How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yüksek Lisans Hakkında Bilgileriniz, Tecrübeleriniz

Ben de doktora dusunuyorum belki ayni universitede yapariz. :1:

ayyyy inş :34: :29:

Seni alırlar canım, beni almazlar...

Özür dilerim Turkuaz. Sayfanı sohbet sayfasına çevirdik ama şu da var ki böylelikle güncelleniyor sayfa, birçok kişi görebilir.
İnşallah sana yardımcı olacak birileri yazar. :34:

kıs filozof sende gelsene kursa benim gittiğim he ne dersin. hem ucuz hem güzel böylesini bulamazsın :34:

sayfamda istediğiniz kadar yazışabilirsiniz :))

topiğin hayırlı olsun.:34:
yardımcı olabilir miyim bilmiyorum,bölüm farklı sonuçta,bizde alım az oluyor zaten,branş başı 2-3-4 kişi,başvuru sayısı da branşa göre değişir ama 10-20 kişi falan başvurur.üniversiteye göre de değişiyor alım ve başvuru sayısı,yüksek lisansta zorlamayan üniversitelere başvuru yoğun oluyor.bizde yüksek lisans için referans mektubu yoktu,uygulaması olan yerler varsa bilmiyorum,duymadım.az başvuru varsa toplu halde alabiliyorlar mülakata,o zaman ortaya ya da sırayla soru soruyorlar. başvuru azsa tek tek alırlar,15-20-25 dakika sürebilir duruma göre.

Merhaba arkadaşlar :3:

Ben tezsiz yüksek lisans yapmayı çok istiyorum. Bunun içinde şuan araştırmaya başladım.İnternet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum.
Akamedik kariyer gibi bir niyetim yok. Kendim yapmayı hep istediğim için, bana faydalı olacağına inandığım için yapmak istiyorum.

Devlet üniversitesinde ikinci öğretim olarak yapmayı arzu ediyorum. Ama özel üniversitede yapanlarında görüşlerini öğrenebilirsem çok iyi olur.

Yüsek lisans yapan arkadaşların; tecrübelerini, tavsiyelerini bekliyorum.
Yüksek Lisansa giriş aşaması, cv vs sunumu, referans mektupları, mülakatların yapılma şekli (toplu veya tekli), mülakatlarda sorulan sorular , yüksek lisansa başladıktan sonra ders sayısı, ders seçimi, ödenen ücret miktarı vb. ;
Yüksek lisans yaptığınız üniversite ve bölüm gibi konularda görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim:42:

Ben Ankara üniversitesi Gazetecilik bölümünde yapıyorum. Sana tavsiyem - eğer akademik kariyer düşünüyor ya da kendimi kuramsal açıdan geliştirmek istiyorum diyorsan - devlet üniversitesinde yapman. Ama sanırım düşünmüyorsun o zaman tezsiz programlara kayıt olabilirsin. İkinci öğretim ve uzaktan eğitimlerde kredi başına 30 tl ödeniyor bizim okulda. Yani bir ders için neredeyse 120 tl falan ödersin. İkinci öğretm ve uzaktan eğitimlerde mülakat olmuyor bildiğim kadarıyla ve zorlanmazsın zaten proje ile geçiyorsun. Tezli yapacaksan yaklaşık 15 dk lık bir mülakat oluyor referans mektubu zorunlu değil ama verirsen senin için extra puan demek tabi.

Benim mezuniyet koşulum 7 ders artı 1 seminerdi. Seminerde tez öncesi hazırlık gibi bir proje hazırlıyorsun. Derslerin kredileri 3 er kredi. 2 sene artı 1 sene veriyorlar. Ben dersleri bitirmeden teze başladım ama bitirip de teze başlayabiliyorsun. Ama tavsiyem tez aşamasına gelene kadar varsa zorunlu derslerini kesinlikle vermen. Özellikle kpss falan varken daha bir zor oldu ( tez aşamasında uykusuzluktan ölmek üzereyim )

Umarım faydalı olmuşumdur. Sevgiler :)

Ben Ankara üniversitesi Gazetecilik bölümünde yapıyorum. Sana tavsiyem - eğer akademik kariyer düşünüyor ya da kendimi kuramsal açıdan geliştirmek istiyorum diyorsan - devlet üniversitesinde yapman. Ama sanırım düşünmüyorsun o zaman tezsiz programlara kayıt olabilirsin. İkinci öğretim ve uzaktan eğitimlerde kredi başına 30 tl ödeniyor bizim okulda. Yani bir ders için neredeyse 120 tl falan ödersin. İkinci öğretm ve uzaktan eğitimlerde mülakat olmuyor bildiğim kadarıyla ve zorlanmazsın zaten proje ile geçiyorsun. Tezli yapacaksan yaklaşık 15 dk lık bir mülakat oluyor referans mektubu zorunlu değil ama verirsen senin için extra puan demek tabi.

Benim mezuniyet koşulum 7 ders artı 1 seminerdi. Seminerde tez öncesi hazırlık gibi bir proje hazırlıyorsun. Derslerin kredileri 3 er kredi. 2 sene artı 1 sene veriyorlar. Ben dersleri bitirmeden teze başladım ama bitirip de teze başlayabiliyorsun. Ama tavsiyem tez aşamasına gelene kadar varsa zorunlu derslerini kesinlikle vermen. Özellikle kpss falan varken daha bir zor oldu ( tez aşamasında uykusuzluktan ölmek üzereyim )

Umarım faydalı olmuşumdur. Sevgiler :)

Merhaba ben de tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum çünkü akademisyen olmak gibi bir amacım yok sadece kendimi biraz daha geliştirmek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir şey var bu tezsiz yüksek lisans illa ki paralı mı oluyor? Yani ben tezsiz yüksek lisans yapıp gündüz gidemiyor muyum okula? Bir de yüksek lisans öğrenciler devletten kredi alabiliyor aynı lisanstaki gibi hatta iki katı diye biliyorum fakat tezsiz yapınca da alabiliyor musun o parayı? Bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim

ben de tezli yüksek lisans yapıyorum kızlar. şu an ders aşamasındayım. hem iş hem yüksek lisans biraz zor oluyor ama sonunda yüksek mühendis olacağımı düşününce moralim düzeliyor :) kesinlikle yapın derim. yüksek lisans bi fark yaratmaktır...

Merhaba ben de tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum çünkü akademisyen olmak gibi bir amacım yok sadece kendimi biraz daha geliştirmek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir şey var bu tezsiz yüksek lisans illa ki paralı mı oluyor? Yani ben tezsiz yüksek lisans yapıp gündüz gidemiyor muyum okula? Bir de yüksek lisans öğrenciler devletten kredi alabiliyor aynı lisanstaki gibi hatta iki katı diye biliyorum fakat tezsiz yapınca da alabiliyor musun o parayı? Bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim

Merhaba,
Tezsiz yüksek lisans çalışanlara yönelik bir şey olduğunda sadece akşam dersleri mevcut olup, devlet okullarında bile 9-10.000 civarına ulaşan fiyatlar ödemeniz gerekiyor.
Eğer ortalama ve puanlarınız fena değilse tezli yüksek lisans yapmanıZı tavsiye ederim.Tez aşaması size hitap etmiyor olabilir ama hem gündüz olması hem devlet okullarında tamamen bedava olması hem de tezsiz yüksek lisansa göre daha etkili bi etiket olması açısından daha iyi bi tercih olduğunu düşünüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de yeni dönemde tezsiz yüksek lisansa başlamak istiyorum. şimdi sorum şu ben önce 2 senelik bilg. prg. bitirdim sonra 4 senelik işletmeye tamamladım. acaba ben bilgisayar üzerinden bölüm seçebilir miyim yoksa işletmeden mi seçmem gerekir.

aslında yönetim ve organizasyon da istiyorum ama sizin önereceğiniz bölüm var mı. bir de arkadaşlar yüksek lisans için sizce üniv.in önemi var mı

Back