Çocuk Hastalıkları Otizm mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah yardımcıniz olsun umarım çok daha iyi hale gelir önceki yazilariniz da göz teması hayali oyun oynama gibi bı çok iyi özelliği varmıştı sadece konuşma yok yazmsiniz uyaran eksikliği denilmiş Dr lar çok yanilabiliyo malesef geç egitime baslamanizin sebebi dr lar olmus. Umarım çok çok iyi duruma gelir
İnşaAllah çok teşekkür ederim.bizim hiç göz teması isime bakmama sorunumuz olmadı mesela.alıcı dili de iyi.herşeyi anlıyor ama kendisi konuşmak istemiyor.4 yaşından sonra kullandığı bütün kelimeleir bıraktı ve sustu maalesef.ondan sonra tanı koydular sağolsunlar.

İnşaAllah çok teşekkür ederim.bizim hiç göz teması isime bakmama sorunumuz olmadı mesela.alıcı dili de iyi.herşeyi anlıyor ama kendisi konuşmak istemiyor.4 yaşından sonra kullandığı bütün kelimeleir bıraktı ve sustu maalesef.ondan sonra tanı koydular sağolsunlar.
Çok enteresan gerçekten bu belirtiler ilk belirtiler arasında arkadaşlık kurabilen bı çocuk mu

Parmak ucuna basması bire bir otizim belirtisi mi ? Benim bir yakınım küçüklükten beri parmak ucuna basıyordu. Şimdi 10 yaşında ki hala ara ara parmak ucuna basıp yürür ama otizim değil.

Bir başka tanidigimizin oğlu şu an 3 yaşına girmek üzere hala tam anlamıyla konuşamıyor, kucağa alınmayı hiç sevmiyor, genelde annesiyle takılıyor oyuncaklarıyla oynamayı sevmiyor. Yeni doktora götürdüler doktor sağlıklı, zamanla konuşur kreşe verin demis.

Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece mama yiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece mama. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum bir kaç haftadır uyumaya dalar ken hiç yoktan alkış yapmaya başladı . Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Eski mesajlarnizi okuyorum. Bakin cocugunuz tek tip besleniyor. Benim kizim da oyleydi. Sut u birakin. Acliktan olmez. BLW uygulayin. Dokunsun doksun yesin. Ve lutfen baska bir uzman a daha goturun.

Eski mesajlarnizi okuyorum. Bakin cocugunuz tek tip besleniyor. Benim kizim da oyleydi. Sut u birakin. Acliktan olmez. BLW uygulayin. Dokunsun doksun yesin. Ve lutfen baska bir uzman a daha goturun.
Bunlar 3 ay önce idi. Daha da ağırlaştı durumu. El hareketleri başladı sinir krizi takıntılar korkular bağırmalar başladı. Kızı kaybettik elim den kayıyor yavrum

simdi esime okudum yazdiginizi
otizmli cocuklarin dersine giriyo. hemen 0/3 yas grubu icin dr ile gorussun. ozellille paemak ucuna basmasi falan dedi. uzgunum ama olabilirde umarim cocugun karakteristik huylaridir bisey yoktur🙏
Esiniz daha iyi biliyordur ama cocuklar parmak ucunda da yurur kendi etrafinda da doner bu yaslarda sevinince kanat da cirapar onemli olan gelisim asamalari ilgisini ceken seyleri isaret parmagiyla gosteriyor mu goz temasi nasil iletisimi nasil komutlari anlayip uyguluyor mu.cocuk gelisiminde parmak ucunda yuruyebilir yaziyor mesela cocuk 4 yasindadir parmak ucunda yuruyordur kanat cirpiyordur bunda sıkıntı ama 20 aylik bebekde sanmiyorum diger gelisim asamalarina bakilmali

Esiniz daha iyi biliyordur ama cocuklar parmak ucunda da yurur kendi etrafinda da doner bu yaslarda sevinince kanat da cirapar onemli olan gelisim asamalari ilgisini ceken seyleri isaret parmagiyla gosteriyor mu goz temasi nasil iletisimi nasil komutlari anlayip uyguluyor mu.cocuk gelisiminde parmak ucunda yuruyebilir yaziyor mesela cocuk 4 yasindadir parmak ucunda yuruyordur kanat cirpiyordur bunda sıkıntı ama 20 aylik bebekde sanmiyorum diger gelisim asamalarina bakilmali
Parmak ucu yürümesi 17. Aydan sonra başladı önceden yoktu. Diğer dediklerinizı yapıyor yüzde 50 elli

Parmak ucu yürümesi 17. Aydan sonra başladı önceden yoktu. Diğer dediklerinizı yapıyor yüzde 50 elli
Bak isme bakmamasi dikkat eksikliginden olabilir cocuklarin cogu ismine hemen donmuyor onu bir eleyelim tmm isaret parmagini kullaniyormu size oyuncak getiriyormu sizin ilginizi cekmeye calisiyor mu dil gelisimi nasil bakin ozel egitim aldirin ama otizm demeyin hemen yanlis tani o kadar cok ki belkide uyaran eksikligi

Bak isme bakmamasi dikkat eksikliginden olabilir cocuklarin cogu ismine hemen donmuyor onu bir eleyelim tmm isaret parmagini kullaniyormu size oyuncak getiriyormu sizin ilginizi cekmeye calisiyor mu dil gelisimi nasil bakin ozel egitim aldirin ama otizm demeyin hemen yanlis tani o kadar cok ki belkide uyaran eksikligi
El hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğim

Hircinligi da iki yas sendromu bide bu yas cocuklarinda takinti hep var mesela karsi komsumun kizinin kapi kapatma takintisi var hep o kapatmali yoksa kiyamet kopar benim oglum yumusak kurbagasiyla uyur ya da bi damla ustu islansin kiyametler kopar bakin oglumda suphe icindeydim ismine bazen cabuk doner bazen donmezdi dil gelisimimiz hic gecikmedi hatta yasitlarindan onde gitti ama sevinince bazen kanat cirpardi gecti sinirlenince kafasini yere bile vurardi ama otizm degil iki psikiyatrist 2 ozel egitimci gordu

El hareketleri var el parmaklarını bir tuhaf yapıyor gölge siyle oynuyor sadece bağırıyor . Çok ünlü bir prof. Tanıyı koydu. Doğduğundan beri var bu hastalık bu kızda dedi. Ama 1 yıl iyi eğitim le düzelir dedi ama benim o kadar halim yok belki de 1 gün sonra intihar edeceğim
Aa sakin olun o sizin yavrunuz cabalayacaksiniz hemen koyvermeyin daha cok kucuk ne sanslisiniz erken farketmissiniz bak cok unlu bi prof burdaki bir doktorun kizina otizm demis hem de agir otizm yogun ilgi egitimle cocuk normallesmis o profa bi daha goturdugunde ozur dilemis yanlos tani uyaran eksikligiymis demis.otizm sayfasinda durununannesi nicki de okuyabilirsiniz

Bol ilgiyle cabalayin egitimini de elinizden geldigi kadar verdirin gerisi Rabbimin emri bak kardesi de olacakmis belki ona cok iyi olacak bakin ben otizmmi diye cok arastirmis okumus hatta bu konuda tedavilik olmus bir anneyim bana oglumu gotyrdugum psikiyatrist terapi vermeye baslamisti bu konulara cok girmek istemiyorum ama bu hayatta neyin garantisi var burdan cikinca sakat kalmayacagini biliyormusun hadi diyelim cocugun otizm ne yapacaksin bunun bir ilaci yok sadece sevgi ve ilgi bide sen bitecek bir hayatta aci cekip sonsuz hayatta cennete gidecegini bilsen hangisini tercih edersin.o zaman dedimki her seyin hayirlisi.

Sakin olun lütfen bakın Dr da demiş bı sene de toplar niye umudunu kaybetiyosunuz ? Sıvayın kolları herkes günde 2 saat ugrasiyosa siz 5 saat uğraşın 2 yaşında benim kızımın da göz teması da iyi değildi. Zaten neyin ne olduğu 3 yaştan sonra belli oluyo daha çok. Çok okuduk burda 2 yaşında otizm tanısı konulupta tanısı kalkan yanlış tanı konulan.. özel egitim sizin ilginiz kreş bakın görün 3 aya kalmaz neler oluyo bı deneyin

Bı de başka bı psikiyatriye daha gidin tek dr gozlemiyle yarım saat gozlemiyle koyulcak teşhis değil bı kaç dr gorusu alın uyaran eksikliği oluşmuştur belki de onun belirtilerine de bakım netten otizm atmasından ziyade uyaran eksikliği çoğaldı artık şehir hayatı yalnizlasmis ailer babalar iste sadece anne gören cocuklar. Bakin roman çocuklarına tipik otizm varsa vardır 3 günlük cikartiyolar çocukları cin gibi de oluyolar

Çocuklarda çok çeşitli tanılar vardır tipik bir şekilde genel olarak otizm diyebiliyorlar Siz başka bir yerde tekrar gösterin ayrıca bir ergoterapist ile de görüşün Bu tür tanılarda ergoterapi seanslarıyla çok iyi ilerlemeler katediyorlar en önemlisi desteğinizi esirgemeyin Siz güçlü oldukça oda üstesinden gelecektir emin olun

Back