Oto koltuğu ve gece yolculuğu

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.989
2.929
398
Merhaba güzel hanımlar, tecrübelerinize ihtiyacım var! Zira bu konu bizim için dert oldu..
Yakın zamanda 2 yaşına girmek üzere olan bebeğimiz ile İstanbuldan Akdenize yolculuk yapacağız.. Kendi aracımız ile.. Gece yola cıkacağız, bildiğim kadarı ile 2,3 saatte bir mola verip bebeği yürütmemiz gerekli oto koltuğunda olacak... Buraya kadar sorun yok yalnız Kağan gece güzel uyuyor ve uykusu bölünürse çokk
Sinirli ve ağlayan bir bebek oluyor
Eşim, o uyanana kadar yani belki 5,6 saat ediyor hiç durmadan süreyim uyanınca mola vermeye başlayalım dedi. Ama ben kalça kemiklerine beline vs o kadar uzun süre baskı olmasının zarar vermesinden endişe ediyorum. Ama dediğim gibi. Uyandırılırsa aşırı asabi oluyor siz değerli annelere sormak istiyorum. Siz ne yaptınız,? Tecrübelerinize güveniyorum

kesınlıkle mola vermek zorundasınız
6 saat yolda en azından 1 kere mola verılmıs olunmalı bu sart zorunlu yanı . cocuk saglıgı soz konusu ne olursa olsun

Uyuyan çocuğu uyandırmayın. Bir kerecik 5-6 saatten hiçbir şey olmaz. Güzelce uykusunu alsın. Uyanınca mola verirsiniz. Bebek olsa belki ama 2 yaşında olmuş artık, 5-6 saat gidebilir. Biz de oğlumun yaşı o civarda iken sizinle aynı istikamette yolculuk yaptık. Üstelik bir kere durabildik. Hiç sorun olmadı. Şimdiden iyi yolculuklar.

2 bucuk yasında bır cocugun mola vermeden uzun surelı yolculuk sonrası oto koltugunda öldugu haberını arıyorum buldugunda lınkını atıcam pıhtı atmıstı cocukta
oyuzden 2-3 saatde bır 10 dakıka mola sart demıstı haberlerde ızledım
siz bılırsınız
ben 10 dk ıcın cocugumu rıske atmazdım ne olursa olsun altı ustu 10 dk

2 bucuk yasında bır cocugun mola vermeden uzun surelı yolculuk sonrası oto koltugunda öldugu haberını arıyorum buldugunda lınkını atıcam pıhtı atmıstı cocukta
oyuzden 2-3 saatde bır 10 dakıka mola sart demıstı haberlerde ızledım
siz bılırsınız
ben 10 dk ıcın cocugumu rıske atmazdım ne olursa olsun altı ustu 10 dk
Evet o haberi ben de görmüştüm

Biz iki çocukla araçla İstanbul’dan güneydoğu/Doğu turuna çıktın, 5000 km den fazla yol yaptık. Ama dediğiniz şeye hiç cesaret edemedim.
Onun yerine, sabah 5’te yola çıktık, 8 de çocuklar uyandı, kahvaltı ve park molası verdik.
10 da tekrar yola çıktık,
1 saat çizgi film izledikten sonra küçük uyudu, büyükle sohbet muhabbet. 13 de ilk kalmayı planladıgımız şehre geldik.
Ve sonraki günler de hep böyle yaptık.
3 saatten sonra 10 dakikayı bile pek yeterli bulmuyorum ben. Çocuğun mutlaka molaya ihtiyacı var.
Eğer çocukla seyahat ediyorsanız, onun size uyumundan ziyade sizin ona uyumunuz önemli.

2 yildir oto koltugu kullanıyoruz neden kendinizi mola vermeye sartladiniz anlamadim cocuk uyuyorsa ve rahatsa bölmeyin uykusunu. biz 8 9 saat durmadan geldik hem de 2.5 yasindaydi. sofor icin sıkıntı yoksa ihtiyaciniz yoksa uyuyan cocugu uyandirip yurutecek misiniz????? o cocuk huzursuz olup aglasin mi saatlerce?

Oto koltugu sart degil skmayin cocugu arkaya uzansin sizde yaninda oturun oglum 1 yasinda kesinlikle kulanmiyorum sart degilki oto koltugu

6 saat ben dayanamaz iken çocuğuma bu işkenceyi yapmazdım açıkcası
İşkence derken? 6 saat misal olarak verdim uyku saatini baz aldım 5,6 saat uyursa misal durmayız diyor şeklinde.. Uzun yolculuğumuz sırasında 4_5 saat aralıksız uyurken nasıl bir işkence yaşıyorsunuz ki?
Ha ama o henüz cok kücük kemik yapısı vs buna uygun değil derseniz ben de aynı fikirdeyim zaten uyanınca aşırı sinirli ve ağlayan bir bebek olduğu için çözüm arıyorum yoksa eşimde inatla otursun ben süreyim demiyor ki millet neler yapmış onu öğrenmek istedim mesela gece değil gündüz cık daha iyi ya da yinede uyandır gezdir geri dalar merak etme vs gibi teşekkürler yorumunuz için

Oto koltugu sart degil skmayin cocugu arkaya uzansin sizde yaninda oturun oglum 1 yasinda kesinlikle kulanmiyorum sart degilki oto koltugu
Yo şart hatta cezası var kaldı ki kendime emniyet kemeri ile korumaya alırken bebeğimi korumasız bırakmayı aklımdan bile geçirmem.

2 yildir oto koltugu kullanıyoruz neden kendinizi mola vermeye sartladiniz anlamadim cocuk uyuyorsa ve rahatsa bölmeyin uykusunu. biz 8 9 saat durmadan geldik hem de 2.5 yasindaydi. sofor icin sıkıntı yoksa ihtiyaciniz yoksa uyuyan cocugu uyandirip yurutecek misiniz????? o cocuk huzursuz olup aglasin mi saatlerce?
İşte bu nokta da bir üyenin yazdığı haber gözümün önüne geliyor.. Bir de ben bu yaşımda sabit kalamam bacak bacak üstüne atarım. Hafif kalkar otururum kalcak ağrır yani e bu bebek içinde geçerli değil mi?

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak
http://habertrafik.com/araclarda-cocuk-koltugu-bulundurma-zorunlulugu/

oto koltugu bulundurmak zorundasınız cezası var
arkadan bırı gelse carpsa veya sız kaza yapsanız cocuk on camdan ucar kurtarmanız mumkun degıl
ölum haberlerınıde mı hıc duymadınız
allah korusun

en cok kazalarda kısa mesafelerde sehır ıcınde olur
kısı surdan suraya gıtcem nasılsa dıye emnıyet guvenlıgını saglamaz kaza yapar ölür

Allah kaza bela vermesin diyelim o zaman.
Oğlum 1buçuk yaşındayken kötü bir kaza yaptım, koltukta olmama ihtimalini düşünemiyorum.
Nasıl şart değil, nasıl kesinlikle kullanmıyorum, hayret ettim.

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak
Çocuk ( bebek ) koltuğu kulundurmamanın ve kullanmamanın cezası nedir ?
2918 sayılı K.T.K. ‘nın 31 / 1-a maddesine göre ( Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak ) çocuk koltuğu bulundurmamanın cezası 92 TL ve 10 ceza puanıdır ( 2016 verilerine göre – Her yıl cezaların yükseldiğini unutmayın ). Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aracın tescil plakasına da aynı oranda ceza tutanağı yazılır. Ben demiyorum kanun diyor kaldı ki vijdan en benim için öyle bir seçenek yok yine de sağolun

Back
X