Oturduğu yerden 30yılın planını yapan ben:)) Yardımmm (yüksek lisans)

Hem zengin koca bulıyım hemde kendi işimde başarılı olıyım ikiside olsa tam süper olur :))))))) işe bi sabahları erkenden kalkıp karda kışta otobüs bekleyerek gitmek var, bide kocamın hediye ettiği güzel arabamla iş başı yapmadan yarım saat önce çıkıp sıcak arabamda sevdiğim müzikle cıstık cıstık gitmek var:)) Yani düşününce hem işim var hem arabanın aylık kredi taksidini düşünmüyorum.Üüüf mutluluktan öleyim o zaman :KK70: o sebepten yani çifte kavrulmuş :))))
Kesinlikle seninki süper ama dedim ya tercih meselesi bu.bende çalıştım iki sene özel sektörde.arabamla gittim geldim.ama hamileyken kanamam vardı patron izin vermeyince gitmeme çarptım çıktım.keşke hırslı olsam hem çalışıp hem koca parası yesem:)

Kraliçetacı az buçuk yl ile uğraşmış biri olarak söyleyim, genelde kontenjanı torpilli ya da hocaların tanıdığı öğrencileri doldurur yer kalmışsa senin gibi azimli insanları da düşünebilirler. Mülakat girince torpil olmazsa olmazı işin. Ama belki düşündüğün bölümün hocaları çok adildir tersi olur bilemem. Orasını araştırman lazım:KK66:

Ben senelerce denedim mesleğim olmasına rağmen araştırmayı öğrenmeyi sevdiğim için yüksek lisans okumak isterdim ama malesef beni bezdirdiler yüksek bir Ales ve yds puanına rağmen mülakatta hocaların dalga geçer gibi sorular sorması üniversitelerin eğitim değil de torpil yuvası olduğunu kafama kazıdı resmen...!!!.

Valla işim torpile kalırsa aalasını yaparım ne yalan söyliyim ama şerefli savaşmak istediğim için hiç torpil yaptırmayı düşünmedim.Fakat düzenin böyle işlediğini anlarsam istediğim okulda, üzerim :p :))))))

Kusura bakmayın bu anlayışa çok karşıyım ben torpilden hayatım boyunca nefret ettim ve heryerde haksızlığa uğradım gecelerce çalıştığım mücadele ettiğim yere hak etmeyen insanların gelmesi çok üzdü beni... sizi tenzih ediyorum hak edip etmediğiniz sizi ilgilendirir haddime değil ama benim gördüklerim malesef hep kötü örneklerdi....

Ben istediğim üniversite yi istediğim bölümleri aylarca takip ettim başvuruyu kaçırmamak için ama istediğim iki bölüme de başvuru listesinde adı bile olmayan birisi alındı suriyeliler de cabası. ...

YÖK sırf bunlar için para alıyor diye kontenjanın % 80 i Suriyeli, diğer % 20 si de torpil li. ...
işin özü ben vazgeçtim hak yenmesine tahammül edemedim ama size başarılar dilerim üniversite çok güzel araştırmak aydınlanmak çok güzel. ... :KK56:

Benim gibi torpili olmayanlara önerim de verin parasini imkan varsa özel uni de yapın YL ve doktora en azından içinizde kalmaz para biriktirip en iyisinde yapacağım valla yl :21:En Büyük KK

ahh ahh su verdiginiz tavsiye ye bakin !!! ya bulacagi koca sizinki gibi cikmazsa nolacak ?
Canım tavsiye deil aslında bu.tabiki yapmayı planladığı şeyler çok güzel.inşAllahta gönlüne göre olur.ama ben hayat kısa hani bukadar hırslı olmaya değmez diye düşünenlerdenim.ama hırsı olan kafası olan tabikide yapsın.Allah inşAllah hem kariyer hemde eş bakımından yüZünü güldürür konu sahibesinin

Ben yüksek lisans yaptım, basladıgım zaman alese girmistim ama formaliteden dediler, ben özelde okudum belki ondan dolayı olabilir, ama dil puanı cok yuksek istiyorlardı onun icin biraz kasmıştım. Yalnız ben tezsiz yapmıstım, sırf okulum erken bitti calısmak da istemiyordum bosta kalmayayım diye yaptım ama simdi bir devlet universitesinde tezli yapmak istiyorum yuksek lisansımı. Gecen sene hic calısmadan girdim ama 70in üzerinde puan almıstım uc puan türünden de. Ben de basvuracagım bakalım:) hakkımızda hayırlısı. Mülakatta bölümle ilgili ve yapmak istedigin meslek, genel hayatınla ilgili soruyorlar amacın ne, neden burası vs gibi. bir de belirleyici bir kac soru daha. Benim bölümüm hukuk oldugu icin daha mesleki sorular soruyorlardı mesela, ya da gundemle ilgili seyler, yorumlama yetini görmek icin. CV, ales puanı, yabancı dil ve iş tecrubesi vs varsa onlara göre toptan bakıyorlar secerken.

Malesef ben de durum böyle olunca hayal kırıklığı yaşadım.
Başvurduğum bölümde 12 kişilik kontenjana 5 torpilli aldılar sadece.
Mülakattan çıkınca kabul edildik diye çıktılar ama sonuçlar adaylara o anda normalde söylenmiyor.

Hayret gerçekten.Mesele oysa direkt üniversitenin rektörünü tanıyoruz ailecek.Çok acımasızca.Umarım istediğim okulda daha adil bi yöntem işliyodur.

Ales, akademik ortalama ve isteniyorsa yabancı dil puanının belli yüzdelerini alarak bir puan sıralaması yapılır. Sıralamaya göre de atıyorum kontenjanı 3 katı kaderini sınava çağırırlar. Bunlar zaten ilgili üniversitenin enstitü sayfasında Lisansüstü Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilir. Sonra yazılı ve/veya sözlü sınava alıp yine belli yüzdelerle bir sıralama yaparak alınacak kişiler belirlenir. Torpil her yerde var mıdır? Hayır! Örneğin benim lisanstan doktoraya kadar eğitim aldığım üniversitede kimi zaman kendi öğrencilerini bile almadıklarını gördüm. Hoş zaten, puan kriterleri akademik kadrolardan bile çok yüksek olduğu için başvuru sayısı da fazla değildi. Yazılı sınavda ne çıkacağını bilemeyiz ama mülakatta neden yüksek lisans yapmak istediğinizi sorarlar muhakkak. Buna da alanınızla ilgili daha derin bilgi edinmek, kendinizi donatmak ve var olan bilgilerinizle paslanmaz istemediğinizi vurgulayarak cevap verebilirsiniz. Bir de çalışıyorsanız mesai saatlerinizi, derslerinize göre ayarlayıp ayarlayamayacağınızı sorarlar sanırım. Ders devamlılığı da önemli bir unsur.

Ben senelerce denedim mesleğim olmasına rağmen araştırmayı öğrenmeyi sevdiğim için yüksek lisans okumak isterdim ama malesef beni bezdirdiler yüksek bir Ales ve yds puanına rağmen mülakatta hocaların dalga geçer gibi sorular sorması üniversitelerin eğitim değil de torpil yuvası olduğunu kafama kazıdı resmen...!!!.

Kusura bakmayın bu anlayışa çok karşıyım ben torpilden hayatım boyunca nefret ettim ve heryerde haksızlığa uğradım gecelerce çalıştığım mücadele ettiğim yere hak etmeyen insanların gelmesi çok üzdü beni... sizi tenzih ediyorum hak edip etmediğiniz sizi ilgilendirir haddime değil ama benim gördüklerim malesef hep kötü örneklerdi....

Ben istediğim üniversite yi istediğim bölümleri aylarca takip ettim başvuruyu kaçırmamak için ama istediğim iki bölüme de başvuru listesinde adı bile olmayan birisi alındı suriyeliler de cabası. ...

YÖK sırf bunlar için para alıyor diye kontenjanın % 80 i Suriyeli, diğer % 20 si de torpil li. ...
işin özü ben vazgeçtim hak yenmesine tahammül edemedim ama size başarılar dilerim üniversite çok güzel araştırmak aydınlanmak çok güzel. ... :KK56:

Benim gibi torpili olmayanlara önerim de verin parasini imkan varsa özel uni de yapın YL ve doktora en azından içinizde kalmaz para biriktirip en iyisinde yapacağım valla yl :21:En Büyük KK

Torpil işine bende karşıyım inanın.Ama bütün ihtiyacım olan buysa anladıkları dilden konuşabilirim anlamında söyledim.Zaten bunu ilkkez şuan duyuyorum bahsi geçen şey bi eğitim kurumu ve devlet üniversitesi olduğu için aklıma gelmemişti.Bütün işimi ales puanına mülakata filan bağlamıştım.Gerçekten şaşırdım.Olmazsa tezsiz yüksek lisans yaparım mecburen diyodum.çünkü yaşamak istediğim ilde zaten tek üni var yani özel üni yok.

devlet okullarında da yüksek lisans ücretsiz değil ki.
ben de bu yaza deniycem şansımı ama tezsiz yl fiyatı en aşağı 10 bin falan

Ales, akademik ortalama ve isteniyorsa yabancı dil puanının belli yüzdelerini alarak bir puan sıralaması yapılır. Sıralamaya göre de atıyorum kontenjanı 3 katı kaderini sınava çağırırlar. Bunlar zaten ilgili üniversitenin enstitü sayfasında Lisansüstü Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilir. Sonra yazılı ve/veya sözlü sınava alıp yine belli yüzdelerle bir sıralama yaparak alınacak kişiler belirlenir. Torpil her yerde var mıdır? Hayır! Örneğin benim lisanstan doktoraya kadar eğitim aldığım üniversitede kimi zaman kendi öğrencilerini bile almadıklarını gördüm. Hoş zaten, puan kriterleri akademik kadrolardan bile çok yüksek olduğu için başvuru sayısı da fazla değildi. Yazılı sınavda ne çıkacağını bilemeyiz ama mülakatta neden yüksek lisans yapmak istediğinizi sorarlar muhakkak. Buna da alanınızla ilgili daha derin bilgi edinmek, kendinizi donatmak ve var olan bilgilerinizle paslanmaz istemediğinizi vurgulayarak cevap verebilirsiniz. Bir de çalışıyorsanız mesai saatlerinizi, derslerinize göre ayarlayıp ayarlayamayacağınızı sorarlar sanırım. Ders devamlılığı da önemli bir unsur.

Çok teşekkür ederim gerçekten bu yorum aydınlatıcı oldu.Yazılı bir sınav olduğu ihtimalini bilmiyordum mesela zaten.Okulun sitesine baktım çok ayrıntılı bilgi yoktu belkide başvuru dönemi olmadığı içindir.Sadece istedikleri ales puanını, dil puanı istemediklerini, mezun olmaya bir dönem kala da değerlendirmelere katılınabiliceğini filan yazmışlardı bu kadar.

alesi kazanmak diye bişey yok.
yl bölümünün istedi taban ales puanı atıyorum 70 tir sen 75 alır mülakata gidersin.
ama önündeki herkes 90 üstü almıştır onlar alınır mesela.
yüksek lisansa kabul edilirken yds not ortalaması ve ales puanı ve mülakat puanı baz alınır.
en çok ağırlığa mülakat puanı sahip bildiğim kadarıyla.
siz tezli mi istiyosunuz tezsiz mi?

devlet okullarında da yüksek lisans ücretsiz değil ki.
ben de bu yaza deniycem şansımı ama tezsiz yl fiyatı en aşağı 10 bin falan

Ales'le girilen tezli yüksek lisansta devlet okullarına sadece dönemlik harç ücreti yatırıyoruz.Yüksek meblalar olmadığı için ücretsiz gibi görüyorum ben onu.Ama dediğiniz gibi tezsiz YL 10.500 idi baktım fiyatlarına.Açıkcası o parayıda direkt bu yolu seçerek vermek yerine önce tezliyi denemeye karar verdim.En olmazsa tezsiz ihtimalini değerlendirmeye alıcam sadece.

alesi kazanmak diye bişey yok.
yl bölümünün istedi taban ales puanı atıyorum 70 tir sen 75 alır mülakata gidersin.
ama önündeki herkes 90 üstü almıştır onlar alınır mesela.
yüksek lisansa kabul edilirken yds not ortalaması ve ales puanı ve mülakat puanı baz alınır.
en çok ağırlığa mülakat puanı sahip bildiğim kadarıyla.
siz tezli mi istiyosunuz tezsiz mi?

Yani kazanmaktan kastım okulun istediği başvuru için gerekli olan ales puanını almak.Tezli istiyorum ben.

Hanımlarrr, aranızda yüksek lisans yapan, hazırlanan, bilgisi olan var mı acaba? Şu an üniversite okuyorum.Yüksek lisansla okula devam etme kararı aldım.Seneye bahar döneminde ALES'e giricem.Çıkmış soruları filan inceledim kazanıcağımdan emin gibiyim.Aslında eminim de, kendime olmama ihtimalininde payını bırakıyorum olmazsa üzülmiyim diye o_O
Asıl sorumsa şu, üniversitenin istediği yeterli ales puanını almak çözüm değil.Bir de bunun mülakat kısmı var.Etrafımda sorucağım YL yapan kimse yok.Nedir bu mülakat kısmı? Neye göre karar verilir? Bir de her bölümün bir kontenjanı var malum, sıralama neye göre yapılıyor? Bu konular hakkında bilgisi olan var mı? Çünkü sadece tek bir üniversite var aklımda hem YL yapıp hem mesleğimi yapmak istiyorum ikisi aynı anda olucağı için yaşayabiliceğim şehir, ve bu sebeple de okuyabiliceğim şehir bir tane.Bulunmam gereken şehirdeki üniversitede YL kazanamazsam bu hayallerimin suya düşmesi demek olucak sanırım.
Yardımlarınızı bekliyorummm.
Bir de bizim zamanımızda belli bir ortalama isteniyordu. Diploma için. Bu okula göre de değişiyordu. Hem çalışıp hem de okuman için devlette çalışmanı tavsiye ederim. Kurumsal bir yer olmazsa eğer senin yapacağın yüksek lisansın zerre kadar değeri olmaz gözlerinde. Artı bir de dedikodu ederler iş saatlerinde gidiyor diye. Ama devlet eğitimi desteklediği için dersinin olduğu zamanlar otomatik izinli sayılırsın.

Ales'le girilen tezli yüksek lisansta devlet okullarına sadece dönemlik harç ücreti yatırıyoruz.Yüksek meblalar olmadığı için ücretsiz gibi görüyorum ben onu.Ama dediğiniz gibi tezsiz YL 10.500 idi baktım fiyatlarına.Açıkcası o parayıda direkt bu yolu seçerek vermek yerine önce tezliyi denemeye karar verdim.En olmazsa tezsiz ihtimalini değerlendirmeye alıcam sadece.

öyle mi tezli yüksek lisansta sadece harç mı yatırılıyo aaa ben bunu bilmiyodum

Hiç bilgim yok.üniversiteyi zor bitirdim hiç bukadar hırslı olamadım.aslında hayat görüşümle alakalo birazda.ölümlü dünya kasmaya gerek yok diyenlerdenim.zengin koca bulup evlensen kestirmeden olmazmı :)ben öyle yaptımda.
hee vallla bu dünyayı,hayatını bu kadar kasıntı hale getirmeye değer mi?

yalnız şu koca evlilik işi, benim bünyeyi bozyuorr.......

hee vallla bu dünyayı,hayatını bu kadar kasıntı hale getirmeye değer mi?

yalnız şu koca evlilik işi, benim bünyeyi bozyuorr.......
Aha benim kafada biri daha yuppi.bende tam bunu demek istedim :) ama kafası basan tabikide yapsın sonuç olarak bizim gibilerle ülke pek selamete ermez :) koca mevzusuna gelince canım kafana göre birini bulunca gerçekten çok keyifli hiç korkma.sana tavsiyem normal hayatta çok iyi arakadaş olabileceğin kafada biri ile evlen.ozaman evlilik süper oluyo.

X