• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm teşhisi konuldu

Lütfen hemen bu kadar üzülmeyin, yeğeniniz özel bir çocuk ve ailenin sevgisi, ilgisi iyi bir eğitimle herşeyi başarabilir.
En güzel örneklerden biridir Yunus, kendisi 19 yaşında otizmli bir delikanlı, YÖK dahi harekete geçti kendisi için, o şahane bir müzisyen.

Oyy kuzum ne de güzel maşallah.. çok etkilendim çok duygulandım..

Konu sahibi küçük yaşlarda iyi eğitimle iyileşebiliyorlar.. biçok ünlü insan var küçükken otizmli olan.. üstelik şu an hepsi çok yetenekli dünyanın tanıdığı insanlar. Netten bi araştırın moral olur hepinize.. üstelik otizmli çocuklar çok özel ve normal diye adlandırılan insanlara göre bazı konularda çok daha yetenekli oluyolar.. mesela 2mizin de resime yeteneği var diyelim ben kendi çapımda resimler yaparken o çookk ünlü bi ressam olabilir.. ailesi de ilgili durumları da iyiymiş.. etrafında da sizin gibi sevenleri ve destekleyenleri olduğu için çok çok çok şanslı.. bu durumu avantaja çevireceğine inanıyorum ben..

Benim otizmli bir ogrencim var. Ben onu sansim olarak goruyorum:KK200: Diger ogrencilerden cok daha basarili cogu konuda. Ailesi ilgili, ozel egitime de gidiyor. Yegeniniz maddi imkan yonunden sansliymis.

Soyle dusunun, hayal kurun. Acaba hangi yonu ile one cikacak? Karamsar olmayin. Ilgili bir aileye sahip oldugu icin cok sansli. Merak etmeyin cok guzel bir gelecegi olacak.

yeğenimdeki orta düzey. yani insanın aklına ne gelir ki böyle bir durumda. tamam tabii ki hepimiz ilgilenicez yanında olucaz onda problem yok. ama büyüdüğünde neler yaşıycak. ya hiç düzelmezse? ya hep yardıma muhtaç yaşarsa? yetişkin olduğunda hatta yaşlandığında falan.. biliyorum çok karamsarım ama insan hep böyle şeyler düşünüyor işte. çok seviyorum onu. umarım gerçekten eğitimle aşama kaydedebiliriz bu konuda hiçbir sıkıntı olmaz. çok mutlu bir ailede yetişiyor. maddi imkanları iyi vs belki bunlar bir artıdır ama insan işte üzülmeden de edemiyor.
Bunları şimdiden bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin, arkadaşımın kızı zihinsel engelli, epeyce ağır bir tür engeli var maalesef, sadece yürüyebiliyor onu da 4-5 yaşlarındayken arkadaşımın azmiyle başardılar, ne konuşabiliyor, ne açlık tokluk hissi var ne de özür dilerim ama tuvalet, regl gibi durumlarını biliyor 26-27 yaşında genç bir hanım şu anda ama ömür boyu kendini bilmeden yaşayacak kuzucum:KK43:
Öyle sağlık sorunları var ki şu yalan dünyada, olan rahatsızlıklara şükreder olduk, herşeyi zamana bırakın, zaten iyi bir eğitim alacak, sizler onun için seferber olacaksınız eminim, gerisi takdiri ilahi.
Olumlu düşünmeye çalışın olumlu olsun inşallah.

Benim otizmli bir ogrencim var. Ben onu sansim olarak goruyorum:KK200: Diger ogrencilerden cok daha basarili cogu konuda. Ailesi ilgili, ozel egitime de gidiyor. Yegeniniz maddi imkan yonunden sansliymis.

Soyle dusunun, hayal kurun. Acaba hangi yonu ile one cikacak? Karamsar olmayin. Ilgili bir aileye sahip oldugu icin cok sansli. Merak etmeyin cok guzel bir gelecegi olacak.
canım çok teşekkür ederim. umarım dediğin gibi olur.

Teyzemin torununda da var bu rahatsızlıktan. Şahit olduğum kadarıyla eğitimle bir nebze düzeliyor. Ama yinede anneyi babayı çok zorluyor tabiki...

Bunları şimdiden bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin, arkadaşımın kızı zihinsel engelli, epeyce ağır bir tür engeli var maalesef, sadece yürüyebiliyor onu da 4-5 yaşlarındayken arkadaşımın azmiyle başardılar, ne konuşabiliyor, ne açlık tokluk hissi var ne de özür dilerim ama tuvalet, regl gibi durumlarını biliyor 26-27 yaşında genç bir hanım şu anda ama ömür boyu kendini bilmeden yaşayacak kuzucum:KK43:
Öyle sağlık sorunları var ki şu yalan dünyada olan rahatsızlıklara şükreder olduk, herşeyi zamana bırakın, zaten iyi bir eğitim alacak, sizler onun için seferber olacaksınız eminim, gerisi takdiri ilahi.
Olumlu düşünmeye çalışın olumlu olsun inşallah.
ahh :// çok zor çok. allah onun da onun durumunda olan tüm meleklerin de yardımcısı olsun, tabi benim canımın da. geleceği düşünmek hele ki bu şekilde düşünmek biliyorum çok yersiz, ama işte insanız ve böyle durumlarda hep en kötüsünü düşünüyoruz. gün boyu araştırdım. en çok korktuğum şey onun kendini mutsuz hissetmesi. olmaması için herkes elinden ne geliyorsa yapar. öyle hastalar görüyorum ki ailesi terketmiş dedesi falan bakıyor. ya da "aman o çocuk düzelir" diye diye annesi bir özel eğitim kurumuna yollamayı bile akıl edemiyor. benim kuzum bu açıdan şanslı allahtan. böylelikle de onun adına umutlanıyorum.

Çok geçmiş olsun inşaAllah tez zamanda atlatır minik kuzu :110: birşey soracağım canım nasıl belirtiler vardı acaba yeğeniniz de Y yelizzce1

Çok geçmiş olsun inşaAllah tez zamanda atlatır minik kuzu :110: birşey soracağım canım nasıl belirtiler vardı acaba yeğeniniz de Y yelizzce1
teşekkürler. en büyük problem konuşamaması. yani kendince bir şeyler diyor ama tabii ki yaşıtları gibi konuşamıyor. onun dışında eliyle bye bye yapamıyor elini aşağı yukarı sallıyor. ama dediklerimizi anlıyor tabi. su içmek istediğinde elimden tutup beni mutfağa götürüyor ya da top oynayabiliyor. yeni tanıştığı bir yaşıtıyla ilişki kuramıyor pek. bunun gibi şeyler. tabi dediğim gibi en büyük belirti konuşamamasıydı.
ayrıca otizmin dereceleri falan da önemliymiş. kuşkulu, hafif, orta ve ağır düzey. bizimki orta düzeyde.

teşekkürler. en büyük problem konuşamaması. yani kendince bir şeyler diyor ama tabii ki yaşıtları gibi konuşamıyor. onun dışında eliyle bye bye yapamıyor elini aşağı yukarı sallıyor. ama dediklerimizi anlıyor tabi. su içmek istediğinde elimden tutup beni mutfağa götürüyor ya da top oynayabiliyor. yeni tanıştığı bir yaşıtıyla ilişki kuramıyor pek. bunun gibi şeyler. tabi dediğim gibi en büyük belirti konuşamamasıydı.
ayrıca otizmin dereceleri falan da önemliymiş. kuşkulu, hafif, orta ve ağır düzey. bizimki orta düzeyde.
Benim kizim bu ayın 6 sında 24 aylık olacak 2 ay kadar önce sebepsiz soğuk havale geçirdi ve aynı gün 4 defa nöbet geçirdikten zor zamanlardı geldi geçti çok şükür bu süreç yaşanmadan önce 30 35 arası kelime dağarcığı vardı bu olaydan sonra bildiklerini unuttu ve sadece 10 tane hatırladı anne baba dede anneanne gibi bilindik ben bir ayda tekrar su karga teyze karpuz demeyi öğrettim benim kizimda kız çocuklarından geri kaldı yaşıt konuşması gibi işaret dilini çok güzel kullanıyor top la oynamayı seviyor yaşıtları yla bir araya geldiğinde ilk temkinli oluyor bir kaç dakika sonra açılıyor kaynasiyor komutlarımı anlıyor ve yapıyor benim en büyük endişem kelime dağarcığı çok az ve yaşıtlarından geri geliyor konuşması

Benim kizim bu ayın 6 sında 24 aylık olacak 2 ay kadar önce sebepsiz soğuk havale geçirdi ve aynı gün 4 defa nöbet geçirdikten zor zamanlardı geldi geçti çok şükür bu süreç yaşanmadan önce 30 35 arası kelime dağarcığı vardı bu olaydan sonra bildiklerini unuttu ve sadece 10 tane hatırladı anne baba dede anneanne gibi bilindik ben bir ayda tekrar su karga teyze karpuz demeyi öğrettim benim kizimda kız çocuklarından geri kaldı yaşıt konuşması gibi işaret dilini çok güzel kullanıyor top la oynamayı seviyor yaşıtları yla bir araya geldiğinde ilk temkinli oluyor bir kaç dakika sonra açılıyor kaynasiyor komutlarımı anlıyor ve yapıyor benim en büyük endişem kelime dağarcığı çok az ve yaşıtlarından geri geliyor konuşması
kız çocuklarında konuşma erkek çocuklarına göre daha ileri olabiliyor. daha erken konuşabiliyorlar. bence doktora gidin. pek tıbbi bilgim yok ama otizm doğuştan gelen bir şey.

Doktor ne dedi?

Bu konu hakkında da doktora gitmedim ama nöbet geçirmesin sebebiyle çocuk nöroloji doktorunun isteği üzerine EEG çektirdik doktorumuz yıllık izinde olduğu için sonucu gosteremedik daha bu EEG dedikleri test konuşma proplemlerinide ortaya cikartiyormus galiba onu da soracağım

Kizlarimiz ayni yastalar ve ayni gunde dogmuslar canim mutlu olsun tum cocuklar insallah.

Bu konu hakkında da doktora gitmedim ama nöbet geçirmesin sebebiyle çocuk nöroloji doktorunun isteği üzerine EEG çektirdik doktorumuz yıllık izinde olduğu için sonucu gosteremedik daha bu EEG dedikleri test konuşma proplemlerinide ortaya cikartiyormus galiba onu da soracağım

Tam anlayamadim o yuzden tekrar soruyorum. Havale gecirdikten sonra doktora gitmediniz mi? Ya da otizm icin mi doktora gitmediniz?

1. Sinifta otizmli bir öğrencimiz vardı. Başlangıçta okul kurallarına falan uyum sağlamakta zorlandı. Normal ders süresi dışında haftada 3 gün 2 saat destek eğitimi aldı ve kuzumuz okumayı öğrendi :) çok akıcı bir konuşması yok ancak kursun başlangıcında ne dediğini anlamakta zorlanirken kurs sonunda şarkılar söyler hale geldi. Okuma bayramında şiir okudu. Birebir eğitim ile çok yol katediliyor. Bir de Gaps diyetini mutlaka araştırın.

Back