınlansın.
Duş jelınızı farklı kokulu alın. Ilık suyla duş alın.
Yürüyün bol bol.
Sureklı gunde en az 8 bardak su için.
Spor yapın demıyorum evin içinde boş vakitlerinizde kalça egzersizi yapın.
Goz altlarına Salatalık patates dilimleyip koyun bas agrısını bıle alıyor.
Müzik dinleyin ama coskulu hareketli oynayın sarkı soyleyın.
Evin içinde mesela hıcbır makyaj yapmadan sadece bir ruj surerek gezin işinizi yapın.
Ayrıca cildinize maya maskesi uygulayın.
Yanı arada yaparım bende bunları.

evet haklisiniz ama ben bunu otuz yasima girince idrak ettim. Anne babamda yaslaniyor ananem dedem de 85 oldu her an onlara bir sey olcak diye korkuyorum üzülüyorum. Bir insanin yaslanabildigini otuzuma girince farkettim cok ilginc
Adiniza uzuldum. Bosnmaniza ama yasinizda birsey yok pozitif bakin herseyi evham yapmayin. İnanin yasli insanlarin olacegi akliniza gelio ama 38 yasinda bir annenin evladini dogururken olecegini dusunemioz iste sevgili ablam cocugu suan 1.5 yasinda umidinizi kaybetmeyin. Kendinize zaman ayirin

Yok artık 32 de bu haldeyseniz.. 40lara geldiğiniz de intahar edersiniz artık.. ömür çok uzun nasıl böyle düşünebiliyorsunuz çok şaşırdım.

Sizi anlıyorum ben de 30 yaşındayım hiç evlenmedim 20li yaştakilere ben de çok özeniyorum o yıllarım çok boş geçmiş çok pişmanım ama kendimi daha güzel ve alımlı hissidiyorum çünkü dahe önceden çok kiloluydum 100 kiloya yakındım o kadar yani şimdi 70lerdeyim ama biraz daha vermem gerekiyor bana kendimi en iyi hissettiren şey o oldu çünkü sağlığım tehlikedeydi ve dış görünüşüm gerçekten kötüydü size tavsiyem fazle kilolarınız varsa onları verin kişisel temizliğinize zaten dikkat ediyorsunuzdur makyaj yapın bu sizi daha da iyi hissettirebilir spor salonuna gidebilirsiniz yürüyüş yapabilirsiniz kitap okumak sinemaya gitmek gezmek bunların size kendinizi iyi his ettireceğini düşünüyorum umarım bir faydası olur

Ben 21 22 li yaşlarımı çok boş geçirdim bilmeden. Çok uyanık biri değildim. Hatta baya cahildim. Hiç bilemedim yaşımın kıymetimi.
Ama şuan ki tecrübelerim ne bileyim bir insanın konuşmasından ne olduğunu hissediyorum. 20 li yaşlarımın son demlerindeyim.
Bu yaşımı seviyorum her ne kadar 21 22 olmasam da çok güçlü hissediyorum kendimi, artık saçma sapan şeylere üzülmüyorum.
Takmayın ya sağlıklı yaşamak o kadar güzel ki , renkli renkli giyinin ,gidin spor yapın , kitap , şiir okuyun , kedilere mama alın :) Ben de bir ara kötü zamanlar geçirdim, birçok şeyi ıskalamışım hayatta yaşamamışım ama yaşamak o kadar güzelmiş ki ... Boşverin yaş aldıkça güçleniyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…