Oturma izni aldıktan sonra?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.963
133
Selam kızlar,

Nişanlımla nikah yapacağız yakında ve ben onun ülkesinde oturma izni alıcam 5 senelik. Oturma izni aldıktan sonra Türkiye'ye döneceğim. Şimdi sorum şu ki, ben bir daha eşimin yanına gitmek istediğimde vize alıcak mıyım? Yoksa oturma izni yeterli midir?

vizeye gerek yok canım.ama oturma iznin var diye de türkiyede sürekli kalamazsın.ikamet aldırıyorsun

vizeye gerek yok canım.ama oturma iznin var diye de türkiyede sürekli kalamazsın.ikamet aldırıyorsun
Turk vatandaşıysa kalabilir istedigi kadar tc kimligi ile. Arkadas baska bi ulkede oturum almis galiba. O ulkenin vatandasligini alsa bile cifte vatandas olcak ve iki ulkede de istedigi kadar kalabilir.

mevzu olan ulke hangisi?
oturum izni oyle her evlenilene verilmiyor.
Avrupa'da prosedurler farkli.
Ve ilk evlilik yilinda da 5 yillik oturum verilmiyor.
Ulkeyi yazarsaniz detayli bilgi verebiliriz belki.

Tr de yasayip bazi zamanlar oraya gideceksen sanirim yanlis hatirlamiyorsam 6 ay veya 1 sene icersinde o ulkeye giris-cikis yapman gerekiyor. Aksihalde oturum iznin kalkar.

ben fransa icin bilgi vereyim, sizden ses cikmadi kirmizi oje oje

esiniz fr vatandasi ise, nikahiniz fr'de yerel makamda olacaksa;

nikah sonrasi turkiye'ye geliyor ve vfs global'e fransiz vatandasi esi kategorisinden uzun sureli oturuma basvuruyorsunuz. sizden ve esinizden evraklar isteniliyor; gerek gorulurse mulakat yapiliyor sizinle. sonrasinra Fr konsoloslugunda 15 gunluk bir egitime tabii oluyorsunuz, 15 gun sonunda sinava giriyor ve diploma aliyorsunuz. bu diplomanin ardindan vizeniz hazirlaniyor.

izinde yazili olan gun veya sonrasinda fransaya giris yapiyorsunuz. ardindan fransa'da ofii'ye gidiyorsunuz, vizenizin yerine 1 yillik oturum izniniz veriliyor. sonrasinda 2 adet vatandaslik ve kultur egitimi icin size gun geliyor, bu egitimlere katiliyorsunuz; takiben bir de fransizca dil sinaviniz oluyor, ardindan dil egitiminiz basliyor. bu egitim tamamlandiktan sonra bu sefer dilf sinavina giriyorsunuz. butun bu surec zaten bir yillik vizenizin tamamlanmasina yakin bir tarihe takabbul ediyor. sinavi gecerseniz, elinizdeki tum diplomalar ile vizeniz bitmeden valilige basvuruyorsunuz. valilik uygun buldugu takdirde 2inci yil icin oturum izninizi veriyor bir yillik daha. sonraki sene ancak daha uzun sureli oturum izni alabiliyorsunuz.

ezcumle:

eger esinizin yasadigi ulke fransa ise ilk yil zaten fransa'da yasamak zorundasiniz oturum izni alabilmek icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…