otizm şüphesi beni öldürecek artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
.bilinçli anne baba diyor. 7 aylıkken anne desi o zaman bilinçli değildi tabi ama artık bilinçli sinirlenince ya da birşey isterken anne diye sinirli sinirli diyor baze. Çok hareketli hiç oturmuyor. Sürwkli hareket halinde.

Masallah yerim onu. Ins bizimki de bilincli seyler soyler endiseliyim acikcasi ben

Sizin adınıza nasıl sevindim bilemezsiniz. Konularınıza hakimim, inanın çok üzülüyordum güçlü dursaniz da içinizde kopan fırtınaları hissediyordum çünkü. Çok sevindim, inşallah daha da güzel olacak her şey. Hem sizin için hem minik için.

Çok teşekkür ederim :) inanın çok çabaladım özellikle şu son iki ayda. Elimden gelenin de fazlasını yaptım, çok yoruldum ama değdi. Belki birçok annenin en başından sahip olduğu durumlar için ben şu an mutlu oluyorum. Birlikte markete, gezmeye, vapur gezisine, oyun oynamaya gidiyoruz. Bunu yaparken de sırtımdan ter boşalmıyor :) evet hala çok hareketli, hala zaman zaman hırçın ve inatçı ama önceki hallerine kıyasla mükemmel durumda :) öyle çok hasret kalmışım ki her şeye, bir ayda dört kitap bitirdim. Çünkü oturup okumaya vaktim olmuyordu. Gece olunca sızıyordum ya da sadece karanlık sessiz bir odada öylece durmak istiyordum. Şimdi kendime vakit ayırabiliyorum. Birileri hala "ay ne hareketli bir çocuk" diyor ama benim için şu an sakin bir çocuk :)

Geçenlerde oturup marketçilik oyunu oynadık. Oyuna odaklandı, oyunu devam ettirdi, eğlendi ve sıkılıp kalkmadı. Bu benim için o kadar önemli bir şey ki. O yüzden birçok şikayet eden sızlanan anneye diyorum, sizin şikayet ettiğiniz durumlara sahip olmak için senelerdir çabalıyorum ben diye. Çok şükür, her şey daha da iyi olacak inşallah. Anlaşabilirsem eylülde işe de başlıyorum. Hayatımın karanlık dönemi sona eriyor gibi sanki.

Kesinlikle sona eriyor. Çok güzel haberler bunlar.

Cok tesekkur ederim normal mi goruyorsunuz ayına gore sizce endisem yersiz mi
Canim bizde konusma hic bir zaman gecikmedi 3 lu kelimeler 4 lu kelimeler sorular hep zamaninda oldu sordugum sorularida tekrar etmiyor bir olay anlatirken sanki kendi yasamis gibi anlatmaya basliyor papagan gibi onun disinda sordugum sorulara cevap verir soru sorar renkleri biliyor 10 a kadar sayiyor arti isaretini cizebiliyor ikili komutlari bazn yapiyor bazn yapamiyor hatta cok konusuyor birz sussa diyorum bildigi seyleri bile soruyor tuvalet egitimide tamam onuda ogrendi tek sorun bi olay anlatilirken kendinin tekrar etmesi onuda biraksaydi kurtulacam bu suphelerden.bide yabancilara karsi cok utangac sonradan aciliyor.bu arada bana yazdiysaniz cevap vereyim dedim konu sahibine yazdiysaniz onun oglu birakmis zaten ekolaliyi

Yazdiklariniz icimi rahatlatti tesekkur ederim.bebekler bir sure soyleneni tekrar eder diye okumustum normal bir surecten geciyordur ins sizin bebeginiz de
Kesinlikle rahatlayin o kocaman bir cocuk degilki kucucuk bir bebek bir bakmissiniz sizinle sohbet etmeye baslamis siz ilgilenin gerisini Allaha birakin benim oglumun durumu iyi sadece bu bir olay anlatirken bizi taklit etmesi var baska bir durum yok cok sukur cok guzel konusuyor masallah

Yarin yaptiracagim. Gelisim testinde az cok anlar miyiz acaba sorunun neyden kaynaklandigini?

Selamlar,

Anlattıklarınız bana ablamın en büyük oğlunun küçüklüğünü hatırlattı.

Ona Atipik otizm teşhisi konmuştu. Yani bildiğimiz otizm değil, daha çok dış etkenlerden kaynaklı, otizm benzeri davranışlar gösterme gibi.

1 buçuk yaşında yaşadığı ülke değişmişti vs.

Dört yaşından okul çağına kadar pedagog ve uzman desteği aldı. Dışardan normale dönse bile okula başlayana kadar dersleri kesmediler.

Şuan zannediyorum ortaokulu bitiriyor. Derslerinde başarılı sağlıklı sakin bir çocuk.

Yani su an psikolojik olarak normal cocuklardan hicbir farki yok oyle mi? O kadar umutlandim ki su an cok tesekkur ederim gerçekten...

Masallah ins bende sohbet ederim ins bende anne kelimesini duyarim. 2-3 aydir bu suphelerle o kadar yiprandim ki iyi seyler olsun artik diye dua ediyorum hep

Yani su an psikolojik olarak normal cocuklardan hicbir farki yok oyle mi? O kadar umutlandim ki su an cok tesekkur ederim gerçekten...

Hiç farkı yok.

istanbulda bir özel eğitim kurumundan destek almışlardı. Bilmiyorum paylaşmak yasak mı ama, aradım sordum Nova Özel Eğitim'den destek almışlar. Daha sonrada belediyenin bir özel eğitim merkezi destek vermiş.

Rapor vs alınırsa çocuk için, derslerin önemli bir kısmını devlet karşılıyor. Sanırım doktorunuzun ilk olarak buna ihtiyaç var demesi gerekir. Belki sizinki çok daha hafif bir durum, normal pedagog takibiyle, ev içindeki çabalarınızla kolayca atlatılır inşallah.

Çocuğunuz gayet normal gözüküyor. Lütfen endişelenmeyin.

Cok tesekkur ederim normal mi goruyorsunuz ayına gore sizce endisem yersiz mi
Kesinlikle yersiz.Benim bebeklerin premeture bazı hareketleri geri kaldı.o dönem çok araştırdım, çocuk gelişim uzmanı nöroloji doktorları ile görüştüm o yüzden bana sizin bebeğiniz normal geldi yüreğinizi ferah tutun . Yapabildikleri bence şu an için yeterli. Bana kalirsa yapamadığı da yok

Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak
diye bir kitap var. Yazarı Kerri Rivera

Okuyun isterseniz. Birkaç sayfasına göz attım. Otizm şüphemiz olsa da olmasa da almayı planladığım bir kitap.

Otizm şüphesini neye dayanarak söylüyorsunuz uzmanla görüştünüz mü

Coook tesekkurler yaa icimi ferahlatacak cumlelere ihtiyacim vardi :)

Bir çocuk gelişimci ile görüşebilirsiniz. Gerekli testleri yaparlar gelişimini değerlendirip size gerekli bilgileri verirler diye umuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…