• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizimden şüphe ediyorum

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
18
32
Merhaba konunun yeri burası mi bilmiyorum ama çok yorum cevap gelir diye buraya yazmak istedim.
3 yaşına girecek bu kızım var cümle kuramıyor konuşması geride anne hayvan sesleri bide sayı saymanın disinda net bir şey yok.
Beni endişelendiren bazı hareketleri var örneğin; değişik bazı sesler çıkarması elini kaldırıp dönmesi bazen de ellerini izliyor aslında konuşmayı çok takmıyorum çünkü büyük kızım da 4 yaşında konuştu aynı şeyleri onda da yaşadım aslında
İsmine bazen bakiyo bazen bakmıyor
Komutlara uyuyo göz teması oldukça kuvvetli ama bu takım hareketleri beni korkutuyor
Otizimden şüphe ediyorum kendi kendime 9 gün sonra randevumuz var ama yine de buraya yazmak istedim şimdiden hepinize teşekkür ediyorum

Benim kızım 3 yaşına kadar bırakın cümle kurmayı kelime bile çıkmadı ağzından. Ben de sizin gibi sürekli hareketlerini takip ediyordum götürmediğim uzman yaptırmadığım test kalmadı. Genetik test bile yaptırdım. Doktorların söylediği ortak şey konuşacak. Sizinle göz teması kuruyor ve adınıza tepki veriyorsa korkulacak birşey yok demişti. Şimdi de hanımefendiyi susturmakta zorlanıyoruz orası ayrı mesele. :) Eğer göz teması kuruyorsa kafanıza çok fazla takmayın. Doktor da gördükten sonra sizi rahatlatacaktır inşallah

Benim kızım 3 yaşına kadar bırakın cümle kurmayı kelime bile çıkmadı ağzından. Ben de sizin gibi sürekli hareketlerini takip ediyordum götürmediğim uzman yaptırmadığım test kalmadı. Genetik test bile yaptırdım. Doktorların söylediği ortak şey konuşacak. Sizinle göz teması kuruyor ve adınıza tepki veriyorsa korkulacak birşey yok demişti. Şimdi de hanımefendiyi susturmakta zorlanıyoruz orası ayrı mesele. :) Eğer göz teması kuruyorsa kafanıza çok fazla takmayın. Doktor da gördükten sonra sizi rahatlatacaktır inşallah
Göz teması oldukça kuvvetli

Hareketlerle kendini ifade ediyorsa eğer onu anlamayı kesin ve yapmayın anlamıyorum ne diyorsun diyr bir süre sonra konuşarak iletişim kurması gerektiğini anlar ve ayrıca imkanınız varsa kreş yada kuzenleri vs çocuklarla iletişimi kurabilecek bir ortam sağlayın benim kızım da p2k konusmuyorsu kuzenlerimle bıraraya gelmesi çok farkettirdi

Hareketlerle kendini ifade ediyorsa eğer onu anlamayı kesin ve yapmayın anlamıyorum ne diyorsun diyr bir süre sonra konuşarak iletişim kurması gerektiğini anlar ve ayrıca imkanınız varsa kreş yada kuzenleri vs çocuklarla iletişimi kurabilecek bir ortam sağlayın benim kızım da p2k konusmuyorsu kuzenlerimle bıraraya gelmesi çok farkettirdi
Ya aslında benim sorunum bu kaç takıntılı davranışı kendi etfafinda dönme ve bazı sesler çıkarması gibi yoksa konuşmasını çok takmıyorum çünkü büyük kızımda gitmedigim Dr vs kalmadi

Ya aslında benim sorunum bu kaç takıntılı davranışı kendi etfafinda dönme ve bazı sesler çıkarması gibi yoksa konuşmasını çok takmıyorum çünkü büyük kızımda gitmedigim Dr vs kalmadi
Anladım bunu bir uzman anlar ancak umarım korktuğunuz gibi bir durum yoktur

Back