Özel egitimciyim ben. Hafif duzey otizm tanisi almis cok iyi, endisenizi anliyorum ama korkularinizin cogu yersiz. Benim hafif duzey otizmli problem cozen,muzik aleti calan,guzelce sohbet edebilen goz temasiyla ogrencilerim oldu. sürekli ve kararli bi egitimle normal akranlari duzeyine yaklasir :) evde istikrarlı olun,sorumluluklar verin basit duzeyde. Biseyleri kendisinin talep etmesini saglayin. "Su"demeden su vermemeye calisin ornegin. Konusmasini saglayin. Tuvalet egitimi icin de belli saat araliklariyla ornegin 1,5' tuvalete goturun. Kiyafetlerini cikarip oturmasini saglayin. Bu sekilde deneyebilirsiniz. İcinizi ferah tutun ki iyi olsunMerhabalar 3.5 yaşında hafif düzey otizmli bir cocugum var.Henüz tek kelime bile konuşamıyor çok ilgileniyorum herseyi yapıyorum ancak olmuyor.Konuşamıyor.Özel eğitim alıyor yeni başladık.özel eğitim de ders sürelerimiz çok kısıtlı evde daha çok bizim ilgilenmemizle toparlıyoruz.
Çocuğum konuşamadıkça üzüntüm katlanıyor.İçime ağlıyorum kendimi salmak istemiyorum dik durmaya çalışıyorum…korkuyorum….
Artik tuvalet eğitimi vermem gerekiyor ancak nasıl yapacağımi bilemiyorum.hic konuşmayan sadece beden diliyle tarifle isteklerini anlatan bir cocugum var. İyi örnekler duymaya o kadar çok ihtiyacım var ki.. tuvalet eğitimini nasıl halledicem konuşamayan ama tuvaletini öğrenen bir şekilde ifade eden var mi etrafınız da bildiğiniz ?
Benim cocugum da konuşur mu ?tuvaletini öğrenir mi ?çok üzgünüm içimdekileri tarif edemiyorum… lütfen teselli olacak yol gösterecek bir yorumunuz var mi?
Çocuğumun yüzüne baktıkça kendimi kötü hissediyorum elimden geleni yapıyorum ancak belli bir çizgiden öteye geçemiyorum.Birileri hersey düzelecek dese şimdi ki haliyle kalmayacak tabi ki değişecek dese o kadar ihtiyacım var ki sanki hep böyle kalacak gibi hissediyorum.Dirayetimi bırakmadım sizlerin vereceği önerilere açığım.Tuvalet eğitimi sürecine başlamadan önce sizlere yazmak,sormak ,fikir almak ve motivasyon oluşturmak istiyorum ve süreci düzgün bir şekilde atlatmak istiyorum.
Ben otizmn dehb ve öğrenme gucluguyle karistirildigini dusunuyorum zaten atpik otzime cocukluk otizmi deniyor.konu sahibi hafif otizm tanısı alıp yasitlarini yakalayan hatta geçen çok çocuk var inşallah minik kuzu da oyle olacakÖzel egitimciyim ben. Hafif duzey otizm tanisi almis cok iyi, endisenizi anliyorum ama korkularinizin cogu yersiz. Benim hafif duzey otizmli problem cozen,muzik aleti calan,guzelce sohbet edebilen goz temasiyla ogrencilerim oldu. sürekli ve kararli bi egitimle normal akranlari duzeyine yaklasir :) evde istikrarlı olun,sorumluluklar verin basit duzeyde. Biseyleri kendisinin talep etmesini saglayin. "Su"demeden su vermemeye calisin ornegin. Konusmasini saglayin. Tuvalet egitimi icin de belli saat araliklariyla ornegin 1,5' tuvalete goturun. Kiyafetlerini cikarip oturmasini saglayin. Bu sekilde deneyebilirsiniz. İcinizi ferah tutun ki iyi olsun
Arkadasinjzin cocugu Normal bi cocuk gibi miArkadaşım oğluda otizmli konusmuyordu 4 yaşında hallettiler tuvalet eğitimini .şimdi 14 yaşında konusuyor
Hayır malesef otizm ama baya zorlayan otizmli lerden.Arkadasinjzin cocugu Normal bi cocuk gibi mi
Anladım.insallah konu sahibinin çocuğu da yasitlarini yakalarHayır malesef otizm ama baya zorlayan otizmli lerden.
ALLAH size güç kuvvet versin...her otizmli bu kadar zor olacak diye birşey yok.
Nasil herseyi bitirdiniz.Tamamen geçti mi bir de geçici otizm nedir ilk defa duyuyorumHiç korkma ve hiç ağlama. Benim de başımdan geçti. İnan ki yasitlarini yakalıyor. Bizde de geçici otizm vardı, 1.5 senede bitirdik herşeyi.
Çok sevindim inanın.peki suan konuşabiliyor mu tuvaleti geldiğin de nasıl haber veriyor suan çocuğunuz kaç yaşında bilemiyorumMeraba benimde oğlum otizmli.daha otizmli olduğunu bilmiyordum wc egitimi verdiğimde benimde oğlum konusmuyordu tek tük vardi.sarkilar söylerdim cisimiz tuvalette kakamiz tuvalette. Falan wc yi sevdirmeye calistim basta korktu.ama emindim bikez yaparsa devami gelir diye. İlk günler etrafa yapicaginida biliyordum evdeki butun hali kilim ne varsa kaldirin benim gibi yikamak zorunda kalmayin 3 gunde 3 kezanlamadığını sanmayin anlıyorlar. Alkiş yapın abartili tepkiler verinn yasasinnn afferim sana diye bekleyin yapmasini 1 hafta içinde bizimki alisti. 2 buçuk yaslarindaydi. Simdi kendi yapıyor.ben sadece temizliyorum kakasini cisini yaptığında
Kendini anlatabilicek kadar konusuyor.ama diger cocuklar gibi tam olarak değil.eskiye gore cok iyi konusmasi enazindan derdini anlatacak kadar.suan 4 bucuk yaşında.çisi geldiginde.çisim geldi anne diyor..yada direk kendi altini indirip giriyor.bittiginde ' anne popuşu yıka diyor ' :)Çok sevindim inanın.peki suan konuşabiliyor mu tuvaleti geldiğin de nasıl haber veriyor suan çocuğunuz kaç yaşında bilemiyorum
Oğlumun hikayesini anlatayım sana. 2.5 yaşında Dr'a gittim. Dr kim dedi de getirdin dedi. Tepkileri farklı ve hiç konuşmuyor demiştim. Seslendigim de bakmıyor, hiç konuşmuyor, ve hırçın davranıyor demiştim.N
Nasil herseyi bitirdiniz.Tamamen geçti mi bir de geçici otizm nedir ilk defa duyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?