otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Göz kontağı kuruyor mu sizinle?
Birde işitme testi yaptırdınız mı?

UOTE="reynax, post: 50930690, member: 653876"]Eğer yasağıdiginiz şehirde anne-cocuk oyun grubu varsa gitmenizi öneririm...kendi yas grubu çocuklar olacak...
Peki uzman çocuğunuza bişeyler yaptı yani bişeyler derken ince-kaba motoruna ya da farkli mental seylerini anlayacak biseyler tamda anlatamadım ama anladiniz umarım[/QUOTE]

araştıracağım dediğiniz grupları.

tam olarak ne dediğinizi anlayamadım ama şöyle söyleyeyim; doktor oğlumun neye nasıl tepki verdiğini görmek için iletişim kurmaya çalıştı. eline bir oyuncak verdi misal, oyuncağı tekrar krndisine vermesini istedi, benim yokluğumun tedirginlik yaratıp yaratmayacağını görmek için beni odadan çıkardı, ismine tepki vermesi için çabaladı vs vs... bunların hiçbirine oğlum yanıt vermedi maalesef. normalde olduğundan daha pasifti hatta. aşılardan dolayı doktor odasına girince canının acıyacağını biliyor, o yüzden çok ağladı. çok fazla gergindi. bizimle iletişim kurduğu ve kendi başına oynadığı oyunlardan örnek görüntüler istedi, gösterdim. genel olarak yaptığı ve yapmadığı şeyleri anlattım. doktorun oğlumu tanımasında videolar çok yardımcı oldu. takipte olacağız artık.

Bu konu başlığında öyle saçma konular var ki ilk defa birşeyi okuyup üzüldüm. Öncelikle korkma otizim bir bağırsak hastalığı olduğunu söyleyen bi prof. bu çocukları okul oncesine kadar iyilestirmis ve birde b12 değerine baktirtirmisin. Bir tanidigimda b12 geni gelismemis ve sorunlu. Umarim bir problemi yoktur...

Merhaba konunuzu yeni okudum çok geçmiş olsun bende özel eğitimde çalışıyorum otizm ve down sendromu ağırlıklı olarak. İsmine tepki veren otizmli çocuk da gördüm kesinlikle hiçbir seye tepki vermeyen de gördüm. Çoğu konuşamıyor anlamsız sözcükler çıkarıyor sosyal iletişimleri sıfıra yakın yani genelde bireysel takılıyorlar. En önemlisi 2-3 yastan önce kesin tanı konulmuyor tv telefon tablet uzak tutmanızı özel ilgilenmenizi tavsiye ederim

simdi bir suru sey yazicam oglum senin oglundan 1 ay buyuk bir cok davranisi ayni lutfen ilk olarak hasan onal dan randevu al daha sonra rapor cikarip bir an once ozel egitime basla biorezonans la bebegin 2 yila cok yol alir hatta belki tamamen bile duzelir. ben yurt disinda yasiyorum ayni davranislarla avrupanin en iyi unuversitelerinden birinden otizm olabilir raporu cikti. kabullenmek cok zor ama bir an once kendine gel aglamayi birak ve surekli konus disari cikar ..bugunden itibaren guliten ve sut urunlerini kes.. butun bunlari 8 ayda ogrendim ..sen benim gibi bu yollardan gecmeden kestirmeden direk bu doktora git .. ve hadi bismillah de basla... gelisim geriligi teshisi uyaran eksikligi gibi teshisler alip psikologlarda bekleme.. bu bir bagirsak hastaligi ve bagirsagi cozup egitime baslarsan bi kac yila bu kabusu atlatabilirsin ama yarindan tezi yok basla asilarini artik yaptirma bu arada..

Çok Geçmiş olsun.tüm yorumları okumadım belki söyleyen olmuştur.ama bende çevremde gördüğüm benzer şeyi anlatayım.arkadaşımın yigeni 3 yaşında falan iken benzer durumunu anlatmıştı çocuğun.onun daha fazlası vardı hatta.seslendiklerinde tepki vermiyor bişey istediklerinde yapmıyor ya da algılamıyor huysuz bir çocuktu.doktor otizm başlangıcı demiş.meğer annesi doğduğundan beri ağlamaması için çizgi film izletiyormuş.cocuk gerçek dünyanın o çizgi filmdekiler olduğunu sanıyormus.doktor bir robot gibi seslenjnce çocuğun ilgisini çekmiş ve tepki vermiş.özel ilgiden sonra iyileşti sanırım.yaşıtlarina göre biraz geri ama erken teşhis oldu onun da

şu anda özel eğitim kursuna gidiorum cocuğunuzu zaman geçirmeden doktora götürün inş düşündüğünüz gibi olmaz ama velev ki oldu otizm cocuklar dünyanın en güsel masum cocukları kesinlikle kabullenmeyip dert etmeyin önüne gecilebilecek eğitimde çok güsel yerlere gelebilecektir Otizm teşhisi 6 aylık bebeklere bile koyabiliyorlar.Rabbim yardımcınız olsun inş

hiç otizme benzemiyor bence

Merhabalar.

Aslinda buraya daha onceden yazmayi planliyordum fakat firsat bulamadim. Sizin vesilenizle yazayim.

Doktorun onerilerini dikkate alip oglumuz varken tv'yi hayatimizdan cikardik, bu sirada ben calismaya basladim, yine de onunla daha aktif bir sekilde ilgilenebilmek icin elimizden geleni yaptik. Ve henuz bu degisimlerin 1. Haftasinda oglumun ismine tepkisi, dis dunyayla alakasi inanilmaz boyutta ilerleme kaydetti. Oglum artik al, ver, at gibi komutlari yapiyor, yani az cok beni anliyor. Inanilmaz bir taklit yetenegi var, ne gorse kopyalamaya calisiyor. Ona kitap okurken birkac defa kuzenine ithafen "eda uhuhuhu diye aglamis" diye tekrarladim, baktim o aksam eline kitabini almis "eda uhuhuhuhu" diyorbenim ilgimi cekmek icin ekstra cabasi var, mesela ayagi acimis gibi yapip topallayarak yanima geliyor, numaradan aglayip ayagini bana opturuyor :) en onemlisi su an ismine tepkisinde hicbir sorun yok. Isin ozeti tv'yi kapattigimizdan beri oglum inanilmaz degisti arkadaslar. Bir buhrana kapilip bu tur basliklari okuyarak icini rahatlatmak isteyen anneler lutfen onun icin zararli olan seyleri hayatinizdan cikarmadan yavrunuzun tam anlamiyla yasitlarina uygun davranmasini beklemeyin, ne kendinizi ne yavrunuzu yipratmayin. O supheler beni olduruyordu, neler yasadiginizi az cok biliyorum. Cocugu icine kapanmaya itip, sonrasinda "neden?"diye sormanin hicbir anlami yok. Ben bunu aci bir sekilde tecrube ettim.

Bizim su an konusmamizda aktif bir ilerlememiz yok ve işaret edilen yere bakma konusunda biraz zayifiz. Onun disinda cok sukur iyiyiz. Insallah dr kontrolunde de iyi seyler duyarsak hepten rahatlayacagiz. Rabbim bu supheye dusen, bu hastalikla mucadele etmek zorunda kalan butun annelere yardim etsin, saglikla kalin.

Herkese tekrardan tesekkurler.

Bir birey yetiştiriyoruz hicbir şey onun sağlıklı gelişiminden önemli olmamalı. Bencillik yapılacak, cahillik yapılacak bir şey değil annelik. bilgili olmak, sorumluluk duygusunu bilmek, sabırlı, sevgi dolu olmak lazım ki evladımıza aktaralım. umarım herkese ders olur bu anlattıklarınız..

Öncelikle çok sevindim.Sağlıkla büyütün inşallah, taklit etmesi falan acayip sevimli geldi :)
Şuan burayı biz tv ile büyüttük amann nolcak, hiçbirşey olmaz diyen annelerin okumasını çok isterdim..
Daha çok yerde paylaşırdım ben olsam herkese ders olması açısından.
Sevgiler :)

Çok geçmiş olsun inşallah zamanla daha da iyi olur kuzucuk. Bir şeyi merak ettim günde kaç saat tv izliyordu çoçuğunuz. Yaa da tv açıldığında karşısında oturup mu izliyordu. Şunun için soruyorum. 15 aylık kızım var yeme sıkıntımız var. Tv yi açıp yediriyorum. Maksimum 15 dk, günde de toplam 1-1,5 saat oluyordur belki. Yani hiç mi izlememeli. Cevaplarsanız memnun olurum.

Ben ogluma kasitli olarak izlemesi icin cizgi film vs acmiyordum ama bizim evde tv 24 saat acikti. Filmdir haber programidir bunlara gozunu dikip bakmiyordu oglum ama reklam basladigi zaman bu dunyadan kopup gidiyor, tipki bir puta donusuyordu. uyusturucu almis gibi oluyordu, yaninda dunya yikilsa bile o baygin baygin reklam izlemeye devam ederdi inanin. Ama dedigim gibi reklam haric bizim izledigimiz programlara bakmazdi. Bunu bu sekilde hekimimize aktardigimda, cizgi filmin ya da bir haber programinin cocuk acisindan hicbir farki olmadigini ogrendim. Tv'nin acik olmasi yetiyormus, cocuk izlemiyor gorunse de minik beyni tv'den gelen uyarilara seslere adapte oluyormus ister istemez. Yani ben cizgi film acmiyorum nasilsa diye korudugumu dusunurken aslinda oglumu 24 saat bir kutunun icinde buyutmusum istemeden. Tum ilgisi algisi o kutuya gore sekillenmis...

2 yasindan sonra gunde en fazla 1 saat diyor doktorlar. Hic izlemeseler tabi ki daha iyi ama gunumuz sartlarinda bu pek mumkun olmuyor cogu zaman. Cocugunuzu siz taniyorsunuz, benim size nacizane onerim yemek yedirirken mecburen 15 dakika aciyorsaniz onun disinda yavrunuzu tv'ye maruz birakmayin. gelisim olarak cok onemli asamalar kaydedecegi bir yasta bebeginiz ve henuz cok kucuk. Bu tatli zamanlari en guzel sekilde degerlendirsiniz umarim.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizim evde 24 saat açık değil tv ama akşamları 2-3 saat açık oluyor bide yemek yedirirken. Mümkün olduğunca dikkat ediyorum izletmemeye. Kendimiz vakit geçiriyoruz. Rabbim yardımcınız olsun. Evlatlarımıza sağlık huzur mutluluk uyku iştah versin. Sağlıcakla kalın.

BENİM 2,5 YAŞINDA OGLUM VAR VE 1 AY EVVEL A TİPİK OTİZM TESHİSİ ALDIK . AMA BELİRTİLER KARIŞIK YANİ İSME BAKIYOR , BİRŞEYLERİ İŞARET EDİYOR PARMAGI İLE AMA KONUŞMADA SIKINTI VAR SADECE BABA ODA BAZEN BABAYA BAZEN ORTAYA KARIŞIK. AYRICA DÖNEN CİSİMLERE HASSASİYET VAR . BU SIRADA SAÇINI GÖSTER BURNUNU GÖSTER DENDİGİ ZAMAN HATASIZ GÖSTERİYOR . HADİ DİŞLER FIRAÇALANACAK DEDİGİMDE HEMEN BANYOYA GİDİYOR . YANİ BU HASTALIGIN BELİRTİLERİ ÇOK KARIŞIK VE HİÇBİR OTİZMLİ BAŞKA BİR OTİZLİYE BENZEMİYOR ÇOK GENİŞ BİR YELPAZE DENİYOR . ÖNEMLİ OLAN ERKEN TESHİS VE SOSYAL BİR YAŞAM SÜRMESİ YANİ KREŞ , SOKAKTA ÇOCUKLARLA OYUNLAR , MİSAFİRLİGE GİTME VS.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…