- Konu Sahibi melodi1970
- #12.001
Tüm savaşçı annelere merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama yazamıyorum. Bizim hikayemiz tam 1 yıl önce başlamıştı 3 farklı uzman doktor tarafından takip ediliyoruz ilk gittiğimiz profesöre gittik geçtiğimiz hafta yani 1 yıl sonra ilk defa gördü ve ne yaptıysanız aynen devam edin ya biz tanıda yanıldık ya da siz başardınız dedi. Muhtemelen yüksek işlevli otizm diye yola çıktığımız çocuk aslında sadece sosyal iletişim bozukluğu idi ve eğitimle düzeldi sadece bilen bir gözün anlayacağı kırıntılar var tam gaz devam edin ipin ucunu bırakmayın diye de ısrar etti. Her gün dua ediyorum buradaki tüm annelerin doktorun odasından böyle mutlu ve umutlu çıkacağı günler olsun diye. Merak edenler için biz neler yaptık inanın bana çok büyük savaş verdik. Ben 1 yıldır kocamla oturup 10 dk TV izlemedim, okuldaki bütün işlerimi okulda tenefüslerde yapıp eve geldiğimde ona planlı oyunlar kurdum. Çünkü okuduğum bir kitaptaki cümle hiç çıkmadı aklımdan bir şeyi yapmayı bırakmasını istiyorsanız ona daha iyisini verin! Onun ilgi alanlarından yola çıkıp dünyasına girmeye çalıştım oyunları ona göre kurdum. Özel eğitim hocalarıyla ve kreş öğretmenleriyle eşgüdümlü götürdük eğitimleri gördüğümüz davranış bozukluğuna yüklendik aynı hafta içinde. Eve gelecek bütün misafirleri oyunlarımıza ve ev kurallarımıza dahil ettik. İnanın bana en yakın arkadaşımın çocukları ona iyi gelmiyor akran zorbalığına maruz kalıyor diye çocuksuz görüştük bir yıl içinde. Asla güllük gülistanlık değil hiçbişey bi davranış bitti yenisi başladı çoğu zaman ama yılmadan üzerine gittik çünkü onları en iyi biz tanıyoruz zayıf yönlerini biliyoruz. Şimdi ne durumdayız? Konuşma iyi ben sen zamirler evet hayırlar yerinde kullanılıyor ucu açık sorulara çalışıyoruz. Ama arkadaşlarıyla iletişim kurarken hala beceremediği çok şey var. Ve en önemlisi dikkat süresini uzatmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sürekli aynı oyunu oynama lüksünü ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ki takıntı haline gelmesin. Bir de doktorumuz şunu itiraf etti bakın biz artık buluttan nem kapar olduk herşeyi her olumsuzluğu da buna bağlamadan arada normal çocuk davranışlarını da incelemek lazım ama en iyisini anneler biliyor ve değerlendiriyor her söyleneni kendi süzgecinizden geçirmeden kabul etmeyin. Bu arada ocakta 48 ay doluyor bizim