- 16 Mart 2015
- 318
- 452
- 103
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #12.481
Hala ayni maalesef. Anaokuluna gidiyor, ayni davranışları orada da yapiyor. Cok şikayet alıyorum bu yüzden. Sizin oglunuz kac yasinda?Çocuğunuzun şimdiki durumu nasıl benim oğlumla davranışlari çok benziyor
Oğlum 4.5 yaşında öğretmeni özel eğitim alması gerektiğini söyledi...doktorda Rapor vermiyor almadan ben nereye gidip ne diyeceğim çok üzgün ve şaşırmış durumdayim
Öğretmen kalabalıkta yeterli olamayacağını söyledi bire bir ilgi terapi daha etkili olurmuş ama bende kendi kendime terapisti nereden bulacağımOgretmen neye dayanarak ozel egitim almasi gerektigini soyluyor?
Vah vah ki ne vah vah yandık desenize günümüz anneleri! 10 dk da otizm teşhisi koyan drlar bitti şimdi işine gelmeyen çocuğu özel eğitime gönder diyen öğretmenler türedi. Bı de internet karistiran anneler var ki onları hiç sormayın aha benimle göz teması kurmadi otizmli çocuğun diyenler var. Allah hayr etsin sonumuzu dikkat eksikkigiyle otizm karistiralmasi bunlar.vermelho- senin bu anlattığım davranışlar geçen sene tanıdığım çocukta vardı saçma sapan konusuyo diyodu babanesi bı tuhaf bu çocuk diyodu. Noldu şimdi bı sene anaokuluna gidince o saçma konuşmalar kayboldu pes etmeyin anneler gonderin. Paralı kreşe gonderseniz bakın bakalım o öğretmenler bişey var diyomu.. yine diyorum vah vah halimize!!!
Öğretmen kalabalıkta yeterli olamayacağını söyledi bire bir ilgi terapi daha etkili olurmuş ama bende kendi kendime terapisti nereden bulacağım
Genel olarak birşey yok gibi biraz hareketli el kasları çok zayıf önüne kağıt koyarsan boyamaz ama elinden tutup gösterirsen birşeyler yapmaya çabalar... Ama öğrtmene göre sorunlu biriİnşallah soylediginiz gibi tum bunlar kuruntudan ibarettir. Maalesef devlet okullarında öğretmenler sorun yaratan cocukla ugrasmak istemiyor. Hem aileler hem de ogretmenler icin cok yipratici bir surec... Henüz iki haftada darmadagin oldum kendi adima.
Sizin oglunuzun sorunu nedir?
Daha önce otizm belirtileri varmıydı varsa ne boyutdaydı 2 yaşındayken nasıldı mesajla konuşması ne zaman başladı ilk çümlelerini nezaman kurduGenel olarak birşey yok gibi biraz hareketli el kasları çok zayıf önüne kağıt koyarsan boyamaz ama elinden tutup gösterirsen birşeyler yapmaya çabalar... Ama öğrtmene göre sorunlu biri
Konuşmuyor muydu sizinkide nasil bi yol izlediniz korkuyorum nasil baslayacagimaValla benimki 5,5 yaşında öğrendi. Geç öğreniyor bizimkiler. Fikir veremiyorum Allah yardımcın olsun demeye geldim....
Özel eğitime gidiyor mu? Bizde özel eğitim hocası çok ilgileniyordu. Bak benim tuvaletim geldi hadi gel beraber yapalım falan diye tuvalete götürüyordu. Benim büyük oğlum da geç konuştu muhtemelen asperger o da. O da başka çocukları tuvalete girerken görüp taklit ederek öğrendi. Neyse küçüğüm yani otizmli olan bu yöntemlerden öğrenemediValla benimki 5,5 yaşında öğrendi. Geç öğreniyor bizimkiler. Fikir veremiyorum Allah yardımcın olsun demeye geldim....
ben 3 yas 3 aylikken ogretmistim. cok ugrastim once defalarca oturtup cisini kakasini tuvalete yaptirmaya ugrastim. sonrasinda ben tutunca yapiyordu ama soylemiyordu.Merhabalar 3 yasinda atipik otizmli hic konuşmayan oglum var
Tuvalet egitimini çocuklarınıza nasil verdiniz lutfen yardımcı olun bana
Teşekkür ediyorum mukemmeliyetci tarafi benim ogluma benziyor umarım bende sizin gibi ogretebilirimben 3 yas 3 aylikken ogretmistim. cok ugrastim once defalarca oturtup cisini kakasini tuvalete yaptirmaya ugrastim. sonrasinda ben tutunca yapiyordu ama soylemiyordu.
oglum mukemmeliyetciydi, altindaki butun camasirlari cikardim. uzeirne uzun bi tisort giydirdim. lazimligi ortaya koydum.
haliya yere fln yapmamak icin kostu oturdu cisi kakasi geldikce.
3 4 gun ciplak kaldi alti boyle. ic camasiri bile olsa altina yapiyordu. sonra ic camasiri olmadan bol esofman falan giydirdim kendi kolayca indirebilecegi. boylelikle ogrendi.
bazen otizmlilerde tuvalet egitimi normal gelisen cocuklardan bile kolay oluyor.Teşekkür ediyorum mukemmeliyetci tarafi benim ogluma benziyor umarım bende sizin gibi ogretebilirim
Masallah 40bin kerebazen otizmlilerde tuvalet egitimi normal gelisen cocuklardan bile kolay oluyor.
kizim 4.5 yasinda hala cisini altina kaciriyor zaman zaman. geceleri de bezliyorum
oglum masallah ogrendikten sonra hemen hic kaza yapmadi, geceleri de kuru (masallah, ne zaman iyi bisey desem tersi olur)
once evet hayir i ogrenmesi lazim.Masallah 40bin kere
Oğlunuz konuşmasi nasil peki sifir konusmayla nasil ogretilir oglum herseyi parmagini gostererek talep ediyor
Konussun ben onada razıyımonce evet hayir i ogrenmesi lazim.
6.5 yasinda uzun cumleler kuruyor ama biraz basma kaliplik var zamirler tam duzgun degil.
konusur illa ki. bizimki cok geri yasitlarindan ama aciliyor yavas yavas sukur.Konussun ben onada razıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?