Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
otizm şüphesi var dedi duyu bütünleme önerdi ama çok fazlasını göremedim. aynı durumla karşılaşıp bu konuda deneyimi olan aileler varsa belki yol gösterir

iki hfta önce kelime çıkarmaya başladı zaten iİkili kelimeyi model olunca söylüyor ama kendiliğinden daha söylemeye başlamadı. Kızdığın zaman bırakıyor sonra arada derede tekrar başlıyor sallamaya.
Benimkinin gelisimi normalde goxuyle falan oynuyor tik gibi sinirim bozuluyor.bi sekilde dikkatini dagit bide aba egitimi verdir belki ise yarar.sosyalligi nasil ya ben hareketlerden cok buna takiliyorum sosyalligi cok onemli

göz teması iyi yabvancılarla göz teması kurar. gıdıklanmaya bayılır. babasıyla güreşmeye bayılır ama yine de iletişimi çok iyi değil

kardeşi yok maalesef. özel eğitim alıyor ama oyun temelli. oyun temelli olmasına rağmen bu hareketlerinde bir azalma olmadı ben de o yüzden başka yöntemler başarılı olur mu onu araştırıyorum aba nasıl bir yöntem bilginiz var mı

kardeşi yok maalesef. özel eğitim alıyor ama oyun temelli. oyun temelli olmasına rağmen bu hareketlerinde bir azalma olmadı ben de o yüzden başka yöntemler başarılı olur mu onu araştırıyorum aba nasıl bir yöntem bilginiz var mı
Otizm sayfasinda bi doktor var o iyi biliyor kendi kizi uyaran eksikligi olmus agor otizm demisler ilk sonra uyaran eksikligi cikmis hem aba hemde oyun ablasi tutmustu.kol cirpiyormus sanirim onu yapinca burnuna sprey sikmislar o sekilde sonmus ama nasil bir egitim bilmiyorum netten arastirin

2.5 yaşında tek kelimelere geçti. 50 ye yakın anlamlı kelime çıkardı. komut alıyor ama nesne sallaması çok fazla bu yüzden oyun becerisi de çok zayıf.
[/QUOTE ben anlamamdim göz teması var konuşma da yaşına göre kismen iyi sayılır nesne sallamayi kaç zamandır yapiyo bu belirtiler otizm demek için yetersiz babasıyla oyun oynuyomus.. uyaran eksikligi olabilir şimdi herşeye otizm diyolar. Farklı bı Dr a daha gidin oglunuzun yaşı büyük olsa neyse de daha 2 yaşında başka Dr görüşü alırdım sizin yerinizde olsam bı de iletişimi yok derken adına donmuyo sizi dinlemiyo sizinle hiç mi iletisime gecmiyo

göz teması var ama kendiliğinden iletişime geçme konusunda zayıf. Bazı oyunlar hariç çoğu zaman iletişime kapalı kendi oynamak istiyor. Tam olarak kendi dünyasından çıkamadı.

Meraba arkadaşlar. Bizde gelişmeleri paylasmayim dedim. Kızım kreşte 3. Ay doldu artık konuşması epey artı.. daha tam oturtmasa da 4 yaşına kadar umarım tammlar . Bazen telefon verip uyuyorum yarım saat kadar kotu bişey yapıyorum hala tam kesemedim. Bu akşam telefonu almış eline anne senin uykun gelmiş bakım gözlerine uykun gelmiş git yat diyo telefonu almasın diye :)) böyle şeyleri artık baya arttı babasına telefonda baba bana kum al diyo çocuklarla oynuyo ama büyüklerle hala yok goruyo nerdeyse o kadar kotu iletişimi.. ama yinede bazen iletişime geçtiği oluyo.. A Anilcik sen naptin ne durumdasınız

B Bir fikrim var merhaba canim, cok sevindim senin adina. Illa toparlar, 4 yasina olmasinda 5 olsun. Muhakkak güzelce konusacak. Bence büyüklere karsi olan tepkisi utangacligindandir. Tabii bbu benim fikrim.
Bizde ne oldu... zeka testi yapilmisti, ve sonuclari konusmaya gittik. Çok sarsildim, ancak toparladim. Iki ayri testmis, birini cok iyi, digerini cok kötü yaptigindan/yapamadigindan
ortalama bir sonuc cikariyorlar. Oda zeke geriligine giriyor.
Bu sonucu beklemiyordum, oglum yavas ama zekada birsey oldugunu tahmin etmemistim.
Esim kabul etmedi sonucu. Inanmiyor.
Banada cok kabullenecek gibi gelmedi, kafamin bir yerinde kilitledim duruyor.
Cocugum okulda digerlerinden yavas degil, ögretmen bir problem görmedikce test mest önemsemiyorum.
Konusmasi güzel ilerliyor bu aralar, baba söyle yapti/ Anil böyle yapti diyor, anlatabiliyor.
En önemlisi bu. Ilerleme var. Dahada olacak insallah!!

B Bir fikrim var merhaba canim, cok sevindim senin adina. Illa toparlar, 4 yasina olmasinda 5 olsun. Muhakkak güzelce konusacak. Bence büyüklere karsi olan tepkisi utangacligindandir. Tabii bbu benim fikrim.
Bizde ne oldu... zeka testi yapilmisti, ve sonuclari konusmaya gittik. Çok sarsildim, ancak toparladim. Iki ayri testmis, birini cok iyi, digerini cok kötü yaptigindan/yapamadigindan
ortalama bir sonuc cikariyorlar. Oda zeke geriligine giriyor.
Bu sonucu beklemiyordum, oglum yavas ama zekada birsey oldugunu tahmin etmemistim.
Esim kabul etmedi sonucu. Inanmiyor.
Banada cok kabullenecek gibi gelmedi, kafamin bir yerinde kilitledim duruyor.
Cocugum okulda digerlerinden yavas degil, ögretmen bir problem görmedikce test mest önemsemiyorum.
Konusmasi güzel ilerliyor bu aralar, baba söyle yapti/ Anil böyle yapti diyor, anlatabiliyor.
En önemlisi bu. Ilerleme var. Dahada olacak insallah!!
Biri dusuk biri yuksekse bu durum dikkat eksikliginden degilmi

Anilcik bir arkadasimin cocugu cok iyi durumda cocuk 29 aylik cayir cayir konusuyor doktor isaret etmis o sadece isaret ettigi yere bakmis doktora donmemis bide ismiyle cagirdiginda bir kere bakmis cocuga atipik demis cok canim sikıldı.tekrarlayan hareketi falan da yok aileyle iletisim super sadece yabancilara karsi utangac ve zeka testinde de ustun zeka cikmis nasil oluyor bende bu ortak dikkat testini denesemmi yabanciyla anneyle yapmasi degil yabanci yapinca tekrar o kisiye donmesi onemliymis

@Kestanesekeriiim canim benim oglum kanner otizmi, bunlarda genellikle zeka geriligi oluyormus. Bizdede simdiye dek mümkün olmadi yaptirmak, oglum hep yari birakmisti.
Arkadasinin durumunu anlamadim ben, bu iki seyden dolayimi atipik demis? Baska göze batan bisey yokmu? Garip geldi bana.
Sana gelince, senin bilecegin is tabii, ama sonuc istedigin gibi cikmazsa, takili kalirsin sanki. Ben zeka testinin sonucuyla bayagi ugrastim cünkü.

X