• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm teşhisi konuldu

Nasil fark ettiniz ilk bu durumu.
işte dediğim gibi konuşamadığı için bir sorun olduğu anlaşılmıştı. zaten onun dışında bu konuda çok bilgisi olmayan biri anlayamaz. normal çocuk gibi dediklerimizi anlıyordu oyun oynardı çok güler yüzlüydü vs. başta konuşamadığı için doktora götürme ihtiyacı hissedildi.

bugün 3.5 yaşındaki yeğenime otizm teşhisi konuldu. hala şoktayım. orta düzeyde bilişsel gerilik varmış arkadaşlar. 2 doktor da aynısını söyledi. ne yapacağımı bilemiyorum. aynı şehirde yaşamıyoruz. ailesi allahtan maddi durumu fena olmayan insanlar. iyi bir eğitim verileceğinden şüphem yok.

biraz araştırdım ve ağlamaya başladım. benim canım şimdi gerçekten iyileşemeyecek mi? tedavisi yok mu? arkadaşlar biliyorum kabullenmek lazım ama insana zor geliyor. yani büyüdüğünde onu ne gibi sıkıntılar bekliyor? ileride durumunun farkına varacak mı? ya da yetişkin biri olduğunda evlenemeyecek mi? bağımsız yaşayamayacak mı? lütfen bilgisi olanlar nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilenler yorum yapsın. çok kötüyüm.
Benimde çevremde otizm hastası var. 2.5 yaşında koyuldu bu tehşis eğer aileninde durumu varsa çok iyi tehsıs ne kadar erkense bu da iyi.

Otizm hastaları genelde eğitilebiliyr kimileri duygu ağırlıklı kimileri komut.

Mutlaka bi alanda eğitilmeai gerek mesela resim müzik aleti vs. Bi alan mutlaka yapılsın gelisimine çok faydası var ve genelde güzelce sanki normal bizim gibiymiş gibi onunla konuşulması onu bizimle aynı hissettirir. Mutlaka okuluna yollansın hatta şimdiden başlasın

Başta kabullenilmesi zor ama bol sevgi ve sabırla daha alışılabillir bir hale geliyor . Orta düzey olması umut verici çok fazla ilgilenilirse normal bi çocuga yakın davranışlar sergileyebilir. Otizmliler çok yetenekli çocuklardır mutlaka bi alana kanalize edilmeli odaklandıgı şeyler ii tespit edilmeli.üzülmeyin ve tevekkül edin . Bi öğretmen olarak söylüyorum tek bir okulla yetinmeyin hiç bir zaman bazen oluyo ki çocuk 3 5 senede kazanamadığı dâvranışı farklı bi okulda 1 2 ayda kazanıyor. İi bi araştrmaya girilmesi lazm.

Back