Otizm mi duyusal problem mi ?

ikimavisannesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2023
111
5
42
Merhaba
Oglum 22 aylik daha öncede burada konular açmıştım fakat suphelerimiz hala devam ediyor, bu şekilde durumlar yaşayanlar nasil sonuçlarla karşılaştı merak ediyorum, Şuan aşağıda yazacağım belirtiler var,Komut alır Arada gözlerimize bakiyor fakat genelde bakmaktan kaciniyor bundan 3 ay öncesinde psikiyatri hiperaktivite olacağını söyledi ama ben başka bjsey var gibi düşünüyorum tecrübeli anneler cevap verirse sevinirim
Belirtiler syan bu şekilde
Göz teması kısıtlı
İsmine bakmama
Dilini ağzının içinde ve dudak kenarinda dolandırma
Parmaklarini birleştirme
Bas parmagini diğer parmaklarına surmek
Dişlerini gicirdatma
W oturuşu
Duyusal hassasiyet
Ara ara kulak kapama
Komut bazen aliyor bazen almıyor
Acıya az duyarlılık
Oyuncaklarla uzun süre oynamama
Soguk yerlere yatma
Göz dalmalari
Herseyi agzina sokma
Klozete oturmak asla istemiyor
Hic oturmak yok surekli hareket halinde

Merhaba öncelikle rabbim İnşallah yüreklerimize ferahlık verir sizi çok iyi anlıyorum benim oğlum 8 aylık 5 6 ayından beri benimde şüphelerim var ve devam ediyor saydıklarınız genel olarak üzgünümki otizm benzeri belirtiler. Benim oğlumda ismine bakmıyor duyusal hassasiyetleri var ses, ışık, dokunsal birşey yaptığımızda taklit etmiyor yabancılama yok bana düşkünlüğü yok bırakıp gitsem hiç ağlamaz göz teması var sosyal gülümsemesi var ama bunlar anlamlı değil bence bebeğimin beni anlamadığına eminim psikiyatriye götürdüğümde göz teması olduğu ve güldüğü için birşeyi yok dediler ama ben eminim bence içinizde kuşku varsa rapor almayı beklemeyin bol bol araştırın eğitici oyunlar oynayın 3t kesinlikle hayatınızda olmasın çoookk zor biliyorum ama bunu yaşıyacağız geç kalmamak için en çabuk reaksiyonu almalıyız

Merhaba
Oglum 22 aylik daha öncede burada konular açmıştım fakat suphelerimiz hala devam ediyor, bu şekilde durumlar yaşayanlar nasil sonuçlarla karşılaştı merak ediyorum, Şuan aşağıda yazacağım belirtiler var,Komut alır Arada gözlerimize bakiyor fakat genelde bakmaktan kaciniyor bundan 3 ay öncesinde psikiyatri hiperaktivite olacağını söyledi ama ben başka bjsey var gibi düşünüyorum tecrübeli anneler cevap verirse sevinirim
Göz teması kısıtlı
İsmine bakmama
Parmaklarini birleştirme
Dişlerini gicirdatma
W oturuşu
Duyusal hassasiyet
Ara ara kulak kapama
Acıya az duyarlılık
Soguk yerlere yatma
Göz dalmalari
Herseyi agzina sokma
Saydiklariniz otizm belirtilerine benziyor umarım değildir.Ama psikiyatr anlar yani öyle birşey varsa.En son 3 ay önce götürmüşsünüz,yine götürün derim.

Merhaba öncelikle rabbim İnşallah yüreklerimize ferahlık verir sizi çok iyi anlıyorum benim oğlum 8 aylık 5 6 ayından beri benimde şüphelerim var ve devam ediyor saydıklarınız genel olarak üzgünümki otizm benzeri belirtiler. Benim oğlumda ismine bakmıyor duyusal hassasiyetleri var ses, ışık, dokunsal birşey yaptığımızda taklit etmiyor yabancılama yok bana düşkünlüğü yok bırakıp gitsem hiç ağlamaz göz teması var sosyal gülümsemesi var ama bunlar anlamlı değil bence bebeğimin beni anlamadığına eminim psikiyatriye götürdüğümde göz teması olduğu ve güldüğü için birşeyi yok dediler ama ben eminim bence içinizde kuşku varsa rapor almayı beklemeyin bol bol araştırın eğitici oyunlar oynayın 3t kesinlikle hayatınızda olmasın çoookk zor biliyorum ama bunu yaşıyacağız geç kalmamak için en çabuk reaksiyonu almalıyız
Evet psikiyatri genelde goz temasi varsa otizmden suphelenmiyor malesef ki benimde içim içimi kemiriyor derdini anlatıyor, kelimeleri yerli yerinde kullaniyor ama duyusal problemler çok var bazen yok bu çocuğun birsj diyorum bazen var diyorum Şuan en çok kafama w oturuşu ve dilini agzinda dödurmesi çok kafama takiliyor bas parmagini diğer parmaklarına surtuyor ama çok belirgin değil ablasıyla oynar eğlenir taklit eder bilemiyorum 😔

Bence duyusal hassasiyeti için bi ergoterapist ile görüşün ben oğluma masajlar yapıyorum yeme problemi var buda duyusal hassasiyetden diye düşünüyorum

Merhaba
Göz teması kısıtlı
İsmine bakmama
Parmaklarini birleştirme
Dişlerini gicirdatma
W oturuşu
Duyusal hassasiyet
Ara ara kulak kapama
Acıya az duyarlılık
Soguk yerlere yatma
Göz dalmalari
Herseyi agzina sokma
Merhaba,
Yakın zamanda kızım hasta olduğu için doktora götürdüğüm zaman artık 1 buçuk yaşında olduğu için genel bir gelişimi ile ilgili de bilgi edinmek istedim. Öncelikle şunu diyeyim yazdığınız bazi şeyleri şu anda hemen hemen birçok çocuk yapıyordur. Ancak ismine bakmama durumu beni düşündürdü. Çünkü hem doktor hem de hemşire direkt ilk olarak ismine her zaman bakmasi gerekiyor dedi. ( Herhangi bir şeyle ilgilendiği zamanlar hariç)
O sebeple burada biz size ne söylesek siz tatmin olmayacaksınız. Hem de profesyonel bir bilgi vermemiş olacağız. Bence iyi bir doktordan randevu alın. Sizi korkutmak için söylemiyorum ve bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. Ancak biz size sağlıklı bilgiyi veremeyiz

Merhaba,
Yakın zamanda kızım hasta olduğu için doktora götürdüğüm zaman artık 1 buçuk yaşında olduğu için genel bir gelişimi ile ilgili de bilgi edinmek istedim. Öncelikle şunu diyeyim yazdığınız bazi şeyleri şu anda hemen hemen birçok çocuk yapıyordur. Ancak ismine bakmama durumu beni düşündürdü. Çünkü hem doktor hem de hemşire direkt ilk olarak ismine her zaman bakmasi gerekiyor dedi. ( Herhangi bir şeyle ilgilendiği zamanlar hariç)
O sebeple burada biz size ne söylesek siz tatmin olmayacaksınız. Hem de profesyonel bir bilgi vermemiş olacağız. Bence iyi bir doktordan randevu alın. Sizi korkutmak için söylemiyorum ve bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. Ancak biz size sağlıklı bilgiyi veremeyiz
Evet çok haklısınız ama belki aynı belirtileri yaşayan anneler vardır diye yazmak istedim.Psikiyatriye 3 ay önce gittik hiperaktivite olabileceğini söyledi. Ama sanki bir iyi bir kötü oluyor bazen goz temasi kuruyor ismine bakıyor bazen yanımda bisey söylüyor asla bakmıyor

Merhaba,
Evet ismine bakmama ve goz temasi çok önemli diyorlar ismine genelde bakmıyor goz temasida kısıtlı gibi yani duyusal hassasiyet mi yoksa başka hisey mi bilmiyorum

Evet psikiyatri genelde goz temasi varsa otizmden suphelenmiyor malesef ki benimde içim içimi kemiriyor derdini anlatıyor, kelimeleri yerli yerinde kullaniyor ama duyusal problemler çok var bazen yok bu çocuğun birsj diyorum bazen var diyorum Şuan en çok kafama w oturuşu ve dilini agzinda dödurmesi çok kafama takiliyor bas parmagini diğer parmaklarına surtuyor ama çok belirgin değil ablasıyla oynar eğlenir taklit eder bilemiyorum 😔
Merhaba benim oğlum 9 aylik dilini döndürme ağzında w oturuşu var göz teması az. Sosyal.gulumsemesi var ama hep etraflarında.ilgileniyor.komut almiyor

Merhaba benim oğlum 9 aylik dilini döndürme ağzında w oturuşu var göz teması az. Sosyal.gulumsemesi var ama hep etraflarında.ilgileniyor.komut almiyor

Merhaba
Göz teması kısıtlı
İsmine bakmama
Parmaklarini birleştirme
Dişlerini gicirdatma
W oturuşu
Duyusal hassasiyet
Ara ara kulak kapama
Acıya az duyarlılık
Soguk yerlere yatma
Göz dalmalari
Herseyi agzina sokma
Diolog şeklindeki konusyor

Bence duyusal hassasiyeti için bi ergoterapist ile görüşün ben oğluma masajlar yapıyorum yeme problemi var buda duyusal hassasiyetden diye düşünüyorum
10-11 aylıkken ergonterapiye gitmiştik 6 seans o zamanlar ayaklarini çeviriyordu ellerini havaya kaldırıp oynatiyordu gidince onları bıraktı ama her seferinde baksa bisey çıkıyor bi iyi bi şüphe ettiriyor

Ya daha nassın isarette ediyor. Sizi anlıyorum güzel şeyler duymak istiyorsunuz. Ben kızımda hepsini yaşamıştım çok şükür sağlıklı. şimdi 9 aylik oglum var sil başa döndüm. Bunlar otizm esintileri taşıyan normal çocuklar. Ama bende şuan bebeğimi gozlemlemekten bebek sevgisi yasamiyorum

W oturuşu kızımdan vardı şuan oğlumda var. Sizin ilk çocuğunuz tamamen normal mi gelişti bu belirtiler yokmuydu

Oğlumda şuan dili sizin bahsettiğiniz gibi yapıyor döndürüyor biseye odaklamdiginda. Evde sürekli hareket halinde iletişim kurmak çok zor. Ama sosyal gülümsemesi var saklambaç oynar canı isterse bir kaç kez alkış bye bye yaptı genelde kafasına göre takilio

W oturuşu kızımdan vardı şuan oğlumda var. Sizin ilk çocuğunuz tamamen normal mi gelişti bu belirtiler yokmuydu
Evet kiziim çok ilerideki diğer cocuklarda ilk cocugum kız o şekildedir ama panzeri döneminde çok tv ye maruz kalmıştı o zamanlar oda ismine bakmamaya başlamıştı sonra krese verince duzeldi

X