Oğlumun hikayesini anlatayım sana. 2.5 yaşında Dr'a gittim. Dr kim dedi de getirdin dedi. Tepkileri farklı ve hiç konuşmuyor demiştim. Seslendigim de bakmıyor, hiç konuşmuyor, ve hırçın davranıyor demiştim.
Dr: genelde anneler okul çağına gelmeden gelmezler, çok iyi yaptın erken getirmekle dedi.
GATA'ya gidiyordum o yıllar. Doktor geçebilecek bir otizm dedi iyi bir eğitimle yasitlarini yakalar, Allah'ın sevgili kulusun demek ki dedi, çok ağır değil dedi.
Neyse heyet vs olaylardan sonra rapor aldım. Özel egitime gittik. Allah bin kere razı olsun öğretmenimiz den oğluma eğitim verdiği gibi beni de eğitti.
Hergun ne yapmam gerektiğini anlatıyordu. Ve bende hep uyguluyordum. Her yaptığım şeyi dile dokuyordum. Misal şimdi bulaşık yıkıyorum. Her şeyin adını tek tek söylüyordum. Pazara markete giderken yanımda goturuyordum. Bu elma bu armut bu kalem vs kısa ve net cümleler kuruyordum. Öğretmenimizin istedikleri şeylerdi bunlar.
Sonra komut vermeyi öğret dedi. Kumandayı getir. Tek komut. Bunu anlayınca iki komuta çıkar dedi. Kumandayı getir ve koltuğa otur gibi. Sonra üç komut sonra dört komut....
Sonra tuvalete beraber gidin dedi. Bak burda çiş yapıldığını anlaması gerek dedi. Yaklaşık iki hafta içerisinde kendi gidip yapmaya başladı.
Sonra öğretmenimiz bir kreş ayarladı. Çocuklarla kaynasmali dedi. Haftada iki gün oyun saatinde kreşe götürdüm. Ve yaşıtlarıyla oynama başladı. Bu da zamanla oldu tabi. Çünkü içine kapanık bir çocuktu.
Velhasıl okulda ki eğitim saati az ama ben hep evde eğitime devam ettim. Öğretmenimizle hep telefonlastim. İstedigin zaman beni ara sor diyordu. Bende anlatıyordum ve şunu bunu yap diyordu.
Konuşmadığı için hep eliyle gösteriyordu. Misal su istediği zaman vs. Sakın anlayıp da su verme. Kendini konusmaya zorlasin dedi. Ağlama krizi geçirirse odadan cik sakinleşince yanına git derdi.
Böyle böyle 1.5 sene sonra normal bir çocuğa döndü. Bir kaç ay sonra Dr'a tekrar götürdüm. Tetkikler yapıldı ve özel eğitim raporu iptal edildi
Şuan oğlum 13 yaşında. 8. Sınıfa geçti. Teşekkür takdir alan ve öğretmenleri tarafından sevilen bir çocuk.
Seneye lise sınavına girecek. Dersaneye yazdırdım. İyi bir okul kazansın ve iyi yerlere gelsin istiyorum.
Geçmişte o dönemler de çok yoruldum, yıprandım ama ağlamadım. Hastalığı inkar etmedim. Oğlum içindi herşey.
Rabbimin sayesinde, öğretmenim ve benim emeklerimle geçti gitti herşey