• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm korkusu

Bebegim 10 aylik dede mama anne gibi seyler soyluyor ama anlamini bilerek degil by by yapiyor cee oynuyor kovalamac oynuyor hatta kovalamac oyununu kendi baslatiyor nesne surekliligi var yani yere dusen nesneyi ariyor gozunun onunde saklanan nesneyi buluyor biseyle ugrasiyor ya mesela ismini soyluyorum bana bakmiyor ama ben odadan ckinca 2 dk sonra beni aramaya basliyor odalara bakiyor.bu arada tv sdece uyudugunda aciliyor

Endişelenme gayet normal bence tabiki uzman degilim ismine bakmamasi tek başına bir anlam ifade etmeyebilir... oyuncakları amacina uygun oynuyor anladığım kadarıyla kendinize eziyet etmeyin.. bakin ne anlatacam herkes gibi otizimi diye okuya okuya sacmaladigim bir dönemdi cocuga gel gel yaptırmaya çalışıyorum yok allah yapmıyor artik her dk diyordum yapmıyor sonra bir baktim yatakta kendi kendien gel gel yapıyor ben yaklaşınca hemen bıraktı:) arkami dönsem yapıyordu ama ben bakinca saklıyordu o gün anladim cocugu sıktığımi bıraktım

Öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladı ile sınamasın... benim 5. ayına yeni girmiş bi oğlum var evde ismine bakıyo babası sakallarıyla gıdıklayınca gülüyo hapşuu yapınca gülüyor ama normalde çok gülen ses çıkaran bi bedel değil bende endişe ediyorum agulamıyor diye yeni yeni oyun halısında dönüyo oyuncaklara uzanıp ağzına götürmeye çalışıyor ellerini dişlerine götürüyor damağına masaj hoşuna gidiyor bilmiyorum çok endişe ediyorum ne yapmalıyım acaba

Herseyi yapiyor 5 aylik bebek daha ne yapsin..
Demek ki sakin bir bebek olacak.

Hiç tv açmıyoruz zaten ama gittiğimiz biryerde görürse acayip dikkatini çekiyor baktırmıyorum yada tv yi kapattırıyoruz zaten şarkı söylüyorum dinliyor bana bakarak hafif gülümseyerek ama kendi halinde pek ses çıkaran bi bebek değil işte bende endişeleniyorum tabii agulamıyor ses çıkarmıyor diye
Her çocuğun gelisimi farkli 2 aylikken agulamaya başlıyorlar genelde, bence bol bol kitap okuyun ben 4 aylikken başlamıştım okumaya cok faydasını gördük.

Endişelenme gayet normal bence tabiki uzman degilim ismine bakmamasi tek başına bir anlam ifade etmeyebilir... oyuncakları amacina uygun oynuyor anladığım kadarıyla kendinize eziyet etmeyin.. bakin ne anlatacam herkes gibi otizimi diye okuya okuya sacmaladigim bir dönemdi cocuga gel gel yaptırmaya çalışıyorum yok allah yapmıyor artik her dk diyordum yapmıyor sonra bir baktim yatakta kendi kendien gel gel yapıyor ben yaklaşınca hemen bıraktı:) arkami dönsem yapıyordu ama ben bakinca saklıyordu o gün anladim cocugu sıktığımi bıraktım
Oyuncakla oynamiyor oglum pek. daha cok etrafta gordugu nesnelere saldiriyor.sdece pelus bi kurbagsi var onu gorunce hemen guluyor sariliyor onunla uyuyor.ben de oglumu cok bunalttim hatta 7 aylikken annemlerle goz temasi kurup oynarken benden gozlerini kaciriyordu.insallah biseyi yoktur.ben okb hastasiyim benim evhamlarimdir insallah Allahtan tek istedigim oglumun saglikli olmasi suan gozlerimden akiyor hayirlisiyla bi buyuseydi.

Allah korusun inşallah yoktur öyle birşey ne dedi doktor konu açılalı bayağı olmuş

Allah korusun inşallah yoktur öyle birşey ne dedi doktor konu açılalı bayağı olmuş
Doktor oyle bisey olmadigini benim takintim oldugunu soyledi ama hala ismine bakmiyor.goz temasi cok kurmuyor etrafi karistiriyor surekli.acikcasi bazen biseyi yok bazen kesin bise var diyorum

Aynen bende öyleyim bazen bişeyi yok diyorum bazen ya varsa diyorum allahım sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin herkese kimseyi evladı ile sınamasın tek dileğim bu

Aynen bende öyleyim bazen bişeyi yok diyorum bazen ya varsa diyorum allahım sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin herkese kimseyi evladı ile sınamasın tek dileğim bu
Amin bence sizin bebeginiz gayet normal daha 5 aylik nette yazilanlara bakmayin.benim teyzemin torunuda 7 aylik agulama babildama yok ama bizi anladigi bariz belli

Amin inşallah sizinkininde yoktur allah yardımcımız olsun beklemek çok zor bi süreç ama sonunda sağlık olsun tek herşeye katlanırım

8 aylik bir bebege hic bir doktor otizm teshisi koyamaz.
Otizm ozellikle 2 yas civarinda ortaya cikan bir durum.
Zaman icinde gozlemlemeyi ihmal etmeyin gelisimini.

Bende 5 aylık oğlum içim endişeleniyorum çocuk psikiyatriye götürmeyi düşünüyorum çok mu acele ediyorum

Bende 5 aylık oğlum içim endişeleniyorum çocuk psikiyatriye götürmeyi düşünüyorum çok mu acele ediyorum
5 ay otizm icin erken evet.
İlla bir sikinti vardir diye dusunmeyin ama siz de gelisimini takip edin ve yolunda gitmeyen birsey hissederseniz, bir cocuk norologu ile gorusebilirsiniz. Benim oglum 8 aylikti mesela desteksiz oturamiyordu, bunun gibi. Yoksa 5 aylik bir bebek icin goz temasi kurmamasi otizm oldugu anlamina gelmez.

Ben ona şarkı söylersem bakıyo bana konuşursam bakıyo nesne takibi var ama agulamıyor fazla ses çıkarmıyor kahkahayı eşim sakallarıyla gıdıklarsa atıyo sese dönüp bakıyo sesi arıyo bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi

8 aylik bir bebege hic bir doktor otizm teshisi koyamaz.
Otizm ozellikle 2 yas civarinda ortaya cikan bir durum.
Zaman icinde gozlemlemeyi ihmal etmeyin gelisimini.
doktor gayet keyifli bir bebek demisti.simdi 10 aylik oglum Gozlemliyorum ama kafayi yicem yakinda.bazen biseyi yok deyip seviniyorum bazn de ters giden bi durum var deyip kendi kendimi yiyorum biktim.bi de bizim emekleme oturma siralama erken oldu hatta elini birakiyo ve hic biyere tutunmadan ayakta duruyo.

Sabirli olun, bol bol ilgilenin bebeklerinizle, onlarla beraber nesenizi kaybetmeyin. Zaman sizin cevabiniz olacak.
Rabbim korusun evlatlarinizi, evlatlarinizla imtihan etmesin ins.

Back