Oturduğu yerden 30yılın planını yapan ben:)) Yardımmm (yüksek lisans)

Aha benim kafada biri daha yuppi.bende tam bunu demek istedim :) ama kafası basan tabikide yapsın sonuç olarak bizim gibilerle ülke pek selamete ermez :) koca mevzusuna gelince canım kafana göre birini bulunca gerçekten çok keyifli hiç korkma.sana tavsiyem normal hayatta çok iyi arakadaş olabileceğin kafada biri ile evlen.ozaman evlilik süper oluyo.
yok canım yaaa ben o devreyi ,acı bir şekilde ağzımın payını okkalı bir yumruk alarak
bu kurumdan mezun oldum ..
tekrar aynı okulu okumanın ne faydası yokk ....
yaşayanlara saygım sonsuzz...
mutluluklarrr!!!!!!!!!!

yok canım yaaa ben o devreyi ,acı bir şekilde ağzımın payını okkalı bir yumruk alarak
bu kurumdan mezun oldum ..
tekrar aynı okulu okumanın ne faydası yokk ....
yaşayanlara saygım sonsuzz...
mutluluklarrr!!!!!!!!!!
Hayırlısı canım bu işler.Ama bi öküze çattın diye hepsi öküz olmaz.umarım sende çooook mutlu olursun:KK68:

Ben şehir değişikliği nedeniyle farklı zamanlarda iki farklı üniversitede yl başvurusunda bulundum. Hiç torpilim yoktu. Arkadaşların bahsettiği ales dil gano yüksekti, başvuruda ilk sıralardaydım. Mülakatta mesleki bilgi ve yl yapma amacımı sordular. İkisinde de kabul edildim. Ama ikisine de devam edemedim.:110:

Eşim yüksek lisansı tezsiz yaptı devlet üniversitesinde. Onun da torpili yoktu. Ama doktorada çok zorlandı. Puanları iyi olmasına rağmen çoğu devlet ünisi almadı. Şimdi yl yaptığı üniden doktoraya devam ediyor.

Torpilim olsaydı bile devreye sokup başkalarının hakkına girmek istemezdim. Sonuçta herkes emek veriyor. Yani klişe olacak ama nasip. Nasipse torpilsiz de oluyor. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

Ben şu anda tez asamasindayim. Şunu söyleyebilirim, en önemli aşama mülakat. Notların ve Ales puanın çok düşük değilse tabi.
Bizim bölümün mulakatinda aldigim derslerden genel sorular sordular, şunun hakkında ne düşünüyorsun, bunun hakkında neler söyleyebilirsin diye. Ha bir de mülakata girmeden önce neden YL istediğini anlattigin ve kendini tanıttığın bir yazı yazmıştık (İngilizce)
Bu aşamalar üniversiteden üniversiteye değişir. Bence bölümden konusabilecegin bir hoca bul, ona danis.

YL yapacağınız üni belli ise kafanızda;

tezli mi tezsiz mi YL olacak.
Tezli ise tez konunuz ya da tez alanınızı belirlemeniz hatta ilgili ünideki bu alanda çalışan hocalar ile iletişime geçmeniz mülakatı geçmenizi sağlayacaktır.

Tezsiz YL lerde mülakat neye görehiç bilmiyorum.

Hem zengin koca bulıyım hemde kendi işimde başarılı olıyım ikiside olsa tam süper olur :))))))) işe bi sabahları erkenden kalkıp karda kışta otobüs bekleyerek gitmek var, bide kocamın hediye ettiği güzel arabamla iş başı yapmadan yarım saat önce çıkıp sıcak arabamda sevdiğim müzikle cıstık cıstık gitmek var:)) Yani düşününce hem işim var hem arabanın aylık kredi taksidini düşünmüyorum.Üüüf mutluluktan öleyim o zaman :KK70: o sebepten yani çifte kavrulmuş :))))
Ben yüksek lisansımı erteledim pişmanım tabii de, zengin kocayı da kaptım ama ikisi de lazım :KK70:
Ama benim okulum dolayısıyla iyi bi işim ve maaşım var, sırayla git sen :))
Şimdi bir kaç yıl bebeğimi büyütüp kreşe vericem ve yüksek lisansıma başlayacağım, sen sırayı karıştırma benim gibi :KK70:

Hem zengin koca bulıyım hemde kendi işimde başarılı olıyım ikiside olsa tam süper olur :))))))) işe bi sabahları erkenden kalkıp karda kışta otobüs bekleyerek gitmek var, bide kocamın hediye ettiği güzel arabamla iş başı yapmadan yarım saat önce çıkıp sıcak arabamda sevdiğim müzikle cıstık cıstık gitmek var:)) Yani düşününce hem işim var hem arabanın aylık kredi taksidini düşünmüyorum.Üüüf mutluluktan öleyim o zaman :KK70: o sebepten yani çifte kavrulmuş :))))
Yaaa bende senin gibi hırslıyim. Güzelmiş söylediklerin. Sen kaç yaşındasın.bende düşünüyorumda 2.üniversite y.lisans falan.merak ettim

Ben yüksek lisansımı erteledim pişmanım tabii de, zengin kocayı da kaptım ama ikisi de lazım :KK70:
Ama benim okulum dolayısıyla iyi bi işim ve maaşım var, sırayla git sen :))
Şimdi bir kaç yıl bebeğimi büyütüp kreşe vericem ve yüksek lisansıma başlayacağım, sen sırayı karıştırma benim gibi :KK70:

Anam nerede bu zengin kocalar bi zengin kocayı kapanlardır gidiyor yani :KK70: bende istiyorum çok bekarım :KK70: :KK70:

Sonbahar ales i ve yds girin olmazsa baharda Tekrar girersiniz

Okulunuzun yüksek lisans yönetmeliğimi okuyup oranlara bakın yani ne kadar ales ne kadar not ortalaması ne kadar dil ne kadar mülakat diye

Sonra da asistanlar ile konuşup şartlarını öğrenin okulunuzun mülakat vs

Bizim okulda finalde okul bitirmek zordur ben bitirip başvurdum alanla ilgili sorular sordular bir çok jüri vardı Prof vs

tanımadığım bir jüri idi ama yüksek ales yüksek ortalama ve finalde bitirince soruları da bilince başlamıştım

Kontenjan da önemli tabii

Sonbahar ales i ve yds girin olmazsa baharda Tekrar girersiniz

Okulunuzun yüksek lisans yönetmeliğimi okuyup oranlara bakın yani ne kadar ales ne kadar not ortalaması ne kadar dil ne kadar mülakat diye

Sonra da asistanlar ile konuşup şartlarını öğrenin okulunuzun mülakat vs

Bizim okulda finalde okul bitirmek zordur ben bitirip başvurdum alanla ilgili sorular sordular bir çok jüri vardı Prof vs

tanımadığım bir jüri idi ama yüksek ales yüksek ortalama ve finalde bitirince soruları da bilince başlamıştım

Kontenjan da önemli tabii

Okuduğum üniversitede yüksek lisans yapmicam :KK43:(( Ailemin yaşadığı şehirdeki üniversitede yüksek lisans yapmam gerekiyor artık öğrenci durumumdan çıkıp aslen çalışan hemde okuyan evlat olma moduna geçmek için.O üniversitede de tanıdığım bildiğim kimse yok öğrencilerden.Kendi sitesindede hiç ayrıntı vermemiş.Alesten 60 istediğini dil puanı istemediklerini lisansın son senesinde/dönemindede değerlendirmeye alabildiklerini ve kontenjanları söylemiş.Aslında kuzenimin eşi o üniversitede öğretim görevlisi doktorayı yeni bitirdi.Ayrıntıyı en iyisi ondan alayım ben pek muhabbetimiz yok hatta neredeyse hiç yok diye ulaşmak istemedim.En olmazı o artık

YL yapacağınız üni belli ise kafanızda;

tezli mi tezsiz mi YL olacak.
Tezli ise tez konunuz ya da tez alanınızı belirlemeniz hatta ilgili ünideki bu alanda çalışan hocalar ile iletişime geçmeniz mülakatı geçmenizi sağlayacaktır.

Tezsiz YL lerde mülakat neye görehiç bilmiyorum.

Tezli yüksek lisans düşünüyorum fakat şuan okuduğum üniversitede değil ailemin yaşadığı şehirdeki üniversitede düşünüyorum bu sebeple tanıdığım bi hoca , asistan ne yazıkki yok :KK43: kuzenimin eşi orada öğretim görevlisi ama fizik alanında fen edebiyatta.Ben iibf okuyorum, muhasebe ve finans alanında YL düşünüyorum bu yüzden ne kadar yardımcı olabilir sorsam bilmiyorum.zaten neredeyse hiç muhabbetimizde yok kendisiyle öyle bayramdan bayrama büyüklerin evinde görürsem ailemin yanına gittiğimde o yani. Bu yüzden onada sormak istemedim.

Kuzene sor öğrensin ama klasik mülakat der muhtemelen

Muhtemelen.Zaten kendisi fizik alanında öğretim görevlisi fen edebiyatta.Benimle de bölümlede çok alakasız yani ne kadar bilgisi vardır benim alanımda nasıl olduğuyla ilgili yada fark mıdır onuda bilemiyorum zaten.

okuduğun üni. YL yapmayacaksan işin çok zor, genelde üni. kendi öğrencilerini tercih ediyor başka türlüsü senın hocalarından biri sana referans olur işin kolaylaşır, hele ki mülakatsa sınav anla ki torpilin yoksa alınmazsın ama yazılı mülakatsa ve sen iyiysen alınmama ihtimalin olmaz, sana tavsiyem kendi okulunda başvur.

okuduğun üni. YL yapmayacaksan işin çok zor, genelde üni. kendi öğrencilerini tercih ediyor başka türlüsü senın hocalarından biri sana referans olur işin kolaylaşır, hele ki mülakatsa sınav anla ki torpilin yoksa alınmazsın ama yazılı mülakatsa ve sen iyiysen alınmama ihtimalin olmaz, sana tavsiyem kendi okulunda başvur.

Kendi okulumda başvuramam.Uludağ üniversitesinde okuyorum.Kendi okulumda YL yapmam demek bursada yaşamaya devam etmem demek.Buda bursada bulabildiğim herhangi bir mali müşavirin yanında staj süresi boyunca asgari ücret almam demek.Bu yüzden mecburen ailemden hala maddi olarak beklentiye girmem demek.Çünkü asgari ücretle geçinemem ne yazıkki :KK43: ama ailemin yaşadığı şehire gidersem oradaki çevremiz itibariyle çok büyük bir firmada staj yapabilirim, iyi bir maaşım olabilir, ayrıca ailemin yanında yaşicağım içinde geçim derdimin de olmaması demek.Maddi olarak bi sıkıntımız yok çok şükür, yani bursadada yaşasam ailem destek olurken zorlanmaz ama 26 yaşına kadar da ailesinden para alan bir evlat olmak istemiyorum çok yakışıksız buluyorum gerçekten.Bu yüzden hem iyi bir iş ortamı hemde iyi bir gelir için ailemin yaşadığı şehre dönmeliyim.çünkü YL yaparken dediğim gibi mali müşavirlik stajınada başlicam.

Kendi okulumda başvuramam.Uludağ üniversitesinde okuyorum.Kendi okulumda YL yapmam demek bursada yaşamaya devam etmem demek.Buda bursada bulabildiğim herhangi bir mali müşavirin yanında staj süresi boyunca asgari ücret almam demek.Bu yüzden mecburen ailemden hala maddi olarak beklentiye girmem demek.Çünkü asgari ücretle geçinemem ne yazıkki :KK43: ama ailemin yaşadığı şehire gidersem oradaki çevremiz itibariyle çok büyük bir firmada staj yapabilirim, iyi bir maaşım olabilir, ayrıca ailemin yanında yaşicağım içinde geçim derdimin de olmaması demek.Maddi olarak bi sıkıntımız yok çok şükür, yani bursadada yaşasam ailem destek olurken zorlanmaz ama 26 yaşına kadar da ailesinden para alan bir evlat olmak istemiyorum çok yakışıksız buluyorum gerçekten.Bu yüzden hem iyi bir iş ortamı hemde iyi bir gelir için ailemin yaşadığı şehre dönmeliyim.çünkü YL yaparken dediğim gibi mali müşavirlik stajınada başlicam.
Anladım , maşallah her şeyi ince ayrıntısına kadar hesaplamışsın , o zaman tek çaren ales puanının ,diploma notunun yüksek olması ki sana diğer üni. şans versin. Bakalım sen çabala da illa bir kapı açılır :)

X