O dediginiz değerler sağlıklı insanlarda da zaman zaman yükselip düşebiliyor doktorun ilk bakış açısı bu olabilir değerlendirmeye almış.Merhaba Çok gecmis olsun.benimde ast alt değerlerim 50 80 arası yüksek çıkıyordu bazen.ASMA İFA ANA degerlerime bakıldı ve ASMA yüzde bir pozitif çıktı ve takipteyim bir yıldır.Bazen düşüyor bazen çıkıyor.Doktorum safrayoluyla alakalı belki olabilir diye ursactive verdi 3 aydır onu kullanıyorum geçen ay değerlerim normal çıktı ve şimdi bir ay geçti tekrar ast alt ggt bakılacak.Sizlerde süreç nasıl gelişti .Çok korkuyorum otoimmun hastalığı olabilir belki dedi ama pekde olacağını düşünmediğini söylemişti doktorum.Ama biyobsi yapılmadı.Sizin değerleriniz nasıldı ,nasıl bir yol izlendi.Biraz bilgi verirmisiniz siz ve okuyan bütün arkadaşlar
Ast alt gibi değerler sadece belirtidir semptomdur , asıl testler biyopsi de anlaşılıyor ve teşhis konuyor ona göre ptz inr gibi testler.yapiliyor teşhisten sonra düzenli kan bakılıyor ilaç kullanıyorsunuz.
Benim durum şöyle şiddetli bir karin ağrısı ile gitmiştim biyopsi yapıldı hastasın denildi ama ben inanmadım cahillik işte aradan 2 yıl geçti sarılık oldum hastalık ilerlemiş o zaman ayıktım işte ilaçlarımı düzenli kullandım bugünlere geldim kendinize.iyi bakar.ilavlarinizi düzenli kullanırsanız bir şey olmaz kısa vadede komplikasyon yasamazsınız. Benim ileri evre olduğu için mide kanaması vs geçirdim falan. Ama bunlar hep ihmalden. Korkmayın . Ilaç kullanmaktan bıkacaksınız onu bilin saçlarınız dökülecek şeker.hastasi egzama vs gibi şeyler yaşayabilirsiniz ama ilerde hemen değil. Bağırsak floranız bozuluyor mantar oluyosunuz falan fistan.