Teşekkür ederim
D duruveannesi . Aralarda kelimeler çıkıyordu. Onlar daha çok yerli yersiz ya da bir kereye mahsus oluyordu. Örneğin sebepsiz yere kendi kendine “güzel” derdi. 36 ncı ay itibariyle farklı ve yerinde kelimeler kullanmaya başladı. Son bir aydır aktif olarak anne diyor. Elmayı çok seviyor elma yere düşünce “elma yeye düstü” diyor
Zorlayınca “kapı aç, hadi ge”ya da kitaptaki hayvanları sorunca isimlerini söyler. Fakat keyfi konuşuyor, bir de kendi dilinde manasız çok şey söylüyor. Aktif olan tek kelimesi “”anne””. El sallayıp “hoşçakal” ya da “görüşürüz” diyor onu da canı isterse.
Yabancı biri görünce bu hangi dilde konuşuyor annesi diye bana soruyorlar. Yüzlerce farklı heceyi bir araya getirip birşeyler söylüyor. Bugün asansörün kapısı açılmadı diye “ saganıyasa manisasa bagilajapao gibi saçma sapan şeyler söyledi hiçbir anlamı yoktu söylediklerinin. Sürekli böyle anlaşılmaz şeyler söylüyor en çok ona üzülüyorum. Kimse de aydınlatmıyor, bu durumda olan annelerden yardım istiyorum 7 aydır buraya bu konuyu yazıyorum aynı durumda olan kimse yok anlaşılan.