Merhaba,
26 aylık yeğenim göz kontağı kurmuyor, adına bakmıyor, sosyal iletişimi sınırlı, anne, baba, anneanne, teyze ve abisinin adını benzeretek söyleme dışında konuşmuyor, yaşıtlarıyla oynamıyor diye çocuk psikiyatra götürdük. Ekran mağduriyeti de olabilir ama otizm belirtileri var dedi, kbb ve denver testi istedi. Çocukta ciddi besin alerjisi var ve hayatı hastanelerde geçti, hastanelerden ciddi şekilde korkuyor. Denver testi yapılırken de daha odaya girer girmez ağlamaya başladığından test çok verimli bir ortamda yapılamadı ama testi yapan uzman da belirtiler var, hemen oyun grubuna yazdırın dedi. Halihazırda kaba motorda çok sorun yok. İnce motor, göz teması, sosyal iletişim sorunlu, konuşması sınırlı. Bu arada kbb'den randevu aldık, sonra da tekrar randevu alıp Cerrahpaşa'ya gideceğiz. Randevu almak çok zor, bu belli bir zaman alacak. Oyun grubu için kreşle konuştuk, 3 gün deneme dersi verdi. İlk gün öğretmenle sorunsuz yarım saat balonla oynadı. 2. gün ağladı geri aldık. Yarın 3. gün. 3 gündür evde kendi kendimize göz kontağı için çalışıyoruz, tahminen 5 dakika kadar sürdürebiliyor, ortamdaki diğer kişilere de bakıyor. Şarkıyı çalıp/kapatarak dikkatini de bi derece yönetebiliyorum. Başka yere odaklandığında krize girmeden dikkatini başka şeye yöneltebiliyorum. Sepetin içine havadan elma attık, aynını o da yaptı, aynı anda da oynadık karşılıklı. Bir oyuncağı telefona benzetip kendi kulağına tuttu, sonra da aynını bana yaptı. Resimli kitapları koydum önüne, bir müddet onları inceledi. 5 kez de iki küpü üstüste koydu. Umutlu bir şeyler duymaya ihtiyacım olduğu için bunları uzattım galiba. Asıl mühim olan ve acil yardımlarınızı beklediğim şey ise şu: Bu arada vakit kaybetmeden özel eğitime başlamak istiyoruz. Sizden ricam Avrupa yakası (K.çekmece için ama bu ilçe ile sınırlı olmasa da olur, iyi bir yer olursa götürür getiririz) iyi bir özel eğitim kurumu bilginiz varsa paylaşır mısınız? Bir de bu aşamada hangi eğitimi ya da metodu önceleyelim. Ben de araştıracağım ama vakit kaybetmek istemediğimden buraya yazdım. Lütfen yardımcı olur musunuz, teşekkür ederim.