• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm korkusu

Bende 5 aylık oğlum içim endişeleniyorum çocuk psikiyatriye götürmeyi düşünüyorum çok mu acele ediyorum

Sanada baska birseyimi anlatayim 4 aylıktı sanirim heryerde ismine seslenince bakar yazıyordu ve olduğum grupta yazıyorlar filân ben cocugu çağırıyorum bakmıyor arkadan önden yok nasil uzuldum nette arastiriyorum en son ne zaman olur diye,
Neyse doktor kontrolü vardi gittik dedim ismine bakmiyor otizm olabilir mi dedim. Doktor işitme testi yaptırdınız mi dedi icimden yaw he onu geç bakmıyor diyorum otizm mi anlar miyim olsa diye söyleniyorum evet üniveriste hastanesinde yaptırdık geçti dedim... neyse ben kadinin başında otizm mi acaba yine dedm benimki kadin nereye gidiyor oraya bakıyor gülücükler agular havada ucusuyor... bakar ya ne acele ediyorsun dedi çıngırak al kulaginda salla bir sag bir sol takip etsn dedi o kulakta problem bar diye düşünüyor, neyse geldik eve ana kucağında oturuyor ben arkadan yırtıyorum kendimi ismini söyle söyle bakmıyor en son deli gibi bagirirken gülerek dönüp baktı.. o zamanda deli gibi arkasindan bagiriyordum sonra birden bakmaya başladı iste çocukları gerçekten bunaltıyoruz...varsa endiseniz doktorunuza söylin hemen psikiyatre gitmeyin.. ben göz doktoruna götürdüm ona bile sordum delilik zamanlarım gülüyorum şimdi

Merhaba arkadaslar belki bazilariniz biliyordur oglumla ilgili bazi suphelerim vardi bu ay baska bi doktora goturdum ve benimle cok goz temasi kurmadigini soyledim doktor da ugrasti goz temasi kurmak icib oglum utaniyor gibi kafasini cevirdi dediki cok goz temasi kurmuyor ama otizmli bi bebek gibi de degil dedi bi psikiyatriste goturun dedi bizde psikiyatriste gittik fakat oglum uyuyordu konustuk videolar gosterdim doktor bebekte bise gorunmuyor ama uyanikken degerlendirelim dedi yarin tekrar goturcm.bi de ben okb hastasiym herkesin soyledigi gibi benim takintilarimdir insallah bunu en cok ben isterim.bu arada esime bahsedemiyordum suphemi icime atiyordum bazan kafayi yiyecek gibi oluyordum .cok zor bi donemden geciyorum yani Allahim kimseyi evladiyla sinamasin. bize de lutfen dua edin arkadaslar
okbniz için bebeğe hamileyken ilaç kullandınız mı ?

Teşekkür ederim ama işte dediğiniz gibi elimde değil sürekli internetten bişiler okuyup kafayı yiyorum allahım herkese evladını sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin kimseyi evladı ile sınamasın hergün her dk tek duam bu

otizm olmayan 10 aylık bebeklerin çoğu bile seslenince bakmıyor..
benm kızım simetrik dizerdi herşeyi ,çamaşır mak. çok dikkatlice izlerdi bunlar otizm belirtileindenmiş.
bende çok endişelenmiştim. şimdi 5 yaşnda hiç birşey yok şükür.
annelrin geneli evhamlıdır zaten bebekleri konu olunca.

otizm olmayan 10 aylık bebeklerin çoğu bile seslenince bakmıyor..
benm kızım simetrik dizerdi herşeyi ,çamaşır mak. çok dikkatlice izlerdi bunlar otizm belirtileindenmiş.
bende çok endişelenmiştim. şimdi 5 yaşnda hiç birşey yok şükür.
annelrin geneli evhamlıdır zaten bebekleri konu olunca.
Nettekilere bakmak insani delirtir.haklisiniz benim bi arkadasin oglu da ismine bakmiyordu annesi ovup duruyordu benim oglum hemen doner 6. Ayindan beri deyip duruyordu bize geldiler cagirdim ismiyle donmemisti esimde cagirdi yine bakmamisti.Allah cocuklarimiza saglik versin hayallerimizi gerceklestirmeyi nasip etsin.

Nettekilere bakmak insani delirtir.haklisiniz benim bi arkadasin oglu da ismine bakmiyordu annesi ovup duruyordu benim oglum hemen doner 6. Ayindan beri deyip duruyordu bize geldiler cagirdim ismiyle donmemisti esimde cagirdi yine bakmamisti.Allah cocuklarimiza saglik versin hayallerimizi gerceklestirmeyi nasip etsin.
evet bir başım agrıyor yazarsın beyninde ur var a kadar gider iş..
amin inşallahhh

4 hafta süreyle 7gün 24saat çocuğunun tüm ihtiyaclarini birebir, sicak ve koruyucu bir tutumla karşılamaya uyumlu, esnek, çocuğuna adapte bir annelik tutumunun bu tür durumlarda etkili bir metod olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar var canım.
Bir dene istersen.
Nereden ulsabikitiz bu calismalara...

Yaklasik 1 yil once aglayarak bu konuyu acmistim.suan oglum 27 aylik cok sukur gelisimi gayet yerinde olan bir cocuk ama ben ogluma kendime esime aileme herkese dunyayi dar ettim nette okuyup okuyup kurdum tam 3 defa psikiyatriste goturdum sonuc ben anneligimin keyfini bu zamana kadar hic cikaramadim hep endisli ve aglamakli halimle gecirdim.benim gibi endise eden bir anne varsa hele cocugu cok kucukken 5 6 aylikken kaygilanan varsa yapmayin en guzel gunleri kendinize zehir edersiniz ben ettim siz etmeyin belki cocugum acaba otizmmi diye bosuna endiselenen bir annenin yuregini ferahlatirim diye yazmak istedim...

Ben bebegimle surekli ilgilendim hic tv izletmedim besiginde yalniz birakmadm cocuk sarkilari soyledim oynamaya calostim ama o esnek olmayi beceremedim sanirim ogluma baski kurdum onu zorladim benimle iletisim kursun oynasin diye
Cocugunuzla asiri fazla baski kurmayin travma olusuyor inatina yapar Allah korusun, birak oyun oynasin hergün 1 saat günde 2 defa seyrettir cizgi filmleri oyun parki arkadaslari varsa arada bi götür oraya 1 saatlige

Cocugunuzla asiri fazla baski kurmayin travma olusuyor inatina yapar Allah korusun, birak oyun oynasin hergün 1 saat günde 2 defa seyrettir cizgi filmleri oyun parki arkadaslari varsa arada bi götür oraya 1 saatlige
1 saat mi, çok fazla.

Back