• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm teşhisi konuldu

Ohooooo, hiç canınızı sıkmayın hiç. Erken tedavi ile nasıl güzel sonuçlar alacaktır görün. Hiçbir şey için geç değildir. Çok özel çocuklardır, öpülür sevilir koklanılır.

Amcamların komşusu var otizmli. Komşu gezmesi yapar bakkala gider ihtiyaçları o bilir. Bilmiyorum öyle mi olmak zorunda ama sadece herşeyi çok dakik. Yemek saati alarmı çalar hemen evine gider yemeğini yer ilaç alır. Çok güzel çok mantıklı konuşur

Eşimin kuzeninin oğlu otizmli şu anda univ de okuyor ve bu bayram sohbet ettik çok zeki bir delikanlı. ben otizmli olduğunu o an öğrendim o derece zeki

Geçmiş olsun falan diyenler bu bir hastalık değil.
Bu özel bir durum sadece. Bir çok dahinin içinde bulunduğu durum.(her otizmli dahi diye bir şey de yok tabi)

Yapabileceğiniz en iyi şey onu hasta biri gibi değil özel biri gibi yetiştirmek.
Asla ama asla hasta muamelesi yapmayın.
Ve bu insanlar özel olduğundan özel eğitim veren okullara gitmeliler.
Dünyayı bizim gibi algılayamıyorlar. Bu yüzden bizim basit dünyamız onlara işkence gibi geliyor. Bu yüzden normal sosyal hayata uyum sağlaması için ve depresyona girmemesi için özel eğitim veren okula başlamalı.

Ne kadar eğitim de alsa çocuğun kilit noktası ailesidir. Aile ne kadar bilinçliyse o kadar gelişme ve ilerleme gösterir, sakin olur, atak geçirmez.

Hep anlatıyorum, anlatıyoruz ama nafile. Umarım bu özel çocuk hakettiği gibi muamele görür, cahilliğe kurban gitmez.
TOHUM OTİZM VAKFI sitesine bakın ve sizin gibi olanlarla iletişime girin. Kafanıza göre muamele yapmamanızı öneririm. Çünkü çocuk git gide agresif, içe kapanık vs. hale gelebilir hayatı size ve kendine zehir edebilir.

Mutluluklar.

Çok geçmiş olsun üzülmeyin lütfen tedaviyle epey yol alabilirsiniz.

Bağırsak tedavisiyle otizmli hastaları iyileştiren bir dr vardı araştırın isterseniz.

bugün 3.5 yaşındaki yeğenime otizm teşhisi konuldu. hala şoktayım. orta düzeyde bilişsel gerilik varmış arkadaşlar. 2 doktor da aynısını söyledi. ne yapacağımı bilemiyorum. aynı şehirde yaşamıyoruz. ailesi allahtan maddi durumu fena olmayan insanlar. iyi bir eğitim verileceğinden şüphem yok.

biraz araştırdım ve ağlamaya başladım. benim canım şimdi gerçekten iyileşemeyecek mi? tedavisi yok mu? arkadaşlar biliyorum kabullenmek lazım ama insana zor geliyor. yani büyüdüğünde onu ne gibi sıkıntılar bekliyor? ileride durumunun farkına varacak mı? ya da yetişkin biri olduğunda evlenemeyecek mi? bağımsız yaşayamayacak mı? lütfen bilgisi olanlar nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilenler yorum yapsın. çok kötüyüm.
yanlış bilgi vermek istemem detayı da bilmiyorum bir dr ile ortak çalışan biri vardı otizm gibi hastalıları tedaviden bahsediyordu ne şekilde nasıl hiçbir bilgim yok bodrum taraflarında olduğunu anımsıyorum ruhsatı olan bir merkez ama yüzde yüz mü yoksa çocuğun yeteneğine dayalı bir eğitim mi tam bilemiyorum bir araştırın isterseniz sosyal medyadan okumuştum

Çok geçmiş olsun
Gönlünüzü ferah tutun
Onu bu kadar çok seveni varken yanında eminim üstesinden gelecektir.

Otizme zeka geriligi eslik etmiyorsa takintilari olan sosyal hayatta zorluk ceken ama kendine yetebilecek bir yetiskine donusebilir ileride
Otizm cok genis bir tani. Her otizmli ayni olmaz. Bu etapta otizmli bireyletin iyi kotu videolarini izlemek size yarar saglamaz.
Ailenin ilgisi cok onemli.

teşekkürler. en büyük problem konuşamaması. yani kendince bir şeyler diyor ama tabii ki yaşıtları gibi konuşamıyor. onun dışında eliyle bye bye yapamıyor elini aşağı yukarı sallıyor. ama dediklerimizi anlıyor tabi. su içmek istediğinde elimden tutup beni mutfağa götürüyor ya da top oynayabiliyor. yeni tanıştığı bir yaşıtıyla ilişki kuramıyor pek. bunun gibi şeyler. tabi dediğim gibi en büyük belirti konuşamamasıydı.
ayrıca otizmin dereceleri falan da önemliymiş. kuşkulu, hafif, orta ve ağır düzey. bizimki orta düzeyde.
Aslinda konusmamasindan cok sonradan yazdiginiz sryler otizm belurtisi . Ama aileler konusmayinca anliyor

bazı arkadaşlar müzikten bahsetmiş buna sonuna kadar katılıyorum. babası saz çalıyor yiğenim söylüyor. anne baba olarak o kadar uğraştılar ki bilmesen otizmliydi demezsin...

bugün 3.5 yaşındaki yeğenime otizm teşhisi konuldu. hala şoktayım. orta düzeyde bilişsel gerilik varmış arkadaşlar. 2 doktor da aynısını söyledi. ne yapacağımı bilemiyorum. aynı şehirde yaşamıyoruz. ailesi allahtan maddi durumu fena olmayan insanlar. iyi bir eğitim verileceğinden şüphem yok.

biraz araştırdım ve ağlamaya başladım. benim canım şimdi gerçekten iyileşemeyecek mi? tedavisi yok mu? arkadaşlar biliyorum kabullenmek lazım ama insana zor geliyor. yani büyüdüğünde onu ne gibi sıkıntılar bekliyor? ileride durumunun farkına varacak mı? ya da yetişkin biri olduğunda evlenemeyecek mi? bağımsız yaşayamayacak mı? lütfen bilgisi olanlar nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilenler yorum yapsın. çok kötüyüm.

Ben zihinsel eng ogretmeniyim
Otizmli cok ogrencim vardi. Otizm cok farkli bilincli bisi yapmiyorlar yani evlilok meslek vss cok zor. Allah yardm etsin ..aile surekli yaninda ve destek olucak maalesef

Yeğeniniz kız mi erkek mi ?Kızlar da durum biraz daha ağır seyrediyor.
Şimdi otizm çok geniş bi yelpaze.
Yani şu çocuk böyle bu böyle gibi kıyaslamalar bi yarar sağlamaz.
Her çocuk çok farklı özellikler gösteriyor.
Yaşayarak zamanla göreceksiniz siz de bu özellikleri takıntıları vs.

Şimdi kurum çok önemli rapor çıkması falan filan 3 ayı bulabilir zaman kaybetmeyin özel ders aldirin. Dil konuşma için de bi odyologla işbirliğine geçin evde verilen alistirmalari yapın.
Bulunduğunuz şehir neresi kurum onerebilirim ?
Ilgi otizm vakfı ve tohum otizm vakfı var arastirin uygun sehirdeyseniz kayıt olun.

Ama otizm de en büyük problem sosyal iletişim.
Çocuk okumayı yazmayı matematiği er ya ş geç öğreniyor ama iletisimde sıkıntılar devam ediyor.
O nedenle akranlariyla vakit geçirmesi çok önemli kreş tavsiyesi de bu yüzden.

Bir de temple grandin filmini oneririm.

Yeğeniniz kız mi erkek mi ?Kızlar da durum biraz daha ağır seyrediyor.
Şimdi otizm çok geniş bi yelpaze.
Yani şu çocuk böyle bu böyle gibi kıyaslamalar bi yarar sağlamaz.
Her çocuk çok farklı özellikler gösteriyor.
Yaşayarak zamanla göreceksiniz siz de bu özellikleri takıntıları vs.

Şimdi kurum çok önemli rapor çıkması falan filan 3 ayı bulabilir zaman kaybetmeyin özel ders aldirin. Dil konuşma için de bi odyologla işbirliğine geçin evde verilen alistirmalari yapın.
Bulunduğunuz şehir neresi kurum onerebilirim ?
Ilgi otizm vakfı ve tohum otizm vakfı var arastirin uygun sehirdeyseniz kayıt olun.

Ama otizm de en büyük problem sosyal iletişim.
Çocuk okumayı yazmayı matematiği er ya ş geç öğreniyor ama iletisimde sıkıntılar devam ediyor.
O nedenle akranlariyla vakit geçirmesi çok önemli kreş tavsiyesi de bu yüzden.

Bir de temple grandin filmini oneririm.
yeğenim erkek. evet rapor çıkışının uzun süreceğini ben de öğrendim. zaten bugün nöroloğa gitti anne ve babası ve eylül ayına gün vermişler sanırım. devlet hastanesi değildi buna rağmen bu kadar uzun bir güne tarih vermesi şaşırttı beni eve geldiklerinde sorucam. yaşadıkları şehir küçük bir yer ama büyükşehire tayin isteyecekler rapordan sonra. teşekkür ederim desteğiniz için.

Amcamların komşusu var otizmli. Komşu gezmesi yapar bakkala gider ihtiyaçları o bilir. Bilmiyorum öyle mi olmak zorunda ama sadece herşeyi çok dakik. Yemek saati alarmı çalar hemen evine gider yemeğini yer ilaç alır. Çok güzel çok mantıklı konuşur
evet hepsinde böyle durumlar varmış. kimi ingilizceyi su gibi konuşur, kimi müziğe çok meraklı, kimi sporda başarılı, kimi süper odaklanıyor kimi dakik vs.

Back