otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vermelho-

Özgür kadın; özgür toplum!
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
318
452
103
merhaba.

oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...

1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olduğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi hemşire. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi günü götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?

Son düzenleme:
Ne yorum yapsam boşa olur şu an iki çocuğum var ikisinde de bunları yasamadim ama her çocuk bir değildir inşallah hiçbir problemi yoktur kuzucugun
bir de merak ettim doğuştan beri sık sık ismiyle hitap eder misiniz yoksa küçükken bebeğim oğlum vs vs mi derdiniz daha çok
hani belki çocuk ismiyle hitap edilmeye alışkın degildir

otizmden önce inatcı bir bebek gibi geldi. tarzı var gibi...

Otizm için iki yaşından önce pek teşhis koymuyorlar. Kendi etrafında dönme, donen nesnelere bakma, oyuncakları sıralama, kalabalıktan rahatsız olma vs vs turlu turlu belirtileri var. Ama bu belirtilerle illa otizm olacak değil. Henüz çok küçük zaten
peki hiç .mi bakmıyor ismine. İnşallah hiç bir sorun yoktur. Benim kızım otizmli. Sormak istediğin varsa

iki ismi var belki ondandır diye teselli ediyorum kendimi ama ölüyorum sanki, dilerim öyledir.

Doktor un yanina gidince anlar zaten canim ama sanmiyorum otizm olsa ozellille hamileykende teshis ediliyor

otizm değil down sendromu anne karnında teşhis edilebiliyor.

İsmi söylendiğinde tepki vermemesi otizmin dikkate değer belirtilerindendir diye biliyorum ama tek ölçütü değil tabiki. Bir çok parametresi var bunun. Ama bu durumun erkenden dikkatinizi çekmesi de çok iyi olmuş.

Hamileyken nasıl teşhis ediliyor ilk kez duydum. Downla mı karıştırdınız acaba.
Evet arkadasim bir tanidiim vardi doktor hamileyken bebegin down sedromlu oldugu soylemis icin rahat olsun bebegin ozellikle anne karnindayken kafa capina bakilirken down sedromu yada otizm oldugunu teshis edebiliyorlar ozellikle gitceksen bir profosere gorunseniz daha iyi olur daha iyi biliyorlar cunku

Merhaba benim oğlumda bir yaşına dün girdi ve bu dediklerinizin bazılarını daha yeni yapmaya başladı. Henüz yürümüyor 4,5 adım atıyor ve düşüyor denemeleri var.

Kuzeni oyun oynarken tek başına, onun yanına gitmiyor mu bebeğiniz?? Hic kuzeninin oynadığı oyuncaklar dikkatini çekmiyor mu ??? Birçuk yaşında çocuk tam olarak neyi nasıl yapar bilmiyorum tabi ama yeğenlerim vardı onlarda aynı bu dediklerinizi yapıyordu.

Adı konusuna gelince peki başka bir şekilde seslendiginizde bakıyor mu? Mesela çirkin,paşam gibi sıfatlar ile. Onlara alışmış adına alışmamış olabilir diye düşündüm. Benim oğlum hem adında bakıyor hem çirkin deyince bakıyor.

çok geçmiş olsun. bilemiyorum içim sıkılıyor. hareketlerine anlam yüklemeye çalışıyorum, anlıyorsundur beni. tekerlek falan döndürüyor ama otizmin bariz bir belirtisi var mıdır ki... nasıl test edecekler ne yapacaklar...

genelde kuzeni oğlumun peşinde dolanıyor, eğer yakalamaya falan çalışmıyorsa pek pas vermiyor. ne şekilde hitap edersem edeyim bakmıyor, ama reklamın başladığını öteki odadan duyup geliyor...

Çok zor canım teşhisi. Türlü türlü sorular sorup becerilerine bakıyorlar. Ama dediğim gibi 1.5 yaş çok küçük. Sen hiç kafanı bulandırma bence bekle uzmandan al en doğru bilgiyi.

Benim kızımda erken doğuma bağlı hasarlarda vardı o yüzden farklı teşhisler kondu.

Fazla TV izlemiyor değil mi. Mesela ortalama kaç saat izliyordur günde.

şimdi nasıl iyi mi yavrucağın, allah yardıcımız olsun...

Parmak ucu yürüme,işaret parmağını asla kullanmama,kol ve elcirpma,dönme,isme tepki vermeme,göz teması kurmama,sarılmaya ve öpmeye aşırı tepki verme gibi bulgulardan tamamı veya bir kısmı var mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…