• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm korkusu

Öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladı ile sınamasın... benim 5. ayına yeni girmiş bi oğlum var evde ismine bakıyo babası sakallarıyla gıdıklayınca gülüyo hapşuu yapınca gülüyor ama normalde çok gülen ses çıkaran bi bedel değil bende endişe ediyorum agulamıyor diye yeni yeni oyun halısında dönüyo oyuncaklara uzanıp ağzına götürmeye çalışıyor ellerini dişlerine götürüyor damağına masaj hoşuna gidiyor bilmiyorum çok endişe ediyorum ne yapmalıyım acaba

Bence endişe edecek bir şey yok daha beş aylık bebekten ne yapmasını bekliyorsun:emir_bebek:

Dr. Yok diyosa vardir bi bildigi... psikolog yerine pedagog a goturseniz ??
Her ilçede rehberlik araştırma merkezleri vardir.. araştırırsan siizn oturduğunuz yerde de bulabilirsiniz... en iyisi orasi..kesin tani koyarlar canim... endişe etme.. takipte ol yine....RAM' ne göturmeni tavsiye ederim...

Haklısınız belki çok şey bekliyorum küçücük bebeğimden ama elimde değil agulamaması çok gülmemesi falan endilenlediriyor beni küçük olmasına rağmen çocuk psikiyatriye götürmeli miyim acaba

Öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladı ile sınamasın... benim 5. ayına yeni girmiş bi oğlum var evde ismine bakıyo babası sakallarıyla gıdıklayınca gülüyo hapşuu yapınca gülüyor ama normalde çok gülen ses çıkaran bi bedel değil bende endişe ediyorum agulamıyor diye yeni yeni oyun halısında dönüyo oyuncaklara uzanıp ağzına götürmeye çalışıyor ellerini dişlerine götürüyor damağına masaj hoşuna gidiyor bilmiyorum çok endişe ediyorum ne yapmalıyım acaba
5 aylık bebekte endişe edecek bisey bulmanız cok garip... daha 5 aylık yani.1 yaşına gelsin o zman korkun.. ayrıca cocuklarin kendi ismine bakmamasi illa otizmli olmasını gerektirmiyo...

Nesne takibi var topu yuvarlıyorum bakıyo gözümün önünde oyunacağı aşağı yukarı sağa sola götürüyorum takip ediyo balkondan arabaları takip ediyo ağlayınca bakarak alın der gibi kaldırıyor kollarını kucağa alınca susuyo emzik emmiyo mama ikinci aydan sonra almadı ...

Internetten cok arastirmayin hanimefendi sadece gozlemleyin.benim oglum hala ismine bazn bakiyor bazen bakmiyor icim icimi yiyor ama 1.5 yasini bekleyecm.

Gözlemleyin ismine cok gülmesi gerekmiyor ki yani her bebek farkli..
@Kestanesekeriiim suanda kac aylik oldu bilmiyorum ama benim oğlumda bakmazdı bazen ama ben aa bak sana ne gösterecem ya da sana şunu ( sevdiği birsey) verecem deyince pitir pitir yanima gelirdi bakardida... 10 aylikken konusmaya başladı 13 aylikken 30 a yakin kelime diyordu bazen canları istemediği icin mi neden bilmiyorum bakmıyorlar... kitap okuyun gözüne bakarak konuşun tv den uzak durun

Nesne takibi var topu yuvarlıyorum bakıyo gözümün önünde oyunacağı aşağı yukarı sağa sola götürüyorum takip ediyo balkondan arabaları takip ediyo ağlayınca bakarak alın der gibi kaldırıyor kollarını kucağa alınca susuyo emzik emmiyo mama ikinci aydan sonra almadı ...
Daha ne yapsın yavru

Gözlemleyin ismine cok gülmesi gerekmiyor ki yani her bebek farkli..
@Kestanesekeriiim suanda kac aylik oldu bilmiyorum ama benim oğlumda bakmazdı bazen ama ben aa bak sana ne gösterecem ya da sana şunu ( sevdiği birsey) verecem deyince pitir pitir yanima gelirdi bakardida... 10 aylikken konusmaya başladı 13 aylikken 30 a yakin kelime diyordu bazen canları istemediği icin mi neden bilmiyorum bakmıyorlar... kitap okuyun gözüne bakarak konuşun tv den uzak durun
Bebegim 10 aylik dede mama anne gibi seyler soyluyor ama anlamini bilerek degil by by yapiyor cee oynuyor kovalamac oynuyor hatta kovalamac oyununu kendi baslatiyor nesne surekliligi var yani yere dusen nesneyi ariyor gozunun onunde saklanan nesneyi buluyor biseyle ugrasiyor ya mesela ismini soyluyorum bana bakmiyor ama ben odadan ckinca 2 dk sonra beni aramaya basliyor odalara bakiyor.bu arada tv sdece uyudugunda aciliyor

Hiç tv açmıyoruz zaten ama gittiğimiz biryerde görürse acayip dikkatini çekiyor baktırmıyorum yada tv yi kapattırıyoruz zaten şarkı söylüyorum dinliyor bana bakarak hafif gülümseyerek ama kendi halinde pek ses çıkaran bi bebek değil işte bende endişeleniyorum tabii agulamıyor ses çıkarmıyor diye

Hiç tv açmıyoruz zaten ama gittiğimiz biryerde görürse acayip dikkatini çekiyor baktırmıyorum yada tv yi kapattırıyoruz zaten şarkı söylüyorum dinliyor bana bakarak hafif gülümseyerek ama kendi halinde pek ses çıkaran bi bebek değil işte bende endişeleniyorum tabii agulamıyor ses çıkarmıyor diye
Bence sizin bebeginizin biseyi yok yine de temkinli olup izleyin

Back