- 3 Eylül 2018
- 403
- 64
- 37
- Konu Sahibi seymikkkkk
Canim inan senin oglun cok cok iyi kizimdan 24aylikken oyle cumleler kurmuyodu kelime sayisi vardi ama cumle yeni yeni daha 29 aylik olduk seninki 5 ay sonra sakir bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya ne bilim kafam karisiyor mesela amcasinin ismini sordum turguk diyor mesela benim adim ayse diyelim ayse kim deyince turguk diyordu onu ogrettim ayse deyince anne diyor fatma kim deyince çe diyor yani teyze demek istiyor turgut kim deyince amca diyor.ama ben ogrettim yoksa hepsine turguk diyorduCanim inan senin oglun cok cok iyi kizimdan 24aylikken oyle cumleler kurmuyodu kelime sayisi vardi ama cumle yeni yeni daha 29 aylik olduk seninki 5 ay sonra sakir bence
Demekki konusma asamasinda normal .ben renkleri ogretemedim sayilarida 5 e kadar kendi kendine sayiyor ama bazen 1 3 5 sekiz on diyor renkler icin belki erkendir ya da ogretme metodum yanlistir cunku hayvan kartlarim aldim bi defada ogrenmisti ve 22 aylikti dahaBenim kiziminda iletisim cumleleri genelde ezber kalip ama yer degistrebiliyor anne gel mama getr ezber olan baba gidince baba gel mama getr diye degistrebiliyo oyle oyle ogrencekler biraz ezber biraz kendi cumleleri olcaktir
Babani cagir dedigimde sadece cagir dedi bi kere onun disinda cagir kelimesini kullanmadi.baba diye bagirdiBaba cagirmi diyor cagirirkn anlamadim
OzeldeCanim otizm sayfasinda goz temasi karakteri olabilir demisti psikiyatri onu yazan senmiydin bide ozel bi psikoyayrimiydi devlette olanmiydi bunu diyen
Onceden söyledikleri evet ezber cümle ama simdi söylediklerine dogru cevaplar veriyorsa normal cumledir benim kizda nereye geldik diyince eve geldik diyordu hep ama yeni yeni nereye geldik diyince etrafina bakip doğruyu söylüyor bence anlamadiklari seyler sorunca ezber cumle soyluyorlar ama anlamaya başladıkça kendi cumleleri ortaya çıkıyorKizlar bir de benim oglum kac yasindasin diye sorunca iki diyor ama bu kac tane diye sorunca yine iki diyor mesela onceden de adin ne deyince arda derdi mesela bi meyve sordum bunun adi ne deyince yine arda derdi bu ne deyince dogru cevap verirdi.simdi bu isim isini dogru soyluyor artik bunlar kaliplasmis ezber cumlelermi ve normalmi acaba
Biraz once o kadar kotu oldumki aglaya aglaya öldum cok yoruldum artik daha 25 yasindayim ama kendimi 60 gibi hissediyorum boyle oluyorum iste kafama bise takiyorum ve o an sinir krizi geciriyorum resmen ilac da kullaniyorum ama hic bir ise yaramiyor.bu arada birz once kotu olmamin nedeni oglum kafasini yere vurdu kafasini yere vurma hareketini yapinca cok kotu oluyorum zaten gozumden damlamaya basladi bana sarilmak istedi oglum kafani bi daha yere vuracakmisin dedim vur dedi yani vuracam demek istedi bi de ezbermi konusuyor diye oglum uykun var mi dedim var dedi hadi uyutayim dedim hayir der gibi hı ııı dedi ya ne bilim ben cildiracamValla ben artik eski otizim sayfasina girmiyorum orada ne gorursem kizima giydiriyorum çünkü sizde bakmayin artik bence 2 2.5 yasindaki cocuklardan 4 5 yasindaki cocuklar gibi davranmalarını bekliyoruz her cocugun gelisimi farklidir cok beklemeyelim artik cocuklarimizdan zamabla herseyi ogrenip uygulacaklar zaten onlarda yetişkin gibi olsalardi dunya cekilmez hale gelirdi simdi o tatliliklariyla seviliyorlar onlar daha bebek ya ❤
Iste ben bunu doktora hic sormadim aklima gelmemisti simdi de buna taktimYa 3 yasa kadar normal yani yeni konusmaya baslayan cocuklarda ekolali ezber cumle sonucta kendi cumleleride var canim bide iki yasinda anne baba demeyen cocuklarda var senin oglun cok cok iyi inan bize drlarda iyi diyomus takma kafana