- 16 Ağustos 2019
- 26
- 8
- 36
- Konu Sahibi olduramadim___
aadfssd
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba. Benim bildiğim otizmli çocuk hiç göz teması kurmaz. Tabletle çok oynadığı için bunlar oluyor olabilir mi ? Ekran maruziyeti gibi duruyorHerkese merhaba. Bu mesajı gören insan olacak mı bilmiyorum. Ama birilerine anlatmaya ihtiyacım var.
2021 Temmuz doğumlu bir yeğenim var. Açıkçası otizmden şüpheleniyorum.
Belirtileri:
Yaş gününde aldığım arabanın sadece tekeriyle oynuyor.
Çamaşır makinesine oldukça ilgili.
İsmini söylenince dönüp bakmıyor.
Kucağa alınacağı zaman çoğu zaman kollarını uzatıyor.
Ama çevresiyle hep habersiz gibi.
İşaret etmiyor birşeyleri.
Yemek yemesinde bir sıkıntı yok.
Göz kontağı kuruyor.
Bana yardım edecek birileri var mı ? Sizde ablama söylemeli miyim?
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası ekrana çok fazla maruz kalıyor dediğiniz gibi. Koca ayı ve maşayi çok seviyor. Evde ablamla beraber kalıyor ve televizyon hep açık. Gerçekten bununla alakalı olabilir mi?Merhaba. Benim bildiğim otizmli çocuk hiç göz teması kurmaz. Tabletle çok oynadığı için bunlar oluyor olabilir mi ? Ekran maruziyeti gibi duruyor
Çocuk gelişim uzmanları olabilir diyor. Devlette de var hastanelerde, sağlıklı hayat merkezlerinde var ücretsiz danışılıyor internetten tlfunu bulup randevu alsınlar. 1 yaşındaki çocuk için gün boyu tvnin açık olması tehlikeli Sosyalleşmesi lazımÖncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası ekrana çok fazla maruz kalıyor dediğiniz gibi. Koca ayı ve maşayi çok seviyor. Evde ablamla beraber kalıyor ve televizyon hep açık. Gerçekten bununla alakalı olabilir mi?
Çocuk gelişim uzmanları olabilir diyor. Devlette de var hastanelerde, sağlıklı hayat merkezlerinde var ücretsiz danışılıyor internetten tlfunu bulup randevu alsınlar. 1 yaşındaki çocuk için gün boyu tvnin açık olması tehlikeli Sosyalleşmesi lazım
Bu kadar şeyin peşpeşe gelmesi pek tesadüf gibi değil bence. Konuşmuyor da direktif de almıyor. Her yeri karıştırıyor ( çekmece) kuşun kafesini kendine çekiyor. İşaret parmağını da kullanmıyor. Gerçekten korkuyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Biraz daha izleyip düşüncelerimi paylaşacağım ablamla.Çocuk gelişim uzmanları olabilir diyor. Devlette de var hastanelerde, sağlıklı hayat merkezlerinde var ücretsiz danışılıyor internetten tlfunu bulup randevu alsınlar. 1 yaşındaki çocuk için gün boyu tvnin açık olması tehlikeli Sosyalleşmesi lazım
Ablanızla paylaşırken otizm şüphesi demeyin çok üzülür olmayabilir Çocuk gelişim uzmanına götürmesini tavsiye edin. İyi akşamlarBu kadar şeyin peşpeşe gelmesi pek tesadüf gibi değil bence. Konuşmuyor da direktif de almıyor. Her yeri karıştırıyor ( çekmece) kuşun kafesini kendine çekiyor. İşaret parmağını da kullanmıyor. Gerçekten korkuyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Biraz daha izleyip düşüncelerimi paylaşacağım ablamla.
Ses çıkarıyor. Arkası dönükken maşanin sesini duyunca hemen dönüyor. Çok fazla beraber kalmıyoruz kendisi çok uzakta oturuyor. O yüzden taklit yaptığına açıkçası şahit olmadım. Önceki videolarına baktığımda annesine gülümsüyor. Yabancıları yadirgiyor. Bir video da tahminen 3 aylık. Akrabamin dil çıkarınca o da çıkarıyor. Bu taklit sayılır mı?Uyaran eksikligi olabilir.bi araştırın taklit yapiyor mu
Tabiki. İyi akşamlarAblanızla paylaşırken otizm şüphesi demeyin çok üzülür olmayabilir Çocuk gelişim uzmanına götürmesini tavsiye edin. İyi akşamlar
3 aylik bebekte denk gelmiş olabilir ama evet bunun gibi mesela ben bebeğime uf cis diyorum kendi de uf diyor mesela by by yap deyince yapiyor mu ya da gel gel yap deyince yapiyormuSes çıkarıyor. Arkası dönükken maşanin sesini duyunca hemen dönüyor. Çok fazla beraber kalmıyoruz kendisi çok uzakta oturuyor. O yüzden taklit yaptığına açıkçası şahit olmadım. Önceki videolarına baktığımda annesine gülümsüyor. Yabancıları yadirgiyor. Bir video da tahminen 3 aylık. Akrabamin dil çıkarınca o da çıkarıyor. Bu taklit sayılır mı?
Ya 2 yasa kadar bir çok çocuk bu belirtileri gosteriyor önemli olan iletişim takinti bile normal belli bi yasa kadarUnuttuğum bir şey daha var doğduktan itibaren hep kanat cirpiyodu bu da belirtilerden biriymiş. İlk doğduğu kadar yapmıyor artık. %70 bıraktı diyebilirim
Yok bu tarz birşey yok geçen gün kabloyla oynamak istedi ağzına alacaktı engel oldum bana homurdandı. Bu gibi şeyler var sadece3 aylik bebekte denk gelmiş olabilir ama evet bunun gibi mesela ben bebeğime uf çiş diyorum kendi de uf diyor mesela by by yap deyince yapiyor mu ya da gel gel yap deyince yapiyormu
Sen oyun oynamak istediğinde oynayabiliyormusunYok bu tarz birşey yok geçen gün kabloyla oynamak istedi ağzına alacaktı engel oldum bana homurdandı. Bu gibi şeyler var sadece
Sen oyun oynamak istediğinde oynayabiliyormusun
nunla zaten yerinde durmuyor bu sıra emekliyor ayağa kalkıyor koltuktan tutunup yürüyor.
Galiba bunun cevabı da hayır ama bu sıra sürekli emeklemek istiyor eline aldığı oyuncakları ya ağzına alıyor ya yalıyor. Oyun oynamayi açıkçası fazla denemedim ama hep kendi kendine takılıyor gibi. Kafanızı da sisirdim kusura bakmayın. Biraz daha izleyip paylaşacağım ablamlaSen oyun oynamak istediğinde oynayabiliyormusun
Estağfurullah otizmden suphelenmis bi anne olarak yardımcı olmak isterimGaliba bunun cevabı da hayır ama bu sıra sürekli emeklemek istiyor eline aldığı oyuncakları ya ağzına alıyor ya yalıyor. Oyun oynamayi açıkçası fazla denemedim ama hep kendi kendine takılıyor gibi. Kafanızı da sisirdim kusura bakmayın. Biraz daha izleyip paylaşacağım ablamla