- 5 Ekim 2010
- 1.362
- 1.299
- 133
- 37
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
İnşaAllah çok teşekkür ederim.bizim hiç göz teması isime bakmama sorunumuz olmadı mesela.alıcı dili de iyi.herşeyi anlıyor ama kendisi konuşmak istemiyor.4 yaşından sonra kullandığı bütün kelimeleir bıraktı ve sustu maalesef.ondan sonra tanı koydular sağolsunlar.Allah yardımcıniz olsun umarım çok daha iyi hale gelir önceki yazilariniz da göz teması hayali oyun oynama gibi bı çok iyi özelliği varmıştı sadece konuşma yok yazmsiniz uyaran eksikliği denilmiş Dr lar çok yanilabiliyo malesef geç egitime baslamanizin sebebi dr lar olmus. Umarım çok çok iyi duruma gelir
Çok enteresan gerçekten bu belirtiler ilk belirtiler arasında arkadaşlık kurabilen bı çocuk muİnşaAllah çok teşekkür ederim.bizim hiç göz teması isime bakmama sorunumuz olmadı mesela.alıcı dili de iyi.herşeyi anlıyor ama kendisi konuşmak istemiyor.4 yaşından sonra kullandığı bütün kelimeleir bıraktı ve sustu maalesef.ondan sonra tanı koydular sağolsunlar.
Merhaba şuanda nasılGöz teması çok az ismine tepki vermesi az. Nesnelerle daha çok ilgili. Kalabalik sevmez kaçar. Özel eğitim merkezine gittik atipik otizm dedi hoca.
Doktora gitmeden nerde eğitim aldırabilirim acabaTanı peşimde koşmayın hemen eğitime başlayın.inanın pişman olmazsınız.doktorlar hemen tanı koymazlarsa git 3 ay sonra gel.arkadaş ortamına sok 3 ay sonra gel.bunlarım hepsi zaman kaybı.
Kusura bakmayın her saman giremiyorum.özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ücretli aldıabilirsinşz.çoğu eve bile geliyorDoktora gitmeden nerde eğitim aldırabilirim acaba
Eski mesajlarnizi okuyorum. Bakin cocugunuz tek tip besleniyor. Benim kizim da oyleydi. Sut u birakin. Acliktan olmez. BLW uygulayin. Dokunsun doksun yesin. Ve lutfen baska bir uzman a daha goturun.Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece mama yiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece mama. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum bir kaç haftadır uyumaya dalar ken hiç yoktan alkış yapmaya başladı . Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Bunlar 3 ay önce idi. Daha da ağırlaştı durumu. El hareketleri başladı sinir krizi takıntılar korkular bağırmalar başladı. Kızı kaybettik elim den kayıyor yavrumEski mesajlarnizi okuyorum. Bakin cocugunuz tek tip besleniyor. Benim kizim da oyleydi. Sut u birakin. Acliktan olmez. BLW uygulayin. Dokunsun doksun yesin. Ve lutfen baska bir uzman a daha goturun.
Agirlasmaya devam edecek. Lutfen egitime baslayin. Hangi sehir de sinizBunlar 3 ay önce idi. Daha da ağırlaştı durumu. El hareketleri başladı sinir krizi takıntılar korkular bağırmalar başladı. Kızı kaybettik elim den kayıyor yavrum
Esiniz daha iyi biliyordur ama cocuklar parmak ucunda da yurur kendi etrafinda da doner bu yaslarda sevinince kanat da cirapar onemli olan gelisim asamalari ilgisini ceken seyleri isaret parmagiyla gosteriyor mu goz temasi nasil iletisimi nasil komutlari anlayip uyguluyor mu.cocuk gelisiminde parmak ucunda yuruyebilir yaziyor mesela cocuk 4 yasindadir parmak ucunda yuruyordur kanat cirpiyordur bunda sıkıntı ama 20 aylik bebekde sanmiyorum diger gelisim asamalarina bakilmalisimdi esime okudum yazdiginizi
otizmli cocuklarin dersine giriyo. hemen 0/3 yas grubu icin dr ile gorussun. ozellille paemak ucuna basmasi falan dedi. uzgunum ama olabilirde umarim cocugun karakteristik huylaridir bisey yoktur
Boyleyse evet otizm belirtileri bol ilgi egitim gosterin uyaran eksikligiyse cabuk toparlar atipikse de gelisme gosterecektirGöz teması çok az ismine tepki vermesi az. Nesnelerle daha çok ilgili. Kalabalik sevmez kaçar. Özel eğitim merkezine gittik atipik otizm dedi hoca.
Parmak ucu yürümesi 17. Aydan sonra başladı önceden yoktu. Diğer dediklerinizı yapıyor yüzde 50 elliEsiniz daha iyi biliyordur ama cocuklar parmak ucunda da yurur kendi etrafinda da doner bu yaslarda sevinince kanat da cirapar onemli olan gelisim asamalari ilgisini ceken seyleri isaret parmagiyla gosteriyor mu goz temasi nasil iletisimi nasil komutlari anlayip uyguluyor mu.cocuk gelisiminde parmak ucunda yuruyebilir yaziyor mesela cocuk 4 yasindadir parmak ucunda yuruyordur kanat cirpiyordur bunda sıkıntı ama 20 aylik bebekde sanmiyorum diger gelisim asamalarina bakilmali
Bak isme bakmamasi dikkat eksikliginden olabilir cocuklarin cogu ismine hemen donmuyor onu bir eleyelim tmm isaret parmagini kullaniyormu size oyuncak getiriyormu sizin ilginizi cekmeye calisiyor mu dil gelisimi nasil bakin ozel egitim aldirin ama otizm demeyin hemen yanlis tani o kadar cok ki belkide uyaran eksikligiParmak ucu yürümesi 17. Aydan sonra başladı önceden yoktu. Diğer dediklerinizı yapıyor yüzde 50 elli
El hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğimBak isme bakmamasi dikkat eksikliginden olabilir cocuklarin cogu ismine hemen donmuyor onu bir eleyelim tmm isaret parmagini kullaniyormu size oyuncak getiriyormu sizin ilginizi cekmeye calisiyor mu dil gelisimi nasil bakin ozel egitim aldirin ama otizm demeyin hemen yanlis tani o kadar cok ki belkide uyaran eksikligi
Aa sakin olun o sizin yavrunuz cabalayacaksiniz hemen koyvermeyin daha cok kucuk ne sanslisiniz erken farketmissiniz bak cok unlu bi prof burdaki bir doktorun kizina otizm demis hem de agir otizm yogun ilgi egitimle cocuk normallesmis o profa bi daha goturdugunde ozur dilemis yanlos tani uyaran eksikligiymis demis.otizm sayfasinda durununannesi nicki de okuyabilirsinizEl hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğim
Sakin olun lütfen bakın Dr da demiş bı sene de toplar niye umudunu kaybetiyosunuz ? Sıvayın kolları herkes günde 2 saat ugrasiyosa siz 5 saat uğraşın 2 yaşında benim kızımın da göz teması da iyi değildi. Zaten neyin ne olduğu 3 yaştan sonra belli oluyo daha çok. Çok okuduk burda 2 yaşında otizm tanısı konulupta tanısı kalkan yanlış tanı konulan.. özel egitim sizin ilginiz kreş bakın görün 3 aya kalmaz neler oluyo bı deneyinEl hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğim
Çocuklarda çok çeşitli tanılar vardır tipik bir şekilde genel olarak otizm diyebiliyorlar Siz başka bir yerde tekrar gösterin ayrıca bir ergoterapist ile de görüşün Bu tür tanılarda ergoterapi seanslarıyla çok iyi ilerlemeler katediyorlar en önemlisi desteğinizi esirgemeyin Siz güçlü oldukça oda üstesinden gelecektir emin olunEl hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?