-
- Konu Sahibi melodi1970
- #12.961
İnşallah hepimiz yavrumuzun mutlu haberini paylaşırız buradanDiğer mesajlarınızı da okudum sizin. Kız çocuklarında sonradan otizm olmuyor diye bir yerde, forum sitelerinden birinde okumuştum. Önceden konuşuyormuş sanırım kızınız. Kısa sürede toparlar inşallah. Olumlu düşünün kendimizi de üzmeyin.
İnşallahİnşallah hepimiz yavrumuzun mutlu haberini paylaşırız buradan
İnşallah herşey güzel olur miniğiniz içinİnşallah28 Aralık için hem psikiyatriste hemde nörologa randevu aldım. Umarım hayırlı haberler verirler...
Amin, inşallahİnşa
İnşallah herşey güzel olur miniğiniz içinDualarımda tüm çocuklar ve aileler. Gerçekten zor bir süreç
Ben güneş gözlüğünün camını çıkarıp taktım, gözüme bakması için yüzüme sticker yapıştırdım o şekilde göz temasını ilerlettik. Biraz daha zaman verin bebeğinize çok küçük daha bakacaktır.kizlar 1 yas civari bebekleriniz nasildi ? goz temasi calisiyoruz ama ilerlemiyoruz sanki .elim ayagima dolasiyor artik
Svava salıncaktan var oğlumun bende güneş gözlüğünün camını cıkarıp oyun oynardım onunla ama yüzüme bakacak oyunlar çok dikkatini çekerdi bunu öneririmkizlar 1 yas civari bebekleriniz nasildi ? goz temasi calisiyoruz ama ilerlemiyoruz sanki .elim ayagima dolasiyor artik
Sevgili kardes payi cocugunuz cok kucuk zaten goz temasi uzun sureli olmaz ama kisa surelide olsa dikkatini cekebilirsiniz yavas yavas arttirabilirsiniz 1 yasinda bir bebegin direkt olarak goz temasi zaten olmaz bebek genel bakar aslinda yuz goz butundur mimik okumaya calisir duygu anlamayq dikkatini renkli balon renkli gozluk kullanarqk goz hizasina cekmeye calisin ozellikle cqnli renklerle kendiniz renkli kartonlqrdan gozluk yapabilirsiniz mutlaka siz onun goz yuz hizasina inin ve deterjandan yapilan balonlar var buda cok ilgisini cekebilir saglikli gunler diliyorumkizlar 1 yas civari bebekleriniz nasildi ? goz temasi calisiyoruz ama ilerlemiyoruz sanki .elim ayagima dolasiyor artik
Bide cocuklarda 2 yasina kadar otizm belirtileri gostermeleri normal gorulmuyormuydu yani bu sevinince kollarini cirpma falan mesela sevinince her cocuk kolunu cirpiyor yani onemli olan iletisim bide o yas cocugunun dikkati zayif olur mesela kendi etrafinda donmeyen bebek yok sanirim cocuklarin cogu kucukken bunlari yapiyor bilek kivirma falan denilmis bunlar asiri detay gibi geliyor banaSevgili kardes payi cocugunuz cok kucuk zaten goz temasi uzun sureli olmaz ama kisa surelide olsa dikkatini cekebilirsiniz yavas yavas arttirabilirsiniz 1 yasinda bir bebegin direkt olarak goz temasi zaten olmaz bebek genel bakar aslinda yuz goz butundur mimik okumaya calisir duygu anlamayq dikkatini renkli balon renkli gozluk kullanarqk goz hizasina cekmeye calisin ozellikle cqnli renklerle kendiniz renkli kartonlqrdan gozluk yapabilirsiniz mutlaka siz onun goz yuz hizasina inin ve deterjandan yapilan balonlar var buda cok ilgisini cekebilir saglikli gunler diliyorum
Bize de 'riskli bebek ve küçük çocuklar için etkinlikler' kitabını önermişti. Ben aldım ama henüz başlamadımBize göz teması ve etkileşimi artırmak için oyun önerdi ve üç kitap tavsiye etti. 1. Otizmi oyuna getir 2. Otizm ve duyusal işlem bozukluğu olan çocuklarda erken dönem katılım oyunları 3. Otizmde derinlemesine oyunla tedavi. Bende sadece bir vardı diğerlerini de edineceğim en yakın zamanda
Sevindim canım bir çocuk daha otizm sınırından kurtuldu inşallah bizlerde öyle oluruz gelişmeleri buraya yazıp umut oluruzBugun nörolog ve psikiyatri doktorumuz ile kontrollerimiz vardı. İlerlemenin oldukça hızlı olduğunu, artık otizm spektrumuna uymadığını, uyaran eksikliği düşünülmesinin daha doğru olduğunu söylediler. Özel eğitimin ve evdeki çabalarımızın faydasını gördük çok şükür
nalaaan nöroloji doktoruna vücuttaki lekeleri neden sorduklarını sordum. Beyin ve cilt benzer hücrelerden oluştuğu için vücuttaki lekeler 'nörofibromatozis' hastalığının habercisi olabilirmiş. Teşhis için 5-6 taneden fazla leke olması gerekliymiş. Sanırım sinirler boyunca ilerleyen ve doku gelişimini etkileyen bir çeşit tümör bu tedbir amaçlı olarak kontrol ediliyormuş.
Amin canım inşallah, umarım çoook daha güzel gelişmeleri en kısa zamanda okuruzSevindim canım bir çocuk daha otizm sınırından kurtuldu inşallah bizlerde öyle oluruz gelişmeleri buraya yazıp umut oluruz
Çok sevindim sizin duygularınızı tahmin edemiyorum:) maşallah ... Darısı bizlerin başınaBugun nörolog ve psikiyatri doktorumuz ile kontrollerimiz vardı. İlerlemenin oldukça hızlı olduğunu, artık otizm spektrumuna uymadığını, uyaran eksikliği düşünülmesinin daha doğru olduğunu söylediler. Özel eğitimin ve evdeki çabalarımızın faydasını gördük çok şükür
nalaaan nöroloji doktoruna vücuttaki lekeleri neden sorduklarını sordum. Beyin ve cilt benzer hücrelerden oluştuğu için vücuttaki lekeler 'nörofibromatozis' hastalığının habercisi olabilirmiş. Teşhis için 5-6 taneden fazla leke olması gerekliymiş. Sanırım sinirler boyunca ilerleyen ve doku gelişimini etkileyen bir çeşit tümör bu tedbir amaçlı olarak kontrol ediliyormuş.
Direk eğitime basla bence kendinde öyle evde eğitimKızlar merhaba. 21 aylık bir oğlum var. İşaret parmağını hiç kullanmıyor. Komut alması da zayıf. Anlamlı kelimesi yok. Bu üçünü geliştirmem gerekiyor. Napmalıyım? Doktor önce evde eğitim önerdi. Kreş vs. İki aylık süreçte gelişme olmazsa eğitim dedi.
Hamileyim ve eşim yanımda değil. Nasıl yapabilirim.Direk eğitime basla bence kendinde öyle evde eğitim