Canım benim 20 aylık oğlum da aynı dediğin gibi anlattığın her şey bizde de var bir tek dönen şeylere ilgisi sınırlı mesela çamaşır makinesini izlemez ama oyuncak arabasını eline alıp bir kaç defa tekerleğini döndürüp bırakır. Kanat çırpma hareketi var kucakta zıplama var hatta şu an 17 kilo olduğu için artık bacaklarım ağrımaya başladı o yüzden ufak bir pilates topunun üzerinde zıplıyor ve çok hoşuna gidiyor 2 hafta önce çocuk psikiyatriye götürdük ama ben 7-8 aylıkken şüpheleniyordum zaten etrafımdaki herkes eşin gibi bişeyi yok kendi kendine kuruyosun dedi inat ettiler ama son 2-3 aydır kavga dövüş en sonunda ikna ettim ve gittik doktor otizm belirtileri gösterdiğini söyledi gelecek hafta test yaptırmaya gidicez rapor çıkarıcaz ama o zamana kadar bi özel eğitim kurumuyla anlaşıp eğitime başlamamızı söyledi doktor. Bence senin oğlunda da hafif bir otizm var, kimseyi dinleme çocuğunu kap götür ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Bak ben özel eğitim kurumuna gittim psikolog oğlumu da inceledi beni de 1 saat kadar dinledi ve en sonunda tam zamanında getirdiğimizi söyledi. Çünkü aileler bişeyi yok bişeyi yok diye diye çocuklarını 9-10 yaşlarına getiriyorlarmış okulda geri kalınca neden böyle oluyor diye o zaman peşine düşüyorlarmış. Kurumdaki psikolog o yaştan sonra yapılabilecek şeylerin kısıtlı olduğunu ama erken çocukluk döneminde alınan özel eğitimin %100 etkili olduğunu söyledi. Hatta bir öğrencileri varmış 2 yaşında gelmiş 15 ay içinde kendi yaş grubu seviyesine geldi ve mezun ettik dedi. Bizim için de çok umut verici konuştu 10 ay içinde mezun edebiliriz bence dedi ve gittiğimiz özel eğitim kurumunda 600 tane öğrenci olmasına rağmen oğlumun yaşında kimse yok hepsi 7 yaşının üzerinde. Erken tanı, erken eğitim bu konuda çok önemli. Kimseyi dinleme derhal doktora götür raporunu çıkar ve eğitime başlayın. Emin ol çocuğun bu dönemleri yaşadıklarını hatırlamayacak bile ama ilerisi için hayatını değiştireceksin.