- 25 Temmuz 2016
- 119
- 11
- 28
- 28
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #10.681
Tesekkurler evet ise yarayacaksa yapilmali kanisindayim aglasada yapacak birsey yokBazı ailelerin kabul etmeyeceği şeyler uygulandı.
Bazı ailelerin kabul etmeyeceği şeyler uygulandı. Çocuk her daldığında AAAA diye sert sesle bağrılıyor. Çocuk yine dalarsa hiç sevmediği birşey yapılıyor. Bizim çocuğumuz burun spreyinden nefret ederdi. Her daldığında burnuna sıktık. Çok ağladı. Ama 1 haftada azaldı 20 günde tamamen geçti. Zaten 4 5 gün sonra sadece spreyi göstermek yetiyordu. Biraz acımasız yöntemler ama çocuk psikolojisini bozmuyor ve çok etkili.
Tam 27 aylıktan bu yana okuyor oğlum önceden sadece kelimeydi şimdi 3 kelimelik cümlelere kadar vardı. Çok nadir gecikmiş ekolalisi var gelişim geriliği kaba motor becerilerinde var 3 tekerli bisiklete dahi binip pedal çevirmiyor ve doktorlar ısrarla hiperleksi var ama o da otizm in bi belirtisi yalnız düşünmemek lazım diyorlar İnternette ve yayın evlerinde ne kadar ilgili yazı kitap varsa okuyorum fakat dünya bile net değil bu hususta Yaradan yardımcımız olsunSoru ve merak etmenin hiperleksi ile alakası yok . 3 yaş öncesi okumanın başlaması sayı ve harflere aşırı ilgi ekolali gelişme geriliği vs gibi durumlar söz konusu olur
Tam 27 aylıktan bu yana okuyor oğlum önceden sadece kelimeydi şimdi 3 kelimelik cümlelere kadar vardı. Çok nadir gecikmiş ekolalisi var gelişim geriliği kaba motor becerilerinde var 3 tekerli bisiklete dahi binip pedal çevirmiyor ve doktorlar ısrarla hiperleksi var ama o da otizm in bi belirtisi yalnız düşünmemek lazım diyorlar İnternette ve yayın evlerinde ne kadar ilgili yazı kitap varsa okuyorum fakat dünya bile net değil bu hususta Yaradan yardımcımız olsun
benim otizmli oglum hic ofke nobeti gecirmedi sadece aglar asiri derecede ama yerlere atmaz kendiniBugün ilk defa öfke nöbeti geçirdi oğlum. Elinden dondurması düştü diye 15 dk yerlerde yuvarlandı bağıra bağıra ağladı yenisini almak istedim ne söylediysem duymadı bile. Etraftakiler Allah kolaylık versin dedi ilk kez çok zorlandım kontrol etmekte. Görmezden gelmek o kadar zor ki dışarda. Büyüdükçe öfke nöbeti artıyor mu acaba? Ya da her çocukta zaman zaman oluyor da ben mi bu duruma bağlıyorum
Teşekkür ederim canım cevabın için. Farkındayım herşeyi bu duruma bağlıyorum ve sakin olmayı beceremiyorum herkes durup bizi izleyince tuhaflığımıza bakıyorlar gibi geliyor ve çok rahatsız oluyorum ama alışıcambenim otizmli oglum hic ofke nobeti gecirmedi sadece aglar asiri derecede ama yerlere atmaz kendini
kizim ise 3 yasinda otizmli degil ama bazen oyle bi ofke nobeti olabiliyor ki o an goren agir otizmli sanir demek istedigim her tavri da otizme baglamamak lazim. belki normal bi 2-3 yas sendromudur yasadigi ileride birakabilir. kendinizi telaslandirmayin.
D duruveannesi ilk çocuğunda otizm olan birisi ikinci çocuğunun da otizm olmamasi için biseyler yapabilirmi.mesela gebelik öncesi vücudu ağır metallerden temizlemek için diyet ya da tüp bebek yöntemiyle otizm engellenebilirmi
Hayır o bilgi dünya Sağlık örgütü tarafından yalanlandı. Doğruluk payı yok maalesefKanada da oturan bi yakinimdan ogrendigim kadariyla birinci cocuk otizmliyse sonraki hamileliginde bir kan testi yapiliyormus. Otizmli cocuk ve anne karnindaki bebek kanlari karsilastirilarak otizm riski soyleniyormus. Nasil yapiliyor bilmiyorum. O da dukkanina gelen bir doktora sormus ogrenmis. Bizim ulkemizde yapiliyor mu onu da bilmiyorum.
Anladim valla tesekkur ederim gidersem tup bebek yaptirdigim hastanede soracaktim ama su an dusunmedigim icin sormamistim. Ama hep var mi yok mu aklimi karistiriyordu. Oglumla birlikte meydana gelen 4 emriyom daha var hastanede dondurulmus. Ama otizmin nedeni ne nereden kaynaklaniyo belli olmadigi icin supheyle yaklasiyorum ikinci hamilelige. Ikinci olacaksa istersemde dogal yollardan olursa olsun olmazsa ne yapalim diyorum.Hayır o bilgi dünya Sağlık örgütü tarafından yalanlandı. Doğruluk payı yok maalesef
Ve unutmadan birşey söyleyim..otizm ya da gelişimsel bozukluklar konuşmamak değildir. Çok ağır otizmliler hariç işitme sorunu ve zeka geriliği olmayan her çocuk konuşur. Ne konuşmamasını çok dert edin ne de konuşuyor benim çocuğum normal deyin..otizm iletişim sorunudur..sosyal olabilme sorunudur.. Sohbet ve oyun başlatmayan, soru sormayan, karşıdakinin mimiklerini anlamayan,, akranlarını görünce aralarına kaynaşmayan, anne baba dışındakilerle sosyal iletişime geçmeyen çocuğun konuşması bişey ifade etmez. Aynı şekilde mimik anlayan, mimik yapan, taklitler yapan oyun başlatan ve başkası ile oynayan çevresi ile iletişime açık, bakışları ve hareketleri ile sizle konuşan çocuk sözel olarak konuşmuyor olsa bile sıkıntı sadece konuşma gecikmesidir ve fazla dert etmeyin. Umarım anlatabildim..
Kesinlikle doğru bu test otızm işin değil genetık hastalıklar için yapılıyor otimle alakası yok çünkü otızmin genetık olmadığına dair bir çok bilimsel çalışma onaylandıHayır o bilgi dünya Sağlık örgütü tarafından yalanlandı. Doğruluk payı yok maalesef
Cnm çoğu zaman hiperleksiyle birlikte diskleside eşlik edebiliyor zaten hiperleksıdede otızm belirtileri görülebılıyor ama bunlar kendi kendine Zamanla sönüyor özellijle 4 yaş sonrası kayboluyor diye okumuştum yabancı bir kaynaktan tabi bu hiperleksının de hangi çeşidi olduğunu çözmek anlamak dr ların alanı ama malesef bu konuda çok bilinçsizler zaten bunyğzden çoğu cocuk otızm yada ygb raporu alıyorBu konuya değinmeniz çok güzel olmuş. Ben gittiğim kurumdaki annelere hatta kendi aileme bunu anlatamıyorum. Tek sorun konuşmama gibi algılanıyor. Oğlum soru sormuyor cevap yok denecek kadar az fakat takıntılar çok fazla. tüm yöntemleri deniyoruz yok yok yok. Oğlum eline her geçen nesneyi yukarı aşağı yönünde sallıyor. Yapma diyorum getirip bana veriyor “al” diye. Ama bazen çok fazla sallama ihtiyacı mı hissediyor bilemiyorum, elinden alınca “verseeenee” diye bağırıyor. belki erken olabilir ama birçok kelimeyi tersten söylüyor. Eğitimcimiz “daha erken fakat disleksi belirtileri olabilir” dedi. Herkes bir şey söylüyor zaten. Kitap ve görsel takıntısı için hiperleksi olabilirmiş, ters söylüyor diye disleksi olabilirmiş, hareketli diye hiperaktivite olabilirmiş. Sterotip var diye otizm olabilirmiş. bir sürü teori mevcut. İsmine takılmıyorum fakat bir çözüm arıyorum bulamıyorum. Aba için birkaç yerle görüştük fakat memnun olmadım eğitim verecek kişiden. Büyükşehirlerin dışında aradığını bulmak çok daha zor sanırım.
Cevap verdiginiz icin Teşekkür ederimBugün için bilgilerimiz ışığında otizm için önceden yapılacak birşey yok maalesef. Ancak daha sağlıklı bir bebek için tabiki gebelikten 2 3 ay önce başlayarak vitamin ve balık yağı takviyeleri katkısız organik gıdalar ile beslenmek var ise ağır metallerden arınmak faydalı olacaktır
Soylediklerinize katiliyorumda anlamadigim su cocugun konusmasi vs her seyi normal sadece sosyal sorunlari var diyelim o an bunu dr nasil anliycak 30 dk da. Kimi cocukta disarida konuşmuyor cekiniyor vb. Bunuda arastirdidgimda sosyal fobi ,selektif mutizm vs gibi seylerde cikiyor karşımıza. Dr onu gorunce cocuk konusmuyorsa bu sebeplerdende olabilir aradaki fark nasil anlaşılıyor. Sosyal ortamda nasil oldugunu nasil anliyorlar .. vs vs aklimda bir suru anlamadigim sorular. Bu nasil illet bir seyVe unutmadan birşey söyleyim..otizm ya da gelişimsel bozukluklar konuşmamak değildir. Çok ağır otizmliler hariç işitme sorunu ve zeka geriliği olmayan her çocuk konuşur. Ne konuşmamasını çok dert edin ne de konuşuyor benim çocuğum normal deyin..otizm iletişim sorunudur..sosyal olabilme sorunudur.. Sohbet ve oyun başlatmayan, soru sormayan, karşıdakinin mimiklerini anlamayan,, akranlarını görünce aralarına kaynaşmayan, anne baba dışındakilerle sosyal iletişime geçmeyen çocuğun konuşması bişey ifade etmez. Aynı şekilde mimik anlayan, mimik yapan, taklitler yapan oyun başlatan ve başkası ile oynayan çevresi ile iletişime açık, bakışları ve hareketleri ile sizle konuşan çocuk sözel olarak konuşmuyor olsa bile sıkıntı sadece konuşma gecikmesidir ve fazla dert etmeyin. Umarım anlatabildim..
Soylediklerinize katiliyorumda anlamadigim su cocugun konusmasi vs her seyi normal sadece sosyal sorunlari var diyelim o an bunu dr nasil anliycak 30 dk da. Kimi cocukta disarida konuşmuyor cekiniyor vb. Bunuda arastirdidgimda sosyal fobi ,selektif mutizm vs gibi seylerde cikiyor karşımıza. Dr onu gorunce cocuk konusmuyorsa bu sebeplerdende olabilir aradaki fark nasil anlaşılıyor. Sosyal ortamda nasil oldugunu nasil anliyorlar .. vs vs aklimda bir suru anlamadigim sorular. Bu nasil illet bir sey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?