Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
İnşallah hepimiz yavrumuzun mutlu haberini paylaşırız buradan
 
Merhabalar herkese bende size oğlumdan bahsetmek istiyorum. Şuan 4.5 yaşına geldi. hep tek kelimede olsa bişeyler söylerdi ama bi iletişim eksikliği vardı. Takıntısı yok göz teması bizimle iyi dışarda tam değildi. Herhangi bir el hareketi yada kendi dünyasında olma hali hiç yoktu eve gelene yada bi yere gitsek çok mutlu olur aşırı şımarırdı.2 yasında tuvalet söyledi kendi istedi. 2.5 yaşında renkleri öğrenmişti sürekli söylediğim için. Akrabalarımı çok severdi koşmaya fln oynardı ama oyun kurma değil. 2 yaş 3 aylıktan beri doktora götürüyorum ama bi sonuç anlamamıştım hep uyaran eksikliği fln dendi kreşler çözülür diye ama benim oğlum aşırı hareketli ve biraz istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Hep çevremdekiler yanılttı beni rehabilitasyona başlamasına geç kaldık. 3.5 yaşında tam eğitime başladık aynı hafta pandemiden dolayı kapandı heryer baba evde ben derken oğlum bi anda bambaşka oldu konuşmaya başladı şükür ama hep vardı dediğim gibi kelimeler daha sonra yavaş yavaş ikili cümleler başladı. Hazirandan itibaren eğitime başladık suanda durumu yaşıtlarından evet geride ama çoğu şeyi söylüyor algısı açık söyleneni anlıyor. Haftada 7 seans alıyor 1 seans dil terapisti 2 seans duyu bütünleme 4 seans özel eğitim ve yarım gün kreş.
Bir ara karşı gelme başlamıştı meğer olumsuzları öğrenmiş bekle dediğimde beklemiyorum gel dediğimde gelmiyorum gibi karşılık veriyordu hoşuna gidiyordu. Algısı açıldıkça herşeyi yüz kere söylemeye gerek kalmıyor çabuk öğreniyor. Bizim suan sorun dikkat ve hiperaktivite hırçın oluyorlardı daha çok.
Anne su getirir misin?
Anneanneme gidelim mi
Nereye gidiyorsun
Ne okuyorsun?
Gibi bi çok soru sormaya başladı bi bakıyorsun soru soruyor sonra devamı geliyor zaten. Ama tam olarak yanıtlarını yakalamış değil yaşıtları hikaye anlatırken bizimki daha yeni yeni kendini buluyor olsun buna şükür diyorum belki erkenden eğitime başlasaydı simdi bizim herşey normale dönmüştü ama napalım Rabbim yine ilerletiyor. Sizin çocuklarınız çok daha iyi olacak inşallah erkenden eğitime başladınız hepinize rabbimden şifa diliyorum inşallah herşey normal dediğimiz günler olur.
 
kizlar 1 yas civari bebekleriniz nasildi ? goz temasi calisiyoruz ama ilerlemiyoruz sanki .elim ayagima dolasiyor artik
Ben güneş gözlüğünün camını çıkarıp taktım, gözüme bakması için yüzüme sticker yapıştırdım o şekilde göz temasını ilerlettik. Biraz daha zaman verin bebeğinize çok küçük daha bakacaktır.
 
kizlar 1 yas civari bebekleriniz nasildi ? goz temasi calisiyoruz ama ilerlemiyoruz sanki .elim ayagima dolasiyor artik
Sevgili kardes payi cocugunuz cok kucuk zaten goz temasi uzun sureli olmaz ama kisa surelide olsa dikkatini cekebilirsiniz yavas yavas arttirabilirsiniz 1 yasinda bir bebegin direkt olarak goz temasi zaten olmaz bebek genel bakar aslinda yuz goz butundur mimik okumaya calisir duygu anlamayq dikkatini renkli balon renkli gozluk kullanarqk goz hizasina cekmeye calisin ozellikle cqnli renklerle kendiniz renkli kartonlqrdan gozluk yapabilirsiniz mutlaka siz onun goz yuz hizasina inin ve deterjandan yapilan balonlar var buda cok ilgisini cekebilir saglikli gunler diliyorum
 
Bide cocuklarda 2 yasina kadar otizm belirtileri gostermeleri normal gorulmuyormuydu yani bu sevinince kollarini cirpma falan mesela sevinince her cocuk kolunu cirpiyor yani onemli olan iletisim bide o yas cocugunun dikkati zayif olur mesela kendi etrafinda donmeyen bebek yok sanirim cocuklarin cogu kucukken bunlari yapiyor bilek kivirma falan denilmis bunlar asiri detay gibi geliyor bana
 
Bize göz teması ve etkileşimi artırmak için oyun önerdi ve üç kitap tavsiye etti. 1. Otizmi oyuna getir 2. Otizm ve duyusal işlem bozukluğu olan çocuklarda erken dönem katılım oyunları 3. Otizmde derinlemesine oyunla tedavi. Bende sadece bir vardı diğerlerini de edineceğim en yakın zamanda
 
Bize de 'riskli bebek ve küçük çocuklar için etkinlikler' kitabını önermişti. Ben aldım ama henüz başlamadım
 
Bugun nörolog ve psikiyatri doktorumuz ile kontrollerimiz vardı. İlerlemenin oldukça hızlı olduğunu, artık otizm spektrumuna uymadığını, uyaran eksikliği düşünülmesinin daha doğru olduğunu söylediler. Özel eğitimin ve evdeki çabalarımızın faydasını gördük çok şükür

nalaaan nöroloji doktoruna vücuttaki lekeleri neden sorduklarını sordum. Beyin ve cilt benzer hücrelerden oluştuğu için vücuttaki lekeler 'nörofibromatozis' hastalığının habercisi olabilirmiş. Teşhis için 5-6 taneden fazla leke olması gerekliymiş. Sanırım sinirler boyunca ilerleyen ve doku gelişimini etkileyen bir çeşit tümör bu tedbir amaçlı olarak kontrol ediliyormuş.
 
Sevindim canım bir çocuk daha otizm sınırından kurtuldu inşallah bizlerde öyle oluruz gelişmeleri buraya yazıp umut oluruz
 
Çok sevindim sizin duygularınızı tahmin edemiyorum:) maşallah ... Darısı bizlerin başına
 
Kızlar merhaba. 21 aylık bir oğlum var. İşaret parmağını hiç kullanmıyor. Komut alması da zayıf. Anlamlı kelimesi yok. Bu üçünü geliştirmem gerekiyor. Napmalıyım? Doktor önce evde eğitim önerdi. Kreş vs. İki aylık süreçte gelişme olmazsa eğitim dedi.
 
Direk eğitime basla bence kendinde öyle evde eğitim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…