Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Düz vitesten otomatik vitese geçenler tecrübelerini aktarirlarsa çok sevinirim.
Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Dunyanin en kolay seyi otomatik araba kullanmak. Biraz surseniz kesinlikle anlayacaksiniz sonra da kendi arabanizi otomatik vitese cevirmek isteyeceksiniz.Merhaba hanımlar.
Benim bir arkadasim sol ayağını bağdaş kurar gibi altına kiviriyorduSelam kizce.
Sol ayagini arabanın soluna kitle. Unut onu, orada rahat sabit kalsin. Düz vites kullanan biri otomatiği hayli hayli kullanir, vites atma derdi yok debriyaj yok, ilk saatten sonra alısırsın, su gibi akar yol. Kazasiz belasiz yolculuk diliyorum.
Yapma ya... Pratik için çok vaktim olmayacak. Ayyy iyice stres oldum şu anTatile kadar her gün çıkıp çalış, ayakların birbirine dolaşmıyorsa o zaman yola çıkmayı düşün.
Ayy hayır olamaz .. çok geçmiş olsun. Ben haftasonu alayım arabayı en iyisi. Alisayim biraz. Allah korusun çocuklar da var.Öncelikle iyice arabaya alışmadan uzun yola çıkmayın. Uzun yolda tehlike yaratabilir. Daha bir hafta önce bir arkadaşımın babası kaza yaptı uzun yolda otomatiğe alışkın olmadığı için. Debriyaja basıyorum diye frene basmış akan trafikte, arkadaki olanca hızıyla çarpmış.
Ben bilmedigim bir arabayla, 3 yasinda ikiz cocuklarla, 7 saat sehirlerarasi yola cikamazdim.Merhaba hanımlar.
Beni hiç mutlu eden bir araba türü değil yaAy dünyanın en rahat şeyi otomatık araba.
Bi alışsanız vazgeçemezsiniz
Hah işte gaz lazım banaOtomatikten manuele geçmiş olsanız zor derim ama bu durumda alışmanız kısa sürer. Eliniz vitese gider, ayağınız debriyaja bir süre :)
Uzun süre manuel kullandım, Otomatik vitesi ilk kullanışımda ülkeler arası yolculuk yaptım. Araba kullanmayı biliyorsunuz neticede, freni de sağ ayakla kullandığımız için çok sıkıntı olmaz. Siz yine de bi kaç gün mahalle turu yapın alışın.
Ben hiç alışma turu yapmadım, gaza basınca gidiyor frene basınca duruyor yaniHah işte gaz lazım banaiyi bir kullaniciyimdir. 3-4 saatlik yollar zorlamadi hiç sıkıntı yasamam gibi geliyor da arabaya alışma işini halletmem lazım
Önceden alıp bunu bı deneyeyim. Dün sürekli debriyaj yok debriyaj yok diye diye kullandımBenim bir arkadasim sol ayağını bağdaş kurar gibi altına kiviriyordu