Otizm korkusu

buna benim cevap vermem çok zor ama kızınız çok akıllı ve algıları açık bir çocuk belli ki. üstün zeka istisnalar hariç aslında bilindiği gibi olmuyor. genel olarak özel öğrenme güçlüğü eşlik ediyor. mesela benim kızım aspergerin %18lik bölümünde olduğu söylendi yani dahi kısmında ama ben kızıma toplama öğretemiyorum 5+5 kaç eder diyorum 55 diyor. ama bizi bu konuda zorlarken ne söylesek çarpabiliyor. 10+12 kaç eder dersem 120 diyor 5+9 kaç eder diyorum 45 diyor yanlış kızım iyi dinle diyorum . afedersin anneciğim çarptım diyor. yani çarpmayı nasıl öğrendi hiçbir fikrim yok. çok basit şeyleri yapamaz iken 3-4 sene sonra yapmasını beklediğimiz şeyleri kendisi öğreniyor. bir de çok hızlı yağlı boya resim yapıyor şuan özel bir hoca ile çalışıyor. genel hali de yalnız başına tanımadığımız bir şehre bıraksak haline ağlamak yerine kendine kalacak yer ve yemek bulmaya odaklanır . yani anlatmak çok zor yaşamak daha da zor.
Kaç yaşında konuştu kızınız?

Kaç yaşında konuştu kızınız?
9 aylık iken baba gel, baba git, anne al gibi 2 kelimeli cümleler kurdu. sonra inanılmaz hızlı ve hiçbir şeyin anlaşılmadığı bir konuşmaya geçti. o dönem çok üzücüydü ne çevresi ne de biz hiçbirşey anlamıyorduk. bu dönem 4 yaşına kadar devam etti. 4 yaşında çok düzgün cümleler ve iyi bir diksiyon ile konuşmaya başladı ama az konuşuyordu bazen günde 1 cümle. o zaman doktorumuz beyin gelişimi ile dil gelişimi aynı değil anlatacaklarını anlatamayınca konuşmaktan vazgeçiyor ded,. şuan 8 yaşında çok güzel konuşuyor ama konuşma tarzı farklı bazıları anlıyor farkı bazılarına çok normal geliyor. aslında düşünceleri farklı olduğu için anlatımı da farklı. ama dil gelişimi ile ilgili bir durum değil bu.

9 aylık iken baba gel, baba git, anne al gibi 2 kelimeli cümleler kurdu. sonra inanılmaz hızlı ve hiçbir şeyin anlaşılmadığı bir konuşmaya geçti. o dönem çok üzücüydü ne çevresi ne de biz hiçbirşey anlamıyorduk. bu dönem 4 yaşına kadar devam etti. 4 yaşında çok düzgün cümleler ve iyi bir diksiyon ile konuşmaya başladı ama az konuşuyordu bazen günde 1 cümle. o zaman doktorumuz beyin gelişimi ile dil gelişimi aynı değil anlatacaklarını anlatamayınca konuşmaktan vazgeçiyor ded,. şuan 8 yaşında çok güzel konuşuyor ama konuşma tarzı farklı bazıları anlıyor farkı bazılarına çok normal geliyor. aslında düşünceleri farklı olduğu için anlatımı da farklı. ama dil gelişimi ile ilgili bir durum değil bu.
Benim kızım 18 aylık , daha önce yazdığınız bazı durumları ( acıksa bekler, uykusu gelir bekler vs) benziyor.
Şu anda hece dışında kelimesi yok, ama çok kalabalık bir avm otoparkında bizim arabamızı bizden önce tanır, sokakta benzer marka -model arabaları gösterir buna benzer davranışları var, bana sanki yaşına uygun değilmiş gibi geliyor.
Psikiyatrist otizm değil demişti ama ne beklemem gerekiyor bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Benim kızım 18 aylık , daha önce yazdığınız bazı durumları ( acıksa bekler, uykusu gelir bekler vs) benziyor.
Şu anda hece dışında kelimesi yok, ama çok kalabalık bir avm otoparkında bizim arabamızı bizden önce tanır, sokakta benzer marka -model arabaları gösterir buna benzer davranışları var, bana sanki yaşına uygun değilmiş gibi geliyor.
Psikiyatrist otizm değil demişti ama ne beklemem gerekiyor bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
benim kızımda bütün ailenin arabalarını plakalarını ezbere bilir 1 yaşındayken değiştirdiğim arabanın plakasını ve modelini hatırlar. aspergerde sonsuz bir ezber isteği var ben engellemeye çalışıyorum kafasını bununla doldurmasın diye ama şimdi de etrafındaki herkesin apartmanının rengini ve kaçıncı katta oturduğunu soruyor heralde 200-300 kişinin bilgisi vardır şuan kafasında. mesela benim iş yerime geliyor herkese senin apartmanın beyaz 10. kattasın senin ki gri 5. kattasın diyor ama biraz garip bir durum olduğu için bunu da engellemeye çalışıyorum. mesela izlediği tüm filmlerin vizyon tarihini ezberliyor geçen çantasında bir kağıt buldum kronolojik sıraya göre tarihleri ve film isimlerini yazmış. Benim tek dileğim topluma karışması farklılığının hissedilmemesi.

X