- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tesekkür ederim kibar yazdıgınız içinSaygı yaşına, kiminle evli olduğuna göre gösterilmez, her insanın karşısındaki insana göstermesi gereken birşeydir. El öpmeyle size saygı duyulduğu ya da duyulmadığı gösterilmez.
Ayrıca eşinin kardeşi olsa bile senden yaşça büyükse evet abi demelisin ve o da sana isminle hitap edebilir, bunda hiçbir sakınca yok. İçinden geliyorsa yenge de diyebilir ama kimseye zorla yenge dedirtmemelisin. Emin ol küçük düşen sen olursun
Senin el öpme konuna gelince senden yaşça büyük olduğu için elini öpmen gerekir tabi öpmek istemiyorsan sadece tokalaşman da yeterlidir. Bu konuda da seni kimse zorlayamaz
Haksizsin tabiki onlar senden büyük abi demen gerekiyo ayrıca yenge lafı nedir ya isminle hitap etsinler ne olacak eşimin akrabalari bana yenge diyince ay sevmiyorum isminle hitap edin diyorumbir sorum var arkadaşlar yardımcı olurmusunuz , ben 24 yasındayım yeni evlendim eşim bende 9 yaş büyük evin en küçüğüyüm . Kayınlarımdan en küçüğü bile benden yaşça 4 yaş büyük . bana yenge demiyor. hele en küçük kaynım gecen gün bana bayramda elimi öpeceksin değil mi diye sordu ben senin yengenim senin bana saygı göstermen gerekiyor dedim . ismiyle hitap ediyorum ona , bana abi demelisin diye de cıkıstıgı oluyo bazen . arkadaslar ben mi haksızım ? yani abisinin eşiyim sonucta onun benim elimi öpmesi gerekmez mi
Bunları yaşadıgını avucumu koklayarak anlayamam arkadaşım. İlk youmunu oku bakalım ne yazmışsın. Bende yaşadım bunu evden kovdum hepsini demiştin. Sadece bu konuya istinaden gibi.Doktor musun sen:) kaynana bana yapmadığını bırakmamıştı beni ve ailemi çok üzmüştü sırf oğlu benle evleniyo diye düğün günü oğlunu döven ve oğlunu öldürmeye kalkan bir kadın. Doğru canım eşimle benim canımızda gözü olan bu kadını evden kovmamız hastalık doğru ya:) katil adayını alıp koynumuzda yatıralım bari
Tamam canım şimdi anlamış oldun ne zaman bir kaynana kayın lafı falan duysam o günler aklıma geliyor deli oluyorumBunları yaşadıgını avucumu koklayarak anlayamam arkadaşım. İlk youmunu oku bakalım ne yazmışsın. Bende yaşadım bunu evden kovdum hepsini demiştin. Sadece bu konuya istinaden gibi.
Canım ben senin kasdını anladımama senin sozunu ettigin esinin abisi benim sozunu ettigim esimin en kucuk kardesi ama benden yasca buyuk tabi
tesekkür ederimCanım ben senin kasdını anladım
Benim amcam babamdan da annemdende büyük ama benim annem babam önce evlenmişler ondan sebep amcam anneme yenge diyor annemde amcama abi diyor 2 yaş büyük amcam
Ama artık böyle şeyler yok evet benim kaynım eşimden büyük eltimde bizden büyük ama ben eltime ismiyle hitap ediyorum eşim yenge diyor ama ben diyemedimabimin,dayımın eşlerinede yenge demiyorum çünkü ortalama yaşıtız
Kendimde yenge lafzından hoşlanmıyorum allahdan çok diyen yok olanlarda çocuk takma kafana ismiyle çağır gitsin
Şu mesaji hayretle okudumsadece yasca kucukler mi buyuklerin elini öper , bence yanlıs dusunuyosunuz , o nasıl ki abisine saygı gösteriyo abisinin elini öpüyo bende abisinin esiyim bana da saygı göstermeli öpmeli elimi bence
Hayır benimmyaw BDV topiclerine bakarken bu konu başlığına gözüm takılınca
her seferinde, "otorite benimmmmmmmm!!!" demek istiyorum
"kara Murat benim" misali
Benimseyip uygulayanlara göre gereksiz değil evet, sorsanız çok değerli ve aksi çok ayıp.bizde adettir diye yazmışsınız, böyle yazınca gereksiz değilmiş gibi bir hava oluyor
b endeTamam canım şimdi anlamış oldun ne zaman bir kaynana kayın lafı falan duysam o günler aklıma geliyor deli oluyorum
Eşimin abisi benden 4 yaş büyük ben ona abi diyorum oda bana ismimle yada kızım diye hitab ediyor
/QUOTE]
Kendinden 4 yaş küçük biri, nasıl bir insanın çocuğu yaşında olur da kızım diye hitap eder. Abi diye ağırlığını koymak istemiş herhalde ama komik olmuş.
bu protokol hevesi nedir yahu başbakan olmayacaksınız altıüstü yenge ya da kayınsınız ayrıca kaynına el öptürme hevesi nedir böyle çok trajikomik bırak şekerim o senin elini öpmesin sen de onunkini öpme anne baba ha bir de öpüyorsanız kocanızın elini öpün geçin bu neyin merakı ?bir sorum var arkadaşlar yardımcı olurmusunuz , ben 24 yasındayım yeni evlendim eşim bende 9 yaş büyük evin en küçüğüyüm . Kayınlarımdan en küçüğü bile benden yaşça 4 yaş büyük . bana yenge demiyor. hele en küçük kaynım gecen gün bana bayramda elimi öpeceksin değil mi diye sordu ben senin yengenim senin bana saygı göstermen gerekiyor dedim . ismiyle hitap ediyorum ona , bana abi demelisin diye de cıkıstıgı oluyo bazen . arkadaslar ben mi haksızım ? yani abisinin eşiyim sonucta onun benim elimi öpmesi gerekmez mi
Orası neresi ya? Otorite kim diye bir soru sormak nedir, brinin otorite ya da ağanız paşanız olması şart mı? Yok kayınmış görümceymiş. Evlenirsin biriyle, onun kardeşleri vardır. İster abi dersin, ister adını söylersin. yok el öpmeymiş kol öpmeymiş. Kendin kabullenme önce bunu sen.bir sorum var arkadaşlar yardımcı olurmusunuz , ben 24 yasındayım yeni evlendim eşim bende 9 yaş büyük evin en küçüğüyüm . Kayınlarımdan en küçüğü bile benden yaşça 4 yaş büyük . bana yenge demiyor. hele en küçük kaynım gecen gün bana bayramda elimi öpeceksin değil mi diye sordu ben senin yengenim senin bana saygı göstermen gerekiyor dedim . ismiyle hitap ediyorum ona , bana abi demelisin diye de cıkıstıgı oluyo bazen . arkadaslar ben mi haksızım ? yani abisinin eşiyim sonucta onun benim elimi öpmesi gerekmez mi