- 9 Temmuz 2017
- 395
- 291
Ben bu sürecte enginar yaprağı çayı içmeye başladım şekerimi de dengelemeye başladı enginar ı pişirip haftada 3 gün yemeğini yiyip süt ve süt ürünleri tamamen biraktım Akdeniz ululü beslenmeye başladım alt ast baya düşmüş ggt ldh normale döndü doktorda sasırdı şimdi aşının 2. Dozunu oldum covid asısının salı tekrar test yapılacak degerler bu sekilde giderse ilaç yine ertelemek dedi Ankara tıpa gidiyorum biyopsi de orda oldu bu arada glutensiz besleniyorum çölyak tip 1 Diyabet ve haşimato da var internet de arastırırken otoimmun hastalıkta süt ve süt ürünleri kazein ve laktoz alevlendirme yaptıgından kullanılmaması gerektiğini okudum biyopsi yapıldığı günden beri bunları hayatımdan çıkardım birde enginar ve Engiar yaprağı çayı mı ekledim zaten glutensiz besleniyordum daha yeniyim otoimmun hepatit te bilgim yok fazla hastalığın seyrinde ama bu cay bendeki kabızlığı yok etti bilmiyorum salı tekrar test verince belki herset alt üst olacak bilmiyorumBu değerler kendiliğinden nasıl düştü onu anlayamadım. Bu değerler normale ilaçla döndürülür onda sıkıntı olmaz ve siroz olmadığınızı da göstermez, ast alt gut bilirubin falan bunlar normal dahi olsa yapılan başka testler var koagülasyon bilmem ne , ptz inr aralığı baz alınır ve değerler normalken bu ptz inr değerleri her zaman hastalığınızı gösterir ve normale dönmez aralığa bazen döner ama kısa sürer. Sirozum bu arada.