İyi akşamlar sizi elbette hatırladım, aba eğitimi için Adana ya gitmek istiyordunuz Ayşe Hanımdı hatırladığım kadarıyla, sanırım gitmiştiniz de,
Aba, diyet, ozon tedavisi, dil terapisi bunların tıbben otizm üzerinde etkisi yok, gittiğim her profesör aynısını söyledi, otizmde etkileşim kurmayı öğrenmesi lazım, sürekli insana maruz kalması ve etkileşim kurması için her yol denenmesi gerek, oğlum bir saniye yüzüme baksın diye 5 saat oynadığımı bilirim, bu çocuklar salak değil ki, eğer zeka geriliği yoksa er geç her şeyi öğrenir, biizm çocukların asıl sorunu iletişimsizlik, bu çocuklar iletişime karşı zırh giymiş bizim amacımız o zırhı çıkarmak,
Ben hep oyun ağırlıklı eğitim aldırdım hiç pişman değilim, fırsatım olsa 3 sene daha devam ederim, matematik öğrenmeyiversin ama biri ona 'nasılsın" diye sorunca, "iyiyim sen nasılsın" diye yanıt versin,
2 gün önce doktora gittik doktor oğlumun %30 olduğunu söyledi, aşırı içine kapanık ve kaygılı dedi, bunlar konuşmasını engelliyormuş, okula kayıt yapın deneyin ama mutlaka yaşıtlarıyla olsun yani kaynaştırma verin dedi, 6 tane ilaç yazdı 1 vitamin gerisi anksiyete, antidepresan dikkat eksikliği ilaçları, bu yaşta otizmli birinde bu derece depresyonu ilk defa duydum, çok geniş yelpaze gerçekten, terapist bile bize ^Bu kadar zamandır bu işi yapıyorum fakat oğlunuz gibisine ilk kez rastladım"dedi, adı neyse ne,, önemli olan eksik yanını görüp onu tamir etmemiz, gerisini zaman gösterecek,
Yeni başlayan annelere de şunu yazmak istiyorum, çocuğunuz büyük ihtimalle uyaran eksikliğidir( istatistik olarak diyorum) , kreşe hemen yollamayın göndermek isteyenler mutlaka gölge öğretmen eşliğinde göndersin, algısı kapalıysa çocuğunuzun, onu tek başına kreş sofralarına yem etmeyin sonra çok geç oluyor,
kreş kim için iyi derseniz, uyaran eksikliği olanlarda %100 olumlu dönüş sağlar fakat eğer otizmli ise telafisi çok zor sonuçlar doğuruyor,