Otizm,konuşamama ve tuvalet eğitimi

Benim cocugum da konuşur mu ?tuvaletini öğrenir mi ?çok üzgünüm içimdekileri tarif edemiyorum… lütfen teselli olacak yol gösterecek bir yorumunuz var mi?
Allah yar ve yardımcınız olsun insanın evladının üzüntüsü başka hiçbir şeye benzemiyor yakıp kavuruyor insanın icini...benim parkta tanıştığım bir bayan vardı onun da çocuğu nerdeyse hiç konuşmuyordu otizmden kaynaklı,ama tuvaletini kolay öğrendiğini söylemişti.internetten falan araştırma yaptınız mı,kesin kolay yöntemler ise yaratan teknikler vardır ya da özel egitim aldığınız yere danışabilirsiniz.

Konu sahibi benim yeğenime de 3 yaşında otizm tanısı kondu. Tanı aldığında henüz hiç konuşmuyordu. Onlarda rapor çıkarıp özel eğitime başladılar çok faydalı oluyor ve en önemlisi hemen tv yi evden çıkardılar... kreşe gitti kaynaştırma öğrencisi olarak.
Tulavetini de 3.5 yaşında ve çok kolay öğrendi maşaallah.
Şuan 9 yaşında ve okumayı öğrendi ve harika bir yüzücü maşaallah.
Sizde kolayca öğretirsiniz inşaallah

Yeğenim, yetişkin ve hiç konuşamıyor. Çocukluk döneminde eğitim almış olmasına rağmen sonrasında birçok sebepten devam edemedi. Önceden gece gündüz tuvalete kendi giderdi. Şimdi hala gündüz sorun yok. Kişisel temizliğinde zorlansa da kendisi gidiyor. Ancak yaşadığı bir olaydan sonra gece bezlenmeye başladı. Olmayacak bir şey değil. Acıktığını anladığınız gibi bunu da anlarsınız. Diğer çocuklara göre alışma süreci uzun olacak, hazırlıklı olun. Ancak alışamaz diye düşünmeyin

Ben konunun uzmanı değilim ancak özel çocuklar alanında uzman çok yakın bir arkadaşım var. Son dönemde etrafımızda o kadar çok otizm tanısı konan çocuk oldu ki kendisi sağ olsun bizi de bilinçlendirdi. Kendisinin hep anlattığı harika bir örneği size anlatmak istiyorum ki daha sağlam durun, dirayetinizi koyurun. Ayşe Sakarya'da çalıştığı dönemde, otizm tanısı konmuş bir çocuk ve ailesi okula kayıt olmak üzere gelmişler. Kadın iyi bir pozisyonda çalışan bir kadın baba da aynı şekilde çalışan bir erkek, çocukları da 3 yaşında ve iletişim kuramıyor, tuvalet eğitimi veremiyorlar, son derece hırçın ve etrafı kırıp döken bir çocuk. Bu çocuğun annesi çocuğu okula başladıktan sonra işi bırakmaya karar veriyor ve çocuğu eve geldikten sonra harfi harfine tüm söylenenleri yaparak çok yakından ilgileniyor. 3 sene gibi bir süreci tamamlıyorlar ve çocuk şu anda özel eğitim sınıfından çıkıp örgün eğitimde ilkokula devam ediyor:) Ayşe bunu her tanı konmuş çocuğun ailesine anlatır ve süreci çok yakından takip etmenizin zorunlu olduğunu söyler. İşi bırakmak vs. bunlar bütçe meselesi biliyorum ama eminim siz de elinizden gelenin en fazlasını yaparsınız. Otizmli çocukların özel diyetlerinden ve televizyon, tablet vs. gibi araçlardan uzak kalması gerektiğini siz zaten biliyorsunuzdur. Bence sizin gibi farkındalığı olan bir anne her şeyin en güzelini yapar.

Benim oğlum otizmli. 20 aylıkken teşhis kondu. 3 yıldır otizm tedavisi görüyor. 4 yaşına kadar bez kullandık. Otizm raporuyla alıyorduk. Sonra kendi bıraktı. Acaba konuşur mu diye düşünüyordum. Şimdi biraz sussa başımı dinlesem diye düşünüyorum. Ben oğluma hergün kitap okudum. İş bankası kültür yayınlarının ilk okuma kitaplarını tavsiye ederim. Büyük resimli kitaplar almanız lazım. Bu ne, bu ne, güneş nerede, ağaç nerede gibi sorular sorarak konuşmaya teşvik edin. Ali babanın çiftliği şarkısını söylerdim oğluma nesi var oğlum diyerek. Bir zaman sonra o da katılıyor. İnstagramdaki etkinlik sayfalarını takip edin.
Herşeyden önce derin bir nefes alın ve sakin olun. Ben ilk öğrendiğim zaman kafası kopmuş tavuk gibi sağa sola koşturuyorum. Ne duyarsam yapmaya çalışıyordum. Hiç gerek yokmuş. Keşke biri de bana sakin ol hepsi geçecek deseydi.

Masallah yavruşa rabbim daha iyi günlerini de göstersin insallah

Çok güzel çok sevindim.Masallah oğlunuza daha iyi gunlerini göstersin rabbim.Bende almam gereken kısımları aldım üstüme çok sagolun yazdıklarınız için.

İçimi öyle ferahlattınız ki hepinize çok teşekkür ederim.Daha yapacak çok şeyim var elimden gelen herseyi yapicam.Moralimi toplayabildim.Biz de başaracağız insallah

Canım benim, Allahım yardımcın olsun. Gerçekten çok özenli iyi bir annesin. İnşallah iyi sonuçlar alırsınız eğitimlerden

İçimi öyle ferahlattınız ki hepinize çok teşekkür ederim.Daha yapacak çok şeyim var elimden gelen herseyi yapicam.Moralimi toplayabildim.Biz de başaracağız insallah
Bak daha geçen bu konuda bi yazı okudum kadının çocuğu otizm teşhisi alıyor kadin sürekli çabalıyor vazgeçmiyor hatta eşi bırak bundan bisey olmaz diyor ama kadın cocuguyla hep ilgileniyor 4 yasinda konusmaya basliyor şuan ezber kuvveti çok güzel normal çocuklardan farkı olmayan bi bireymis inşallah sizin çocuğunuz da toparlayacak kendinizi hiç üzmeyin bu geçici bi süreç

Benim yeğenim 28 aylık tuvalet eğitimi aldı hiç konusmuyordu otizmli değildi ama konusmuyordu buna rağmen tuvalet geldiğinde bi şekilde annesine bunu anlatiyodu 1ayda öğrenmişti yeğenim tam olarak 4 yaşında konuşmaya başladı kendi yaşıtları ile kreşe gidince onlardan duya duya öğrendi bir çok şeyi üzülmeyin lütfen

Öncelikle öğretmenin söylediklerini aksatmadan evde de uygulamalısınız. Öğretmeninizin alan mezunu bir özel eğitimi öğretmeni olması çok önemli branşı özel eğitim öğretmenliği olmalı.

Tuvalet becerisine hazır olup olmadığını tespit etmelisiniz. Çocuğunuz tuvaletini bezine yaptığında rahatsızlık duyuyor mu, tuvaleti geldiğini yüz ifadesi vs ile belli ediyor mu. 1-2 saat bezi kuru kalıyor mu yoksa sık sık mı yapıyor?

Konuşma konusunda doğal öğretim stratejileri var. Anadolu üniversitesinden bir hocanın sayfası. Çocuğunuza nasıl yaklaşmalısınız, nasıl fırsatlar oluşturmalısınız vs videolu örnekler bulabilirsiniz.

0-6 yaş çok önemli, bu sürecin sabır gerektiren bir süreç olduğunu unutmayın. Çabalarınızın karşılığını yavaş yavaş göreceksiniz. Uygulamalara devam edin

Konuşmadanda öğreniyor benim kuzenim 2 yaşında öğrendi çok az kelimesi vardı yani şuan konuşabiliyor ama tam olması gerektiği gibi değil malesef tanı geç konuldu.

ALLAH sifalar versin yavruya.tez zamanda dili çözülsün yaşıtları gibi olsun InsaALLAH. Benim oğlumda 2.5 yasında bende konusamamasimdan ötürü dra götürdüm bugün.sizin ne gibi belirtiler vardida o tani kondu? Oğlum anne baba anane dede babanne elma armut muz (anne su anne çiş anne kaka da diyor ama ben diyince tekrar ediyor bu yüzden tuvalet eğitimi de veremiyorum) diyor komutlara uyuyor hatta dr bugün kitaptan hayvalar gösterdi hepsini gösterdi ismiyle hitap edince dönüp bakiyor ama ellerini cirpiyor ve konuşamıyor (cümle kuramıyor)diyince 2 hafta sonra tekrar çağırdı hafif düzeyde otizm olabilirde olmayabilir de dedi izlenecek dedi.yani ihtimallerle yürüdü cok da içime sinmedi dr açıkçası.sizin nasil durumlar?

Konu sahibi ne yaptı acaba. Benimde oğlum 3.5 yaşında atipik otizm tanısı var. Tuvalet eğitimi vermek istiyorum ama hiç hazır değil gibi. Hiç konuşmuyor ama herşeyi anlıyor .aciktigini susadigini bize anlatıyor. Susayinca bardağı bana getiriyor gibi kendini ifade edecek kadar iletişim var
Bezini bağlanıyorum tuvaletini tutuyor hemde saatlerce. Tuvalete tutuyorum lazimlik aldım kesinlikle hiç birine yapmıyor. En sonunda bı kiyti köşeye kacip altına kaçırıyor. Benden gizli bı kapının arkasında yapıyor. Hiç peşinden ayrılmasam da tutuyor 6-7 saat çiş yapmadan duruyor. Ne yapacağımı şaşırdım pes edip bez takıyorum bu seferde rahata alışıyor ve yaşı geçiyor bı an önce ogrenmesnide istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…