- Konu Sahibi melodi1970
-
- #10.161
Oğluma soru sorduğunda oda aynısını söylüyordu. Hocamız önce soruyu sordu sonra hemen ağzını parmağı ile kapatıp cevabı kendi söyledi. Mesela şu şekilde nasılsın deyip ağzını kapatıp "söyle iyiyim" diyordu oğlum da iyiyim diyordu bu şekilde yapa yapa tabi her doğru söylemede ağzına hemen çikolata verdi pekiştirdi. Çikolatayı çok seviyor o yüzden onu kullanıyor . Tekrar etmediği zaman da aferin çok güzel sessiz durdun diyip yine çikolata verdi öyle öyle 4 derste falan bitti 5n 1K soruları da bilmiyordu onları da eylem kartları ile öğretti bu şekilde ilerliyor umarım işe yarar canım yazdıklarımEkolalisi nasil çabucak geçti ne yaptırdılar hangi etkinlikleri paylasirmisiniz
İnan’ın yazmadan edemedim. 40 aydır ilk defa oğlum 15 dakika bizimle kahvaltı masasında oturdu sebepsiz koşmaları yarıya indi, ailece çok şaşkınız. Bugün 3.üncü günümüz.Dilerim diyettendir ve böyle devam eder.Hayırlı olsun diyetiniz B12 yi biz de kullandık o sersemlik yapmaz vitamin iğnesi zaten
Çok sevindim kuntaycım inş böyle devam eder umutsuz olma diyeceğim ama bazen herkes aynı bıkkınlık duygusuna kapılıyor böyle güzel gelişmelerle de o duyguyu atıp yoluna devam ediyorsunİnan’ın yazmadan edemedim. 40 aydır ilk defa oğlum 15 dakika bizimle kahvaltı masasında oturdu sebepsiz koşmaları yarıya indi, ailece çok şaşkınız. Bugün 3.üncü günümüz.Dilerim diyettendir ve böyle devam eder.
Evet kuntay diyetten bence cunku biz diyete basladigimiz hafta babasinin yuzune bile bakmayan cocuk onunla oynamaya basladi. Kapi calinca farketmeye basladi. Insallah daha cok yol alirsiniz. Bir yere kadar ise yaradi biz de sonra hep rutin devam etti su an gerileme yok her gun yeni biseyler ogreniyo da. Benim oglan cok zayifladi bu diyette ama bagirsaklarinin bir nebze temizlendigini dusunuyorumİnan’ın yazmadan edemedim. 40 aydır ilk defa oğlum 15 dakika bizimle kahvaltı masasında oturdu sebepsiz koşmaları yarıya indi, ailece çok şaşkınız. Bugün 3.üncü günümüz.Dilerim diyettendir ve böyle devam eder.
Benim kizim otizmli degil. O dahi cekilmezdi o yaslarda. Bazi cocuklar boyle olabiliyor anneye karsi. Zamanla oglunuz uslanirArkadaşlar oğlum inanılmaz çekilmez huysuz bir çocuk oldu artık gücüm kalmadı gibi ne istediğini bilmeden ağlıyor hiç bir şeyden mutlu olmuyor sürekli elimd n tutup bir yere götürme çabasında hergün dışardayız zaten ayrıca bildiği hiç bir kelimeyi iletişim amaçlı kullanmıyor çiçeği görüyor çiçek diyor ben sorunca söylemiyor vs ayrıca iki dakika bile bırakmıyor beni eve gelen oyun abisi ne derse hemen hemen bir çoğunu yapıyor ama benimle öyle değil ya bende mi bir sorun var acaba hayır çok üzerinede gitmiyorum zaten ikizi var ona yetişmeye çalışıyorum yani istesem de bunaltacak vaktim yok 27 aylık bu arada
mrb bizdede durum farksız bu günlerde hep ağlak dışarı çıkmak istiyor çıkarmazsak kendini yerlere atıyor dışarı çıkartıyoruz bir saat kesmiyor içeri girerken yine aynı sorun yerlerde yuvarlanıyor ağlıyor umarım geçici bir durumdur çok zor çünkü tutmasak kafasını biyerlere çarpıyor allah yardımcımız olsunArkadaşlar oğlum inanılmaz çekilmez huysuz bir çocuk oldu artık gücüm kalmadı gibi ne istediğini bilmeden ağlıyor hiç bir şeyden mutlu olmuyor sürekli elimd n tutup bir yere götürme çabasında hergün dışardayız zaten ayrıca bildiği hiç bir kelimeyi iletişim amaçlı kullanmıyor çiçeği görüyor çiçek diyor ben sorunca söylemiyor vs ayrıca iki dakika bile bırakmıyor beni eve gelen oyun abisi ne derse hemen hemen bir çoğunu yapıyor ama benimle öyle değil ya bende mi bir sorun var acaba hayır çok üzerinede gitmiyorum zaten ikizi var ona yetişmeye çalışıyorum yani istesem de bunaltacak vaktim yok 27 aylık bu arada
maşallah cnm çok sevindim inşallah dahada iyi olurİnan’ın yazmadan edemedim. 40 aydır ilk defa oğlum 15 dakika bizimle kahvaltı masasında oturdu sebepsiz koşmaları yarıya indi, ailece çok şaşkınız. Bugün 3.üncü günümüz.Dilerim diyettendir ve böyle devam eder.
Ayyy inş kuntaycım ya biz bu quercetinden de çok memnunuz İzmir'de olup bu diyet yaptıran grupta adil hoca ya ya da Hacettepe otizm grubuna giden var mı acaba bu takviye ilacına kaç yaşında başlanıyor? Nerden anladın dersen ilaç yurtdışından gelemedi bi ara oğlum geriledi gibi olduİnan’ın yazmadan edemedim. 40 aydır ilk defa oğlum 15 dakika bizimle kahvaltı masasında oturdu sebepsiz koşmaları yarıya indi, ailece çok şaşkınız. Bugün 3.üncü günümüz.Dilerim diyettendir ve böyle devam eder.
Evet bize de vermemislerdi kan degerlerine gore veriyor olabilir.bi daha da gidemedik ki sorayimTamam canım. İstiyorum ki bi şeyin eksik olmasın. Çok iyi olsun kuzucuğun.
Özelden mesaj attımEvet bize de vermemislerdi kan degerlerine gore veriyor olabilir.bi daha da gidemedik ki sorayim
Burada yazılanlardan çok şey öğreniyorum sizin araciliginizla herkese sormak istiyorum aslında siz evde neler yapıyorsunuz kreş eğitim kurumu terapi iyi güzel fakat akşam çocuğun eve geleceği saatte telaslaniyorum oyunları hep tek duze boş geçirmek istemiyorum vaktini rutine girmemesi için çaba harcıyorum birde otizmle ilgili kitap film onereceginiz şeyler okuyup faydalandiginiz kaynaklar varsa isimlerini yazar misinizOğluma soru sorduğunda oda aynısını söylüyordu. Hocamız önce soruyu sordu sonra hemen ağzını parmağı ile kapatıp cevabı kendi söyledi. Mesela şu şekilde nasılsın deyip ağzını kapatıp "söyle iyiyim" diyordu oğlum da iyiyim diyordu bu şekilde yapa yapa tabi her doğru söylemede ağzına hemen çikolata verdi pekiştirdi. Çikolatayı çok seviyor o yüzden onu kullanıyor . Tekrar etmediği zaman da aferin çok güzel sessiz durdun diyip yine çikolata verdi öyle öyle 4 derste falan bitti 5n 1K soruları da bilmiyordu onları da eylem kartları ile öğretti bu şekilde ilerliyor umarım işe yarar canım yazdıklarım
Bahsettiğiniz şeyleri birebir yaşadım.kızım 18 aylık iken durumunu anladım Atipik falan değil o zaman gelişim testinde orta derece otizm risk gurubunda denilmişti ve gelişim testi 8-9aylık çıktı çok kötü bir durumdaydı yemin ediyorum yürürdü ama adımını nereye attıgını bilmezdi.Tv kestim hemen 18 aylık iken hemen ismine dönemeye gözümüze bakmaya hayır otur al ver gel anlamaya iki ikra(ablasının adı)gel falan demeye başladı ama bilinçsiz. Sonra bi ara sustu şimdi bilinçli atlına yapınca bezini tutup çiş diyor sobaya cıs diyor ve cici diyor şarkı melodilerini mırıldanıyor tonla eksiği var ama eskiye oranla daha iyi bizede kimse otistik demedi gelişimsel gerilik aynen.seslenince bakar göz TEMA’sı güzel işaret parmağı kullanmıyor hala.Sabır lazım çok sabır hemen bir kaç ayda çözülmüyor mesela. Şuan 25bucuk aylık kızım çnümüzde 2-3yıl var inşallah bütün kuzucuklar atlatır bu durumu güçlü olun bir sizin başınızda değil ...Bu arada 2 haftadır tv yi kapattik surekli ilgileniyorum parka götürüyorum çocukların arasına kalabalığın arasına karışıyor bugün ismine bakmaya başladı otistik olsa 2 haftada alkışı bay bayi ismine bakmayı öğrenebilir miydi
Kaç defa okudum yazdiginizi hepsi birebir kızımla eşdeğer otistik de olsa gelisim geriligi de olsa bizim yavrularımız rabbim onları korusun açığı kapatmaya çalışıyoruz 1 sene de olsa bunu başaracağına inanıyorum kızımın sizin kızınızda yapacak güçlü olalım sadece ilgi ve şefkat kızımı 2 haftada değiştirdi şükürler olsunBahsettiğiniz şeyleri birebir yaşadım.kızım 18 aylık iken durumunu anladım Atipik falan değil o zaman gelişim testinde orta derece otizm risk gurubunda denilmişti ve gelişim testi 8-9aylık çıktı çok kötü bir durumdaydı yemin ediyorum yürürdü ama adımını nereye attıgını bilmezdi.Tv kestim hemen 18 aylık iken hemen ismine dönemeye gözümüze bakmaya hayır otur al ver gel anlamaya iki ikra(ablasının adı)gel falan demeye başladı ama bilinçsiz. Sonra bi ara sustu şimdi bilinçli atlına yapınca bezini tutup çiş diyor sobaya cıs diyor ve cici diyor şarkı melodilerini mırıldanıyor tonla eksiği var ama eskiye oranla daha iyi bizede kimse otistik demedi gelişimsel gerilik aynen.seslenince bakar göz TEMA’sı güzel işaret parmağı kullanmıyor hala.Sabır lazım çok sabır hemen bir kaç ayda çözülmüyor mesela. Şuan 25bucuk aylık kızım çnümüzde 2-3yıl var inşallah bütün kuzucuklar atlatır bu durumu güçlü olun bir sizin başınızda değil ...
Peki doktor ne dedi kreş eğitim falan önerdi mi neler yaptınız bu site içindeBahsettiğiniz şeyleri birebir yaşadım.kızım 18 aylık iken durumunu anladım Atipik falan değil o zaman gelişim testinde orta derece otizm risk gurubunda denilmişti ve gelişim testi 8-9aylık çıktı çok kötü bir durumdaydı yemin ediyorum yürürdü ama adımını nereye attıgını bilmezdi.Tv kestim hemen 18 aylık iken hemen ismine dönemeye gözümüze bakmaya hayır otur al ver gel anlamaya iki ikra(ablasının adı)gel falan demeye başladı ama bilinçsiz. Sonra bi ara sustu şimdi bilinçli atlına yapınca bezini tutup çiş diyor sobaya cıs diyor ve cici diyor şarkı melodilerini mırıldanıyor tonla eksiği var ama eskiye oranla daha iyi bizede kimse otistik demedi gelişimsel gerilik aynen.seslenince bakar göz TEMA’sı güzel işaret parmağı kullanmıyor hala.Sabır lazım çok sabır hemen bir kaç ayda çözülmüyor mesela. Şuan 25bucuk aylık kızım çnümüzde 2-3yıl var inşallah bütün kuzucuklar atlatır bu durumu güçlü olun bir sizin başınızda değil ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?